Beursdagboek Trader Guy 18 januari 2022, 07:54

...

Markten blijven volatiel, dat blijkt ook vandaag via de futures

18 januari 2022, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Zonder Wall Street gebeurde er niet zoveel, de DAX en de CAC 40 winnen wat tijdens een kalme sessie terwijl de AEX 2 punten lager afsloot maandag. De AEX verloor door Unilever dat ruim 6% moest inleveren, andere aandelen deden het juist goed met winst voor Shell (1%) en ASML (2%). Vanmorgen ziet het er niet goed uit, de futures staan lager op Wall Street met vooral de Nasdaq die 1% lager staat. Straks maar eens bekijken hoe Europa daarop zal reageren, een lagere opening zit er in vandaag. We zien ook dat er weer divergentie is tussen de sectoren, beleggers blijven dus onzeker en switchen snel van de ene naar de andere sector.Update dinsdag 18 januari
Wall Street was dicht maandag, we moesten het alleen doen hier in Europa en over het algemeen wisten de indices zich wat te herstellen. Alleen de AEX lukte dat niet door dat Unilever ruim 6% omlaag moest, andere zwaargewichten winnen wel wat want ASML dat slecht van start ging won uiteindelijk €14 terwijl Shell €0,3 winst liet zien. Omdat Unilever ook behoorlijk zwaar meeweegt binnen de AEX en fors moest inleveren kon de index daardoor niet positief eindigen.

Unilever maakte maandag bekend dat het bezig is met een strategische herevaluatie van zijn portefeuille waarbij de focus vooral moet liggen op groeisectoren. Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern meldde daarbij dat het een bod van 50 miljard Britse pond heeft uitgebracht op de consumententak van GlaxoSmithKline. Dat is een fors bedrag maar Glaxo wees het bod af, er zal blijkbaar meer geld op tafel moeten komen. Beleggers zien dat blijkbaar niet zitten en verkochten Unilever massaal.

Vandaag weer een dag en rustig zal die denk ik niet verlopen, dat zien we gelijk aan de futures die nu weer fors lager staan. Dat zal ervoor zorgen dat de dag volatiel zal verlopen en zo te zien zeker op Wall Street. Beleggers weten gewoon niet goed meer wat ze moeten doen, men switcht van sector naar sector en vice versa de andere kant op. De ene dag een forse daling, de andere dag een fors herstel maar op zich weten we niet waar we aan toe zijn. De indexen bewegen tussen de topzone en de bodems van de afgelopen weken en daartussen ligt een brede range van pakweg 5% tot in sommige gevallen we 10%. De Nasdaq zit wel in een slechte fase, deze index geraakt niet makkelijk meer tot boven enkele belangrijke weerstandsniveaus.

We gaan het zien, er lopen geen posities meer op dit moment, ik ben uit voorzichtigheid uitgestapt met wat winst omdat de markt wat te grillig is. Wel zal ik de komende dagen zoeken naar kansen, die komen er in ieder geval wel weer. Verder volgen we de ontwikkelingen op de voet, niet constant een blik op de schermen houden maar wel de grote lijnen zien te ontdekken waar dat kan. Ik kom snel weer met wat kleine posities voor de leden.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten voorzichtig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. U kunt lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street lag er afgelopen vrijdag verdeeld bij, via een rally richting het slot zien we dat de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index in de plus eindigen. De Dow Jones bleef achter met een verlies van 0,56%. Vooral de SOX deed het goed met een winst van 2,3%, de Nasdaq won 0,6%. Maandag bleef Wall Street dicht zodat de week daar vandaag begint.

In Europa een verdeeld beeld maandag, de AEX moest wat inleveren terwijl de DAX 50 punten winst boekt. Als we naar de grafieken van de AEX en de DAX kijken dan zien we toch wat moeilijkheden en in feite lijkt de opzet te neigen naar een verdere daling. Let vooral ook op de belangrijke MA's, het 20-MA en het 50-MA staan onder druk. Onder de 15.810 punten kan de DAX volgens mij snel richting minimaal de 15.500 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones lag er vrijdag zwak bij, weer een verlies van 200 punten en de index sluit onder de 36.000 punten. Gedurende de sessie moest de Dow Jones zelfs even tot onder de 35.750 punten maar via een slotrally werd voorkomen dat die 35.750 punten werd doorbroken naar beneden toe.

Steun nu eerst de 35.750 punten met snel daaronder de belangrijke 35.500 punten als steun. Onder die 35.500 punten ziet het er slecht uit met als doel minimaal de 34.935 punten waar we het 200-daags gemiddelde nu zien uitkomen. Later steun rond de 34.750 punten waar er een belangrijke steunlijn wacht.

Weerstand wordt nu eerst de 36.000-36.050 punten, later de 36.500-36.550 punten en de 36.750 punten. Verder zien we vooral de topzone die wacht net onder de 37.000 punten.

AEX index:
De AEX moest in tegenstelling tot de andere indices in Europa inleveren maandag, dat kwam vooral door de stevige daling van Unilever dat meer dan 6% moest inleveren. Het slot ligt nu rond de eerste steun die we zien rond de 780-782 punten, zodra de index onder die zone terecht komt dan ligt de weg meteen weer open richting de 770 punten waar we de bodem van vorige week maandag zien uitkomen. We zien rond die 770 punten verder nog enkele raakpunten die in december werden neergezet. Onder die 770 punten komen de bodems van augustus, oktober en december weer in beeld, die zien we rond de 755 punten.

Weerstand nu eerst de 790-792 punten, later de 795-796 punten en de belangrijke zone 800-802 punten.

DAX index:
De DAX sluit nog boven de belangrijke steun die we zien rond de 15.810 punten, deze steun werd vrijdag getest maar daar wist de index te stabiliseren. Hoe dan ook blijft die 15.810 punten een belangrijke steun en de index moet daar boven zien te blijven om de opwaartse trend weer op te kunnen pakken. Rond die 15.810 punten komt nu ook het 50-daags gemiddelde uit waardoor het belang van deze steun nog groter wordt. Onder die 15.810 punten ligt de weg open richting de 15.450-15.500 punten, zodra dat gaat gebeuren kan het heel snel gaan. We zitten dus in een fase waar de DAX kan breken, opletten dus.

Weerstand nu eerst die 16.000-16.050 punten zone, later al snel de topzone net onder de 16.300 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft enorm volatiel, vrijdag zien we de laagste stand rond de 14.690 punten uitkomen terwijl de hoogste stand net onder de 14.900 punten uitkomt. Weer een ruime dagrange van pakweg 210 punten. De conditie van de Nasdaq blijft zwak, er is niet veel voor nodig om opnieuw een behoorlijke schuiver omlaag in te zetten en zo weer de bodem van maandag op te zoeken, die zien we rond de 14.530 punten uitkomen. Een zeer belangrijke steun voor de Nasdaq wacht nu rond de 14.210 punten waar enkele oude toppen en bodems uitkomen. Ik verwacht nog een test van deze zeer belangrijke steun op de korte termijn.

Voor nu en met het slot van vrijdag eerst steun rond de 14.800 punten, later zien we de 14.600 en de 14.530 punten ofwel de bodem van maandag als steun. De belangrijke steun voor de Nasdaq wacht rond de 14.210 punten. Weerstand in eerste instantie rond de 14.900 en de 15.000 punten, later zien we weerstand rond de 15.250 en de 15.350 punten. Het 50-daags gemiddelde komt nu uit rond de 15.540 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar staat er in ieder geval al en ik zoek naar nieuwe kansen de komende dagen. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u meteen de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.