Beursdagboek Trader Guy 11 januari 2022, 08:00

...

Markten starten de week onrustig, wel slotrally op Wall Street

11 januari 2022, 08:00 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De volatiliteit blijft de markt parten spelen, de sessie van maandag was er weer eentje die we denk ik niet snel gaan vergeten. Tussen de hoogste en laagste stand van de sessie lag zo'n 2 tot zelfs 3% en meerdere indices hebben een belangrijke steun doorbroken tijdens de sessie. Op Wall Street werd een slot onder de steun voorkomen maar in Europa sluiten de indices wel onder een belangrijke steun. De DAX onder de 15.810 punten en de AEX onder de 775 punten. De onrust blijft de markten parten spelen, het is nu de vraag wanneer de rust terugkeert, iets waar we allemaal op wachten. Veel kunnen we niet doen en gisteren hebt u kunnen merken waarom we beter even afwachten.Update dinsdag 11 januari:
Wat een sessie weer, tussen de bodem en de top van maandag lag er opnieuw tussen de 2-3% bij de tech indices, ik had er al voor gewaarschuwd gisteren in de update want we zijn er nog niet vanaf wat betreft de kattensprongen die we nu zien. De Nasdaq zet een lagere en vooral diepere bodem neer maar kon na de rally tijdens de laatste 2 uren de schade ongedaan maken om nog net in de plus te eindigen. Andere indices herpakken zich ook, de Dow Jones die even tot rond de 35.650 punten terug moest en zo de 36.000 en de 35.750 punten doorbrak kon alsnog net boven de 36.000 punten sluiten. De S&P 500 geraakte even tot rond de 4580 punten maar via de rally kwam het slot uit op 4670 punten wat ook weer een enorm verschil is.

Zonder naar de intraday bewegingen te kijken op Wall Street zien we dat alle indices ongeveer vlak de eerste dag van de week afsluiten. Wie niet in de markt zit zoals waar ik voor heb gekozen is denk ik blij deze onrustige sessie niet te moeten meemaken met posities in de portefeuille. Ik realiseer me ook wel dat er een kans was om wat kleine posities op te nemen maar tegelijk zag ik ook dat er enkele zeer belangrijke steunpunten werden doorbroken en dat maakt het zo gevaarlijk om blind in te stappen.

In Europa waar alles nog redelijk van start ging in de ochtend zien we grote verliezen, de AEX verloor 15 punten terwijl de DAX 180 punten verloor. Bij deze indices was het op dat moment ook niet evident om in te stappen, de AEX stond onder de 775 punten terwijl de DAX onder de 15.810 punten terecht kwam en er zelfs onder sluit. Logisch bekeken wil dat zeggen dat je dan moet wachten, de short heb je dan niet terwijl de markt zonder de slotrally op Wall Street de intentie had om nog verder door te zakken. Dus nogmaals, er loopt niks maar we hebben wel niet de dubbele beweging door moeten staan met alle onrust die daarbij komt kijken.

De onrust komt nog altijd door dat men meer agressie ziet bij de FED, de afbouw wordt versnelt maar ook verwachten beleggers nu dat de FED niet 3 keer maar zelfs 4 keer de rente zal verhogen dit jaar. Vooral de technologie aandelen krijgen het daardoor moeilijk, deze keer moesten ook de traditionele bedrijven in eerste instantie mee omlaag. Het zijn berichten, verwachtingen die men uitspreekt maar hoe dat echt zal uitpakken moeten we nog zien. Deze week krijgen we in ieder geval al cijfers over de inflatie in de VS, mogelijk krijgen we dan al een beter beeld van hoe we er voorstaan momenteel.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig met het handelen op de indices, vorige week donderdag had ik wat kleine long posities opgenomen rondom de bodem maar die werden vrijdag weer verkocht met winst. We krijgen nu toch al een mooi resultaat na de eerste week van 2022 en er zit meer aan te komen want ik zal ook deze week blijven zoeken naar kansen. Enkele indices worden nu interessant, wel blijf ik opletten voor de divergentie en vooral de volatiliteit die we zien momenteel. Voor de leden zal ik zoeken naar een momentum om in te stappen, u kunt uiteraard mee door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street laat een dubbele grote beweging zien met eerst een forse daling gevolgd door een enorme rally vanaf de bodem. De Nasdaq en de SOX wisten zo nog in de plus te eindigen terwijl de S&P 500 en de Dow Jones met een verlies de dag afsluiten maar wel ver boven hun bodem van de sessie.

Europa verloor wel, rond 17:30 bij het slot stond Wall Street nog rond de bodem van de sessie, zo verliezen de AEX en de DAX nog behoorlijk. Vandaag maar eens bekijken hoe we gaan afsluiten, ik verwacht wel een herstel in de ochtend en dan is het afwachten wat er op Wall Street zal gebeuren na de middag.

Dow Jones:
De Dow Jones moet in eerste instantie fors inleveren gedurende de sessie maar door de rally aan het einde van de dag werden de belangrijke steunpunten 35.750 en 36.000 punten nog behouden. De index kan nu toch nog steun vinden rondom die 36.000 punten en dat is belangrijk voor het vervolg. Later in ieder geval steun rond de bodem van gisteren die op 35.650 uitkomt en de 35.500 punten als richtpunt.

Weerstand nu eerst rond de 36.250 punten met later vooral de bekende 36.600 punten. En in deze markt weten we nooit wat er gaat gebeuren en daarom noem ik ook de topzone net onder de 37.000 punten als mogelijk doel mochten er weer een paar positieve sessies volgen.

AEX index:
De AEX kreeg het weer eens moeilijk en moest terug tot rond de 770 punten waar we een zeer belangrijke steun zien uitkomen. Het slot op 773 punten is niet best, er kan beter snel een herstel op gang komen om de index zo snel mogelijk weer tot boven de 780-782 punten te brengen. Steun dus eerst rond de 770 punten, later moeten we weer denken aan de 755 punten waar de bodem van vorige maand uitkomt.

Weerstand nu eerst de 780-782 punten, later de 790-793 punten en de bekende zone 800-802 punten. We staan daar nu best een eind onder maar nogmaals zeg ik dat in deze markt alles mogelijk is. De onrust zal denk ik nog wel een tijdje aanhouden en om te handelen moeten we opletten met wat we doen, een verkeerde keuze kan behoorlijk wat schade veroorzaken.

DAX index:
De DAX laat het nu ook afweten, wel meer onopvallend dan wat we bij de AEX zien maar vanaf de top die op 16.300 punten uitkomt zien we toch al een terugval van pakweg 3%. De steun rond de 15.810 punten werd zelfs op slotbasis doorbroken hetgeen een slecht teken is voor het vervolg. Wel blijft die 15.810 punten belangrijk want zo te zien zal de index daar vandaag weer boven openen. Mocht de DAX de 15.810 punten echt achter zich laten dan zien we steun rond de 15.650 en de 15.500 punten. Let er wel op dat het snel kan gaan eens de index definitief die 15.810 punten achter zich laat. De komende dagen worden dus belangrijk.

Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000-16.050 punten met later de top die uitkomt net onder de 16.300 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moest even heel diep terug tot net boven de 14.500 punten maar via de slotrally die de index nog in de plus bracht werd erger voorkomen. De Nasdaq sluit dus nog boven de belangrijke 14.900 punten en is het nu afwachten wat het vervolg zal brengen de komende dagen. Steun blijft eerst die 14.900 punten met nu de bodem van maandag als volgende richtpunt en die zien we rond de 14.500-14.550 punten uitkomen. Later rond de 14.210 punten steun.

Weerstand zien we nu eerst rond de 15.050 punten met later de 15.200 punten als weerstand. Mocht de index verder doortrekken naar omhoog dan zien we weerstand rond de 15.400 en de 15.590 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt. Zoals in de update van gisteren al aangaf kan het met de Nasdaq heel snel gaan, zodra er een stijging op gang komt en beleggers geloven er weer in dan kan de Nasdaq makkelijk 400 tot 500 punten herstellen binnen een dag of 2-3.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar is binnen, de afgelopen week heb ik met wat kleine posities 2 keer kunnen instappen en alle posities werden met winst gesloten waardoor we het jaar voorlopig goed opstarten met al een mooie winst. Via de tabel hieronder kunt u dat per signaaldienst zien, al 10% bij Systeem Trading en Index Trading. Op naar de volgende mogelijkheden en die kunnen er deze week al komen. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u de komende week al de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.