Beursdagboek Trader Guy 10 januari 2022, 08:05

...

Belangrijke week, kunnen markten zich herpakken?

10 januari 2022, 08:05 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wat de 2e week van het jaar zal brengen moeten we afwachten, vanmorgen zien we de futures al wat hoger maar vrijdag verloor de Nasdaq opnieuw en tikt zo weer de bodem aan. We merken ook weer de divergentie tussen de sectoren, zo deden de banken en de energie het weer goed terwijl de tech aandelen de afgelopen week met een stevige correctie te maken kregen. Vanmorgen zien we via de futures opnieuw een verdeelde markt, de verschillen zijn niet zo groot maar de verwachting is dat het ook vandaag een volatiele sessie kan worden.Update maandag 10 januari:
De week start wat voorzichtig is te zien via de futures, het zal moeilijk worden om te zoeken naar een richting voor vandaag want enkele indices staan er niet al te best voor. Aan volatiliteit geen gebrek vorige week, ook de divergenties tussen de verschillende sectoren spelen een rol. Dat zal volgens mij niet anders worden deze week, om wat te doen zullen we goed moeten nadenken en vooral de markt volgen waar dat kan. Om lang te blijven zitten zal ook lastig worden door de volatiliteit en de divergentie die meespeelt op dit moment. We moeten niets doen, afwachten is ook een strategie in deze fase. Het momentum zal goed moeten zijn.

Deze week beginnen er ook kwartaalcijfers binnen te druppelen, aan het einde van de week, vrijdag, krijgen we al JP Morgan, Wells Fargo en Citigroup ofwel enkele grote banken met cijfers. Daarna vanaf volgende week krijgen we elke dag enkele grote spelers met cijfers. De markt kan vanaf dan elke dag reageren op de cijfers, we kijken dan ook uit naar de grote 7 die tussen volgende week en de week erop met cijfers komen. Echt stilvallen zal het niet, we moeten dus ook tot het einde van de maand rekening houden met de volatiliteit. Eerst maar eens bekijken wat de markten gaan doen deze week, we staan op een belangrijk punt wat betreft de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index. Er mag niet veel meer van deze indices af anders ligt er nog een behoorlijke ruimte naar omlaag tot de volgende belangrijks steun wordt bereikt.

De Dow Jones, de DAX en nog wat andere indices verloren nog niet zoveel en blijven zelfs in de running om nieuwe records op te zoeken. Daarom hamer ik zo op de divergenties die er zijn, de traditionele indices doen het duidelijk beter dan de tech indices.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig met het handelen op de indices, donderdag had ik wat kleine long posities opgenomen rondom de bodem maar die werden vrijdag weer verkocht met winst. We krijgen nu toch al een mooi resultaat na de eerste week van 2022 en er zit meer aan te komen want ik zal ook de komende week zoeken naar kansen. Enkele indices worden nu interessant, wel blijf ik opletten voor de divergentie die we zien momenteel. Veel sectoren bewegen tegenovergesteld van elkaar, de tech sectoren omlaag maar de energie en banken omhoog of omlaag met de rem erop. Voor de leden zal ik de komende week zeker zoeken naar een momentum om in te stappen, u kunt uiteraard mee door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street vlak tot lager, vooral de indices waar de tech zwaarder doorweegt verloren redelijk maar aan de andere kant zien we dat de Dow Jones weer kan standhouden en nagenoeg vlak de sessie afsluit. De Nasdaq raakt opnieuw de bodemzone aan net onder de 15.000 punten, ook de SOX index laat weer een behoorlijke daling zien vrijdag. De brede S&P 500 die het beste van beiden bevat verloor 0,4%. In Europa zien we dat de DAX verloor en de AEX wat herstel laat zien. We blijven letten op de divergentie die er nu toch duidelijk is, er komen denk ik wat kansen in de loop van de komende week.

Dow Jones:
De Dow Jones moet vanaf de top inleveren maar zeker niet zoveel als de andere indices op Wall Street, de index kan steun vinden rondom het huidige niveau merken we. Verder letten we op de 36.000 en de 35.750 punten waar we de volgende steun zien uitkomen. Later de 35.500 punten die ik als belangrijk zie op de korte termijn, pas onder dat niveau ziet het er slecht uit voor de Dow Jones.

Weerstand nu eerst rond de 36.600 punten en vooral de topzone net onder de 37.000 punten, bij een doorbraak van de top weerstand rond de 37.250 en de 37.500 punten.

AEX index:
De AEX kon wat herstellen vrijdag maar sterk is het allemaal nog niet, de index hangt nu in een zone tussen de 780 en de 790 punten en zal de komende week een beslissing moeten maken of er een verdere daling komt of dat de index opnieuw richting de 800-802 punten zone wil. We gaan het snel genoeg zien en het zal zeker ook afhangen van wat de tech aandelen de komende week gaan doen. Staat er een bodem bij de tech? Of kan er nog een hap van de dure technologie sector? Voor de AEX is dat belangrijk omdat ASML enorm zwaar weegt binnen de AEX index.

Wat betreft de weerstand is het nu redelijk simpel samen te vatten, eerst rond de 800-802 punten met later de top van afgelopen maandag rond de 810-812 punten. Steun nu eerst de 780 punten, later de 770-772 en de recente bodem rond de 755 punten.

DAX index:
De DAX moet er dan toch aan toegeven, de 16.000 plus lijkt wat te hoog gegrepen waardoor de DAX onder dat niveau de week afsluit. Het zag er nog heel positief uit door dat de DAX woensdag nog een nieuw record neerzette maar tot nu toe lijkt het meer op een test van de vorige top. De komende sessies worden hoe dan ook belangrijk, gaat de DAX terug naar de bekende 15.810 punten steun of kan de index nog een keer doorstoten tot de topzone? We gaan het zien en waar het kan zal ik daar zeker wat mee doen als het momentum goed is.

Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000-16.050 punten met later de top die uitkomt net onder de 16.300 punten. Steun nu de bekende 15.810 punten, later de 15.650 en de 15.500 punten als steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet weer terug tot de bodemzone rond de 14.900 punten en blijft daar nu hangen op slotbasis. Die 14.900 punten blijft hoe dan ook enorm belangrijk als steun, onder deze steun ligt er veel meer ruimte omlaag tot eerst de 14.600 en later tot rond de 14.400 en vooral ook de oude bekende 14.210 punten. Zo ver is het nog niet maar we moeten wel opletten vanaf nu en die 14.900 punten wordt een belangrijke graadmeter voor het vervolg.

Weerstand zien we nu rond de 15.200 punten, later de 15.400 en de 15.600 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt. Zoals vaker kan het met de Nasdaq heel snel gaan, zodra er een stijging op gang komt en beleggers geloven er weer in dan kan de Nasdaq makkelijk 400 tot 500 punten herstellen binnen een dag of 2-3.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar is binnen, de afgelopen week heb ik met wat kleine posities 2 keer kunnen instappen en alle posities werden met winst gesloten waardoor we het jaar voorlopig goed opstarten met al een mooie winst. Via de tabel hieronder kunt u dat per signaaldienst zien, al 10% bij Systeem Trading en Index Trading. Op naar de volgende mogelijkheden en dat kan volgende week al zo te zien. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u de komende week al de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.