Beursdagboek Trader Guy 14 januari 2022, 08:04

...

Nasdaq in snel tempo weer fors lager, AEX kan volgen vandaag

14 januari 2022, 08:04 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Na eerst nog een verdere stijging kwam er op Wall Street een stevige draai omlaag die vooral weer de technologie aandelen trof, zo te zien wil de markt weer snel terug richting de bodems van maandag na enkele sterke sessies. Nu maar weer afwachten wat de laatste sessie van de week zal brengen, vanmiddag komen er enkele grote banken met cijfers want dat zal vanaf nu beginnen, de kwartaalcijfers.Update vrijdag 14 januari:
Wall Street verloor behoorlijk donderdagavond na weer eens een stevige uitverkoop bij de tech aandelen, zo verdween binnen enkele uren een groot deel van de opgebouwde winst vanaf de bodem die maandag werd neergezet. De Nasdaq verloor uiteindelijk 2,5% terwijl de Nasdaq 100 ook met 2,5% omlaag moest, beide indices begonnen nog positief na de opening. Ook de SOX index verloor fors net als de S&P 500 die 1,4% liet liggen. Verder zien we een klein verlies bij de Dow Jones, deze index bleef nog lang in de plus maar richting het slot dook ook de Dow in de min en verloor 176 punten. De Dow Transport bleef wel positief, de index won 3 punten.

In Europa werd er nog met winst gesloten, de AEX net geen punt omhoog terwijl de DAX 21 punten hoger geraakte. De Franse CAC 40 verloor 36 punten donderdag. Europa geraakte eerst nog wat verder omhoog maar richting het slot werd de winst snel minder. Vandaag zal Europa in ieder geval wat lager openen, de futures stonden gisteren richting het slot al behoorlijk wat lager.

Wat beleggers deze week in de weegschaal leggen zijn vooral de bewijzen van de aanhoudend stijgende inflatie tegenover de beweringen van enkele belangrijke figuren binnen de centrale bank die aangeven klaar te staan om de nodige actie te ondernemen om zo de inflatie terug te dringen. Gisteren tijdens de hoorzitting van Fed-gouverneur Lael Brainard werd er gesuggereerd dat de centrale bank zou kunnen beginnen met het verhogen van de rente zodra de aankoop van activa wordt stopgezet. De FED zal het afbouwproces van de aankoop van activa in maart al afronden. Het zal dus snel zo al zo ver zijn, de vraag is nu of het 3 verhogingen worden dit jaar of worden het er toch 4 nu de inflatie snel verder oploopt.

Wat we nu zien is een soort reset van de markten die de renteverhogingen moeten inprijzen, en zoals ik al aangaf worden het er al zeker 3 maar de kans op 4 blijft open. Dat zal de katalysator worden die de markt moet sturen, ofwel nog veel verder naar beneden of blijven de markten dicht bij hun records? Het zal in ieder geval een wilde rit worden ofwel de markten zullen volatiel blijven zoals het er nu voorstaat met alles.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken met kleine posities door dat de volatiliteit op de markten nog altijd behoorlijk is. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten voorzichtig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Dinsdag heb ik wat kleine posities opgenomen, u kunt nog mee door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit negatief en enkele indices kregen er weer behoorlijk van langs, zeker als we kijken naar de hoogste en laagste stand van de dag. Let vooral op de rode streep omlaag bij zowel de Nasdaq en de SOX index, beiden verliezen rond de 2,5% maar vanaf de top gedurende de sessie is dat veel meer, zeker bij de SOX die nog even behoorlijk in de plus stond na de start. Ook de Dow Jones draait helemaal terug na een sterke start, na de draai van gisteren lijkt er meer aan te komen en kunnen de bodems van maandag snel weer worden opgezocht.

Europa kon nog in de plus sluiten gisteren omdat Wall Street nog niet was begonnen met de daling. Wel opletten voor de sessie van vandaag, het kan weer eens snel omlaag onder aanvoering van de tech aandelen en daar kan de AEX weer last van krijgen door zwaargewicht ASML. Voorlopig staat er weer een top, een lagere top dan de vorige in ieder geval.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft nog boven de 36.000 punten maar de index die even tot rond de 36.500 punten geraakt sluit daar wel ver onder. De Dow Jones kon tot +200 uitlopen maar sluit uiteindelijk negatief en nog maar net boven die belangrijke eerste steun op 36.000 punten. Zoals ik al aangaf kan werkelijk alles in deze markt dus dat maakt het er niet makkelijker op want we krijgen denk ik nog lang geen rust. Weerstand wordt nu eerst de 36.500-36.550 punten, later de 36.750 en de topzone net onder de 37.000 punten.

Steun nu nog eerst de 36.000 punten, later de 35.750 en de 35.500 punten als steun. Onder die 35.500 punten ziet het er slecht uit wat betreft de Dow Jones, ook met dat scenario moeten we rekening houden. De index staat nu nog altijd ergens midden in de zone waar we zowel de top als de belangrijke steun zien uitkomen.

AEX index:
De AEX kon nog net positief afsluiten op 791 punten, de intraday range was weer redelijk ruim maar de index liet nog geen verkoopgolf zien. Toen we rond 17:30 dicht gingen in Europa begon de daling nog niet op Wall Street, die reactie moet vandaag nog komen. De dagtop lag wel weer wat hoger, tot rond de 796 punten wist de index te geraken donderdag. Dat ligt weer wat dichter bij de 800-802 punten zone waar de zware weerstand wacht maar zoals u merkt zijn we er lang nog niet. Weerstand nu dus die 795-796 punten, later de belangrijke zone 800-802 punten.

Steun nu eerst de 780-782 punten, later vooral de 775 punten en de 770 punten waar we de bodem van maandag zien uitkomen. Mocht die nog een keer opgezocht worden, en dat kan in deze markt makkelijk, dan moeten we opletten en vooral de bodem van december in de gaten houden. Die komt uit rond de 755 punten. De AEX kan zoals u merkt maar beter niet onder die 770 punten sluiten.

DAX index:
De DAX blijft voorlopig hangen rondom die 16.000-16.050 punten waar we de eerste belangrijke hindernis omhoog richting de top zien uitkomen. Pas als de DAX echt boven die 16.050 punten weet uit te breken ligt de weg omhoog open richting de top die vorige week werd neergezet net onder de 16.300 punten.

Weerstand nu eerst die 16.000-16.050 punten zone, later al snel de topzone net onder de 16.300 punten. Steun blijft uiteraard de 15.810 punten met daaronder de 15.650 en de belangrijke 15.500 punten. Het kan snel weer de andere richting op in deze markt, door de onzekerheid switcht de markt extreem snel van positief naar negatief waardoor we rekening moeten houden met alle scenario's de komende weken.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq draait weer de andere richting uit en het gaat snel, heel snel zelfs want de index sluit nu op 14.800 punten en dat is zelfs onder de belangrijke steun die we zien op de grafiek hieronder. Plots moeten we ons weer gaan richting op de bodem van maandag die rond de 14.500 punten uitkomt. Dat ligt nog zo'n 300 punten lager maar in deze markt is dat snel haalbaar. Opletten de komende dagen, dat lijkt me duidelijk na die grote draai omlaag van gisteren.

Steun nu eerst de 14.800 punten, later zien we de 14.600 en de 14.500 punten ofwel de bodem van maandag als steun. Weerstand in eerste instantie rond de 15.000 punten, later zien we weerstand rond de 15.200 en de 15.365 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar werd al behaald, vorige week heb ik met wat kleine posities 2 keer kunnen instappen en alle posities werden met winst gesloten waardoor we het jaar in ieder geval goed opstarten. Op naar de volgende mogelijkheden en die er in deze markt wel gaan komen. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u meteen de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.