Beursdagboek Trader Guy 20 januari 2022, 08:12

...

Welke richting gaat het op? Zegt u het maar, het blijft moeilijk

20 januari 2022, 08:12 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wederom een sessie waar de indices alle kanten opgingen, vooral de Nasdaq kreeg het na een sterke start opnieuw moeilijk. De AEX kon even tot de 780 punten oplopen maar we hebben in de ochtend ook de 761 punten gezien. De Nasdaq herstelde zich tot rond de 14.660 punten maar sluit op 14.340 punten. Dat we voorzichtig moeten blijven in deze markt is voor iedereen duidelijk, dat doe ik dan ook voor de leden want gisteren werden de kleine long posities met winst gesloten. We kunnen weer uitkijken naar nieuwe mogelijkheden. Er speelt veel momenteen wat de markten onzeker maakt, denk aan de rente, de bedrijfscijfers en dan nog de dreiging dat Rusland de Oekraïne binnen kan vallen op korte termijn.Update donderdag 20 januari
Wall Street opnieuw lager woensdag met vooral weer de Nasdaq ofwel de tech sectoren die onder druk stonden. Verder merken we dat de markten enorm volatiel blijven want naast de daling op slotbasis hebben we ook een rally omhoog gekregen gedurende de sessie. Tijdens het laatste uur werd de druk omlaag behoorlijk fors, het bracht de Dow Jones naar een verlies van 1%, de Nasdaq verloor 1,15%. De SOX index sluit zelfs 3% lager. Zowel de SOX als de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten onder hun belangrijke steun ofwel de vorige bodems. Zowel de Dow Jones als de Nasdaq 100 testen hun 200-daags gemiddelde op slotbasis, ze staan er nog net boven. De Nasdaq staat er al een eind onder en dat ziet er dus slecht uit. De Nasdaq mag absoluut niet onder de 14.210 punten sluiten waar er een zeer belangrijke steun wacht.

In Europa begon de sessie zeer slecht, de AEX moest zelfs terug tot rond de 761 punten en dat is een nieuw laagtepunt dit jaar, de index moet wel boven de 755 punten zien te blijven, we zien daar enkele zeer belangrijke bodems uitkomen. De DAX daarentegen blijft zich fel verdedigen rondom die belangrijke 15.810 punten maar ook de DAX blijft kwetsbaar vanaf nu, eens die 15.810 punten verder weg komt te liggen dan kan de index het wel eens moeilijk gaan krijgen. Voorlopig nog niet maar opletten de komende sessies.

De markten blijven in de greep van de onrust op meerdere feiten die er nu spelen, dan heb ik het over de rente die gestaag verder oploopt en de kwartaalcijfers die binnen komen elke dag. Verder speelt er ook nog de situatie rondom Rusland, ze staan op punt om de Oekraïne binnen te vallen en dat kan de onrust aanwakkeren. En dan is er nog COVID dat op de achtergrond meespeelt, we zouden het haast vergeten maar ook dat blijft parten spelen. Kortom, er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat de markten volatiel zullen blijven, zowel bij dalingen of bij herstelbewegingen. Het blijft dus opletten de komende periode, we gaan nog genoeg bewegingen krijgen die groter dan 1 of 2% op dagbasis zullen zijn. Zelfs gedurende een sessie mag je ze aan beide kanten verwachten. Het is dan vooral belangrijk dat de timing, ofwel het momentum dat wordt gekozen om in een positie te stappen goed is en dat je dan op tijd je stoploss neemt of de winst pakt.

Vanmorgen staan de futures wat hoger, dat wil niet zeggen dat de sessie goed zal verlopen maar we kunnen in ieder geval positief openen vandaag. In Azië zien we plussen vanmorgen, de Hang Seng wint zelfs 3%, de Nikkei sluit 1% hoger.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken nog altijd met kleine posities door dat de volatiliteit nog altijd behoorlijk blijft. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten rustig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Woensdag hebben we wel wat kleine posities kunnen sluiten met winst. U kunt lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street begon hoopgevend aan de sessie maar de winst werd snel weer ingeleverd, alle indices sluiten opnieuw lager en zowel de Nasdaq als de SOX index sluiten onder hun belangrijke steun zoals u kunt zien in het overzicht hieronder. De Dow Jones en de S&P 500 kunnen nog houvast vinden boven de laatste bodem van begin december maar ze naderen wel snel in die richting.

De AEX kende een zeer volatiele sessie, de laagste stand op 761 punten, de hoogste stand op 780 punten. Ook Europa zoekt naar houvast maar we zien wel dat de AEX het echt moeilijk krijgt nu. De DAX doet het voorzichtiger momenteel, ook met druk omlaag maar niet in die mate zoals de AEX. De DAX staat wel op punt om ook verder terug te vallen, let vooral op de 15.500 punten aan de onderkant nu. De DAX blijft wel dicht bij de 15.810 punten en sluit daar de sessie af zelfs.

Dow Jones:
De Dow Jones moet weer 340 punten inleveren na dat de index even herstel liet zien. De index valt nu terug tot rond het 200-daags gemiddelde dat rond de 34.950 punten uitkomt en de volgende steun wordt nu. Verder zien we rond de 34.750 punten nog steun, later pas rond de 33.750 punten weer steun want daar wachten de bodems van begin december en we zien er daar nog 2 die in september werden gemaakt.

Weerstand zien we nu eerst rond de 35.250 punten met later de 35.500 punten. Verder letten we op het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 35.800 punten uitkomt.

AEX index:
De AEX blijft volop in beweging, dat hebben we woensdag weer kunnen merken want de index test de 761 punten in de ochtend en wist zich te herpakken tot rond de 780 punten in de loop van de middag. Een brede range maar vooral nog omlaag gericht met lagere toppen en lagere bodems momenteel. De index sluit opnieuw in de buurt van de steunzone 770-772 punten, dus op zich nog niet veel aan de hand zolang de index niet onder die 770 punten sluit. Onder die 770 punten steun rond de 761-762 punten, later de reeks bodems rond de 755 punten.

Weerstand nu eerst rond de 780-782 punten, later rond de 790-792 en de 795-796 punten. Tijdens herstel kan de AEX daar snel naartoe, dalingen verlopen snel maar oplevingen ook hetgeen we woensdag duidelijk hebben kunnen zien.

DAX index:
De DAX sluit rond de belangrijke steun die we zien rond de 15.810 punten, de index geraakte gedurende de sessie van woensdag zelfs even tot rond de 15.630 punten maar wist zich daarna weer wat te herpakken. De DAX blijft nog liggen rond de eerste belangrijke steun maar we moeten opletten de komende sessies. Kan de DAX zich herpakken? Of zakt de index alsnog verder richting eerst de 15.650 of de 15.500 punten steun? Ik kan er weinig over zeggen in deze fase, de markten bewegen te heftig en dan ook nog in beide richtingen.

Weerstand nu eerst die 15.810 punten, later de 16.000-16.050 punten. Daarna de topzone net onder de 16.300 punten als weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft in moeilijkheden en zet nog altijd lagere toppen en diepere bodems neer. De index zakt nu al onder de 14.400 punten met het slot op 14.340 punten woensdag. De volgende steun kennen we, dat is de 14.210 punten en die wordt zeer belangrijk de komende dagen. Onder die 14.210 punten ligt er een behoorlijk gat omlaag tot rond de 13.500 en de 13.000 punten. Opletten en dus vooral die 14.210 punten goed op het netvlies houden.

Weerstand zien we rond de 14.500 en de 14.750 punten, later komt de 14.900 punten als weerstand in beeld.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar ziet u via de tabel hieronder, een prima verloop deze maand en er komen denk ik nog wel wat kansen waar ik iets mee kan doen. Wordt op tijd lid via de nieuwe aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.