Beursdagboek Trader Guy 17 januari 2022, 07:49

...

Wall Street dicht vandaag, markten wel wat lager via de futures

17 januari 2022, 07:49 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

We starten de 3e week van het jaar zonder Wall Street dat dicht blijft door een feestdag, Europa zal het alleen moeten doen vandaag. De futures staan in ieder geval wat lager want die lopen wel mee, ook die op Wall Street dus de verwachting is dat de markten vlak tot wat lager zullen openen. Azië laat een wisselend beeld zien, de Nikkei wat hoger maar de Hang Seng iets lager. Verder zien we dat de Brent olie de afgelopen weken fors is gestegen, een vat olie kost nu al meer dan 86 dollar, pakweg 20 dollar meer dan op 20 december.Update maandag 17 januari
Wall Street blijft dus dicht vandaag door de viering van Martin Luther King, de futures lopen wel en die staan meteen al lager zien we vanmorgen. Ook de DAX future zien we wat lager en wordt het weer opletten voor de belangrijke 15.810 punten als steun. De slotstanden in Europa waren al aan de lage kant want opnieuw hebben we hier niet kunnen mee profiteren van de slotrally op Wall Street vrijdagavond. Wel denk ik dat de AEX en de DAX niet ver van het slot van vrijdag zullen uitkomen bij de opening.

We letten verder ook op de energieprijzen, de olie staat boven de 86 dollar en dat lijkt op een uitbraak zodat er meer bij kan komen. Niet dat we daar zo maar vanuit kunnen gaan maar we letten wel op nu. Om al een short positie op de olie te nemen blijft lastig, maar ik hou het via Guy Trading wel in de gaten de komende dagen.

Overzicht vrijdag:
Door de cijfers van enkele grote banken en daarbij de tegenvallende detailhandel cijfers lag de markt vrijdag meteen onder druk maar via een slotrally wisten de S&P 500 en Nasdaq nog af te sluiten met winst. De Nasdaq schommelde in feite de gehele sessie tussen winst en verlies na de grote daling van 2,5% donderdag, het herstel vrijdag kwam uit op 0,6%. De Dow Jones verloor gedurende de sessie even meer dan 1% maar richting het slot werd dat gereduceerd tot rond de 0,55%. Zoals ik al aangaf lagen de banken er slecht bij, JP Morgan verloor 6% na de cijfers. De S&P 500 won amper met 0,08% maar de SOX index ging er met 2,5% op vooruit.

In Europa verloor de AEX vrijdag 8 punten ofwel 1%, de DAX moest 148 punten inleveren, ook rond de 1%. De Franse CAC 40 verloor vrijdag 0,8%. Binnen de AEX was het zoals vaker ASML dat fors verloor, het aandeel verloor 3%. Shell was een van de winnaars, het aandeel presteert als sinds de start van het jaar goed en sluit de sessie af op €21,77, de stijgende olieprijs helpt uiteraard mee bij Shell. Toch ook in Europa opletten, de indices kwamen dan wel sterk terug vanaf de bodem van afgelopen maandag maar we zien weer druk omlaag op gang komen. Deze week maar eens bekijken hoe alles zal verlopen, vandaag zonder dat Wall Street om de week op te starten.

Technisch bekeken testen zowel de AEX en de DAX een belangrijke steun vrijdag, bij de DAX is dat rond de 15.810 punten en bij de AEX rond de 780 punten. Deze niveaus blijven belangrijk voor het vervolg op de mid-lange termijn, sluiten de AEX en de DAX daaronder dan moeten we rekening houden met een verdere daling. Op Wall Street moeten we vooral de tech sector in de gaten houden, de Nasdaq zit in een slechte fase en kan bij een nieuwe daling makkelijk lagere bodems neerzetten. Tussendoor zullen er dagen zijn met fors herstel zoals we merken, over de gehele lijn blijft de index wel onder druk staan.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten voorzichtig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Afgelopen dinsdag heb ik wat kleine posities opgenomen, u kunt nog mee door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street lag er vrijdag verdeeld bij, via een rally richting het slot zien we dat de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index in de plus eindigen. De Dow Jones bleef achter met een verlies van 0,56%. Vooral de SOX deed het goed met een winst van 2,3%, de Nasdaq won 0,6%.

In Europa een verlies van 1% bij de AEX index, de DAX verloor 0,95%. Zowel de AEX als de DAX staan op een punt dat het kan breken, bij de AEX ligt de weg weer open richting de bodem van maandag rond de 770 punten, de DAX kan onder de 15.810 punten makkelijk terug tot rond de 15.500 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones lag er vrijdag zwak bij, weer een verlies van 200 punten en de index sluit onder de 36.000 punten. Gedurende de sessie moest de Dow Jones zelfs even tot onder de 35.750 punten maar via een slotrally werd voorkomen dat die 35.750 punten werd doorbroken naar beneden toe.

Steun nu eerst de 35.750 punten met snel daaronder de belangrijke 35.500 punten als steun. Onder die 35.500 punten ziet het er slecht uit met als doel minimaal de 34.935 punten waar we het 200-daags gemiddelde nu zien uitkomen. Later steun rond de 34.750 punten waar er een belangrijke steunlijn wacht.

Weerstand wordt nu eerst de 36.000-36.050 punten, later de 36.500-36.550 punten en de 36.750 punten. Verder zien we vooral de topzone die wacht net onder de 37.000 punten.

AEX index:
De AEX moest terug vrijdag en met 1% toch vrij stevig. Het slot ligt niet ver boven de eerste steun die we zien rond de 780-782 punten, zodra de index onder die zone terecht komt dan ligt de weg meteen weer open richting de 770 punten waar we de bodem van maandag zien uitkomen. We zien rond die 770 punten nog enkele raakpunten die in december werden neergezet. Onder die 770 punten komen de bodems van augustus, oktober en december weer in beeld, die zien we rond de 755 punten.

Weerstand nu eerst de 790-792 punten, later de 795-796 punten en de belangrijke zone 800-802 punten.

DAX index:
De DAX sluit nog net boven de belangrijke steun die we zien rond de 15.810 punten, deze steun werd vrijdag getest maar daar wist de index te stabiliseren. Hoe dan ook blijft die 15.810 punten een belangrijke steun en de index moet daar boven zien te blijven om de opwaartse trend weer op te kunnen pakken. Rond die 15.810 punten komt nu ook het 50-daags gemiddelde uit waardoor het belang van deze steun nog groter wordt. Onder die 15.810 punten ligt de weg open richting de 15.450-15.500 punten, zodra dat gaat gebeuren kan het heel snel gaan. We zitten dus in een fase waar de DAX kan breken, opletten dus.

Weerstand nu eerst die 16.000-16.050 punten zone, later al snel de topzone net onder de 16.300 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft enorm volatiel, vrijdag zien we de laagste stand rond de 14.690 punten uitkomen terwijl de hoogste stand net onder de 14.900 punten uitkomt. Weer een ruime dagrange van pakweg 210 punten. De conditie van de Nasdaq blijft zwak, er is niet veel voor nodig om opnieuw een behoorlijke schuiver omlaag in te zetten en zo weer de bodem van maandag op te zoeken, die zien we rond de 14.530 punten uitkomen. Een zeer belangrijke steun voor de Nasdaq wacht nu rond de 14.210 punten waar enkele oude toppen en bodems uitkomen. Ik verwacht nog een test van deze zeer belangrijke steun op de korte termijn.

Voor nu en met het slot van vrijdag eerst steun rond de 14.800 punten, later zien we de 14.600 en de 14.530 punten ofwel de bodem van maandag als steun. De belangrijke steun voor de Nasdaq wacht rond de 14.210 punten. Weerstand in eerste instantie rond de 14.900 en de 15.000 punten, later zien we weerstand rond de 15.250 en de 15.350 punten. Het 50-daags gemiddelde komt nu uit rond de 15.540 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar werd al behaald, vorige week heb ik met wat kleine posities 2 keer kunnen instappen en alle posities werden met winst gesloten waardoor we het jaar in ieder geval goed opstarten. We zitten nu met wat kleine posities op enkele indices, volgende week bekijken we wat er mogelijk is, of er komt wat bij of we doen het met deze posities richting de doelen . Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u meteen de signalen en doet u mee. Met de kleine posities die open staan kunt u nog instappen zodra u lid wordt, dat kan eventueel maandag nog.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.