Beursdagboek Trader Guy 21 januari 2022, 08:00

...

Nasdaq onder belangrijke steun, Dow onder 200-MA

21 januari 2022, 08:00 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Herstel blijft uit op Wall Street, pogingen zien we wel maar richting het slot werd alles opnieuw in de uitverkoop gedaan. De Nasdaq zakt onder de belangrijke steun die we op 14.210 punten zien uitkomen, de Dow Jones sluit voor het eerst sinds lange tijd onder het 200-daags gemiddelde. Verder weer een grote daling bij de SOX index van 3,25% terwijl de S&P 500 ook onder de belangrijke steun van begin december sluit. In Europa nog winst op slotbasis, toen stond Wall Street nog in de plus. Vanmorgen kunnen de AEX en de DAX wel lager openen zien we via de futures. Ook de futures op Wall Street staan vanmorgen weer lager.Update vrijdag 21 januari
Wall Street gaf opnieuw de vroege winst op en sloot wederom lager waardoor de grote correctie doorzet, die werd meteen aan het begin van het nieuwe jaar al ingezet. Vooral de technologie-indexen verloren weer behoorlijk en zeker als we het bekijken vanaf de hoogste stand van de sessie. De Nasdaq verloor uiteindelijk 186 punten ofwel 1,3% lager. De daling vanaf de top bedraagt nu al ruim 11% en een daling van meer dan 10% wordt beschouwd als een correctie voor een index. Ook de Nasdaq 100 en de SOX index zitten al op meer dan 10% onder hun top. Voor de tech indices wordt de daling dus met de dag meer serieus en zoals we merken worden de DIP's niet zo maar weer opgekocht.

Verder daalt de S&P 500 donderdag 50 punten ofwel 1,1%, de Dow Jones verloor 340 punten wat ook 0,9% is.of 1%. De handel van donderdag verliep opnieuw met een enorme volatiliteit waarbij de indexen op Wall Street hun eerdere behoorlijke winsten weer moesten inleveren om dan op hun laagste stand van de sessie te sluiten. Sinds de start van het nieuwe jaar zijn er veel beleggers die hun aandelen in de uitverkoop doen en dan vooral de zwaar overgewaardeerde technologie aandelen. We zien nog wel sector rotatie maar beleggers blijven ook bij andere sectoren onzeker en daardoor zien we nu ook een daling bij de Dow Jones en de S&P 500. Men wacht nu vooral op de stappen van de FED die toch totaal anders zullen worden dan die waar we al jaren aan gewend waren.

Verder speelt de kwestie rondom Rusland, zien we de energieprijzen fors oplopen, komen de kwartaalcijfers binnen en we zitten nog altijd met de pandemie die meespeelt. En natuurlijk de oplopende rente in de VS maar nu toch ook al voorzichtig in Europa. Er speelt genoeg mee op de achtergrond, dat kan de markten verder onder druk zetten maar reken ook op enorme herstelbewegingen. Donderdag werd dat herstel verkocht maar het zal zeker ook een keer voorkomen een dezer dagen dat een herstel doortrekt en we dan een dag of 2-3 zullen krijgen met fors hogere koersen. Blijf alert, je moet wel goed zitten met uw posities als je in wilt stappen in deze fase. Ik wacht een momentum af, dat komt er wel weer aan de komende dagen merk ik.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken nog altijd met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten rustig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Woensdag hebben we wel wat kleine posities kunnen sluiten met winst. U kunt lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street opnieuw fors onderuit vanaf de hoogste stand van de sessie, de indices breken onder hun belangrijke steun nu en dat kan voor het vervolg niet goed zijn. Let wel op voor een stevig herstel maar dat zal voor op de korte termijn zijn nu de markt er zo slecht voor staat. Let vooral op de Nasdaq, de SOX en de S&P 500 nu waar de zwaarwegende tech aandelen de dienst uitmaken. Het ziet er niet goed uit, wel kansen voor een korte en heftige reactie omhoog maar dan moet je wel alert blijven.

Europa kon positief sluiten omdat Wall Street rond het slot nog hoog stond, de DAX blijft zo binnen de range 15.810-16.050 punten hangen op slotbasis. De AEX herpakt zich ook tot net onder de 780 punten en dat is op zich sterk. Toch zullen de AEX en de DAX vandaag lager openen, er kan 1 tot 1,5% van deze indices af maar beiden blijven wel nog sterk liggen desondanks het geweld op Wall Street.

Dow Jones:
De Dow Jones moet opnieuw 313 punten inleveren na dat de index even een sterk herstel liet zien gedurende de dag en bijna tot 35.500 punten wist te geraken, het slot lag daar 800 punten onder. De index valt nu terug tot onder het 200-daags gemiddelde dat rond de 34.960 punten uitkomt en dat kwam sinds begin december niet meer voor. Nu steun rond de 34.700 punten, later pas rond de 33.750 punten weer steun want daar wachten de bodems van begin december en we zien er daar nog 2 die in september werden gemaakt.

Weerstand zien we nu eerst rond de 34.960 punten (200-MA), later weerstand rond de 35.250 punten en de 35.500 punten. Verder letten we op het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 35.760 punten uitkomt.

AEX index:
De AEX kon positief sluiten en dan net onder de weerstand 780-782 punten, de AEX bleef positief door dat Wall Street rond het slot in Europa nog op een stevige plus stond. Later op de avond moest de AEX future al terug tot rond de 767,5 punten waardoor we een lagere opening kunnen verwachten. Steun zien we nu eerst rondom de 770-772 punten, later zien we de bodem van woensdag rond de 761 punten als volgende steun. Bij een verdere daling steun rond de 755 punten.

Weerstand nu eerst rond de 780-782 punten, later rond de 790-792 en de 795-796 punten. Daarna de zeer belangrijke 800-802 punten als zware weerstand.

DAX index:
De DAX blijft sterk liggen en sluit zelfs boven de 15.900 punten, ook de DAX kon nog meeliften op het herstel op Wall Street dat in volle gang was rond het slot in Europa. Pas later op de avond moest Wall Street weer fors terug om negatief te sluiten. De DAX is ook een index waar de technologie niet zwaar meeweegt, het is meer een industriële index en deze sectoren krijgen niet die grote klappen als de tech gerelateerde aandelen.

Weerstand nu de 16.000-16.050 punten, later de topzone net onder de 16.300 punten. Vandaag zal de DAX wel lager openen en ik denk zelfs onder de 15.810 punten steun. Steun nu de 15.810 punten, later de 15.625 en de 16.500 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg het na een stevige opleving gedurende de sessie weer enorm moeilijk en sluit 185 punten lager. Tussen de bodem (14.140 punten) en de top van de sessie (14.542 punten) lag er weer ruim 400 punten ofwel 2,75%. Toch weer druk omlaag ofwel elke opleving wordt massaal verkocht. De index staat nu al ruim 12% onder de top die in november werd neergezet. We kunnen al spreken van een stevige correctie op deze index. De zeer belangrijke steun die we zien op 14.210 punten werd zelfs doorbroken donderdag en dat is een slecht teken voor het vervolg. De index moet daar wel boven zien te blijven want daaronder ligt er een groot gat omlaag tot zelfs rond de 13.600 of de 13.000 punten. Opletten vanaf nu bij de Nasdaq.

Weerstand zien we rond de 14.500, de 14.600 en de 14.750 punten, later komt de 14.900 punten als weerstand in beeld. Steun nu pas rond de 14.000 en later rond de 13.600, de 13.500 en de 13.000 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, een prima verloop deze maand en er komen denk ik nog wel wat kansen waar ik iets mee kan doen. Wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.