Beursdagboek Trader Guy 19 januari 2022, 07:47

...

Wall Street maakt weer een schuiver omlaag, AEX op steun nu

19 januari 2022, 07:47 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een slechte start van de week op Wall Street waardoor ook Europa mee naar beneden werd getrokken. Vooral de tech aandelen lagen weer onder druk, de Nasdaq verloor 2,5% terwijl de SOX index 4,5% verloor. De markt wisselt snel van richting momenteel en het gaat allemaal in een snel tempo. Dat maakt het ook zo moeilijk, op het moment dat je denkt in een bepaalde richting dan draait alles snel weer de andere kant op. Vanmorgen staan de futures weer wat lager, maar eens bekijken wat deze dag zal brengen wat betreft de beurzen.Update woensdag 19 januari
Wall Street moest weer fors inleveren, vooral de Nasdaq en de Nasdaq 100 lagen onder druk met als gevolg dat de bodems van vorige week werden opgezocht. Ook de chip index liet een forse daling zien, de SOX verloor 4,5% en komt zo ook weer dicht bij de bodemzone van de afgelopen weken. Het wordt weer opletten vanaf nu, gaan de indices verder omlaag? Of krijgen we zoals vaker na een selloff een stevig herstel de komende 2-3 dagen? De tijd zal het leren, wel is het zo dat veel indices nu rond een belangrijke steun uitkomen en dat een draai naar omhoog snel op gang kan komen.

Vanmorgen kwamen de cijfers van ASML uit, die waren conform verwachting en het bedrijf kondigde aan dat ze het dividend gaan verdubbelen. Verder stromen de orders binnen maar de capaciteit blijft niet groot genoeg om de machines snel te maken. ASML zal dus volop blijven produceren, daar ligt het niet aan, door het tekort aan chips bestellen steeds meer producenten machines bij het bedrijf. Vandaag maar eens bekijken wat ASML zal doen, het aandeel weegt zwaar binnen de AEX en dus zal het verloop vandaag voor een groot deel bepaald worden door ASML.

Wat opviel is dat de grote banken in de VS weer fors moesten inleveren, gisteren kwam Goldman Sachs met cijfers en die werden niet goed ontvangen, het aandeel daalde met 7%. Verder liep de rente weer op in de VS, de 10 jaars rente ging naar bijna 1,9% terwijl de 30 jaars rente even tot 2,2% opliep. We zien vanmorgen dat de rente wat blijft hangen, het verloop van de rente is iets om in de gaten te houden want de tech aandelen zijn daar behoorlijk afhankelijk van momenteel.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten voorzichtig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. U kunt lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de eerste sessie van de week behoorlijk negatief, de indices staan meteen weer helemaal onderin de range en dan vooral de tech indices die er weer het minst goed vanaf kwamen. De Nasdaq bereikt de 15.500 punten opnieuw, de SOX index zien we rond de 3725 punten nu. De Nasdaq verloor 2,5% terwijl de SOX 4,5% in moest leveren. De Dow Jones sluit 1,5% lager terwijl de brede S&P 500 met 1,85% verlies ook een moeilijke start van de week achter zich laat.

Ook Europa verloor dinsdag, de AEX sluit 1,5% lager terwijl de DAX 1% verlies laat zien. Vooral de tech beladen indices hebben een moeilijke sessie achter de rug, let op de AEX de komende dagen want de index krijgt het nu moeilijk rond de 770 punten en moest er al even onder.

Dow Jones:
De Dow Jones zakt onder het 50-MA, onder de oplopende steunlijn en onder de horizontale steun die we alle 3 duidelijk zien op de grafiek. De Dow test zelfs al even de 35.250 punten, het verlies kwam uiteindelijk uit op 543 punten. Opletten vanaf nu wat betreft de Dow Jones, steun nu eerst de 35.250 punten met snel daaronder het 200-daags gemiddelde rond de 34.945 punten. Verder zien we rond de 34.750 punten nog steun, daar wacht de bodem van 20 december.

Weerstand zien we nu eerst rond de 35.500 punten met later het 50-daags gemiddelde rond de 35.820 punten. Later weerstand rond de 36.000 en de 36.250 punten.

AEX index:
De AEX drukt nu behoorlijk op de steunzone rond de 770 punten en moest er al even onder gedurende de sessie. De AEX verzwakt snel maar we zien telkens ook nog oplevingen van meerdere procenten tussendoor. Steun nu eerst die 770 punten met later de 763 punten steun door het 200-daags gemiddelde dat daar uitkomt nu. Verder steun rond de bodems van december, oktober en augustus die wacht rond de 750-755 punten.

Weerstand nu eerst rond de 780-782 punten, later rond de 790-792 en de 795-796 punten. Tijdens herstel kan de AEX daar snel naartoe, dalingen verlopen snel maar oplevingen ook.

DAX index:
De DAX sluit net onder de belangrijke steun die we zien rond de 15.810 punten, de index geraakte zelfs even tot rond de 15.670 punten maar wist zich daarna weer wat te herpakken. De DAX staat nu onder de eerste belangrijke steun, we moeten daarom opletten de komende sessies. Kan de DAX zich herpakken? Of zakt de index verder richting eerst de 15.650 of de 15.500 punten steun.

Weerstand nu eerst die 15.810 punten, later de 16.000-16.050 punten. Daarna de topzone net onder de 16.300 punten als weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg er weer van langs en zakt meteen weer terug tot rond de 14.500 punten waar de bodem van vorige week uitkomt. De Nasdaq blijft onder druk staan, dat zien we duidelijk op de grafiek hieronder. Er zitten stevige hersteldagen tussen maar de index lukt het niet meer om een vorige top te doorbreken. De bodem ligt nu wel iets onder die van vorige week, dus we moeten opletten vanaf nu voor het vervolg.

Steun nu eerst de 14.400 punten en de zeer belangrijke 14.210 punten waar we eerder vaak op zijn afgeketst. Weerstand zien we rond de 14.750 en de 14.900 punten. Later weerstand rond de 15.200-15.250 punten weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar staat er in ieder geval al en ik zoek naar nieuwe kansen de komende dagen. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u meteen de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.