Beursdagboek Trader Guy 12 januari 2022, 07:55

...

Stevige draai Nasdaq, AEX herpakt zich maar blijft zwak

12 januari 2022, 07:55 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Weer een sessie met de nodige beweging, zeker op Wall Street hebben we opnieuw de nodige volatiliteit moeten doorstaan want na een slechte start wisten alle indices positief af te sluiten. Het waren vooral weer de tech aandelen die eruit sprongen, vanaf de bodem van maandag staat de Nasdaq al zo'n 630 punten hoger ofwel 4,3%. Ook de andere indices herpakken zich sterk na de daling van maandag, de Dow Jones wint 183 punten, de S&P 500 sluit 43 punten hoger. Verder zien we dat Europa ook een sterk herstel laat zien, de AEX wint 9 punten terwijl de DAX 173 punten winst boekt. Vandaag komen er in de VS cijfers over de inflatie, maar eens zien wat die teweeg gaan brengen. Verder blijven de markten volatiel, na het herstel kan er zo weer uit het niets een daling op gang komen van enkele procenten. We worden het gewend op deze manier en moeten ons aanpassen aan de markt.Update woensdag 12 januari:
In een hoorzitting dinsdag schetste de voorzitter van de FED, Jerome Powell, een beeld van een zachte landing voor de economie nu de centrale bank overgaat tot het afschaffen van de stimuleringsmaatregelen en snel zal beginnen met het verhogen van de rentetarieven. Op zich horen we een minder agressieve toon van de FED maar dat wil nog niet zeggen dat alles plots totaal anders wordt, eerst maar even zien hoe de cijfers over de inflatie zullen zijn. De FED zal niet anders kunnen dan wat agressiever worden als die weer hoger zijn dan werd verwacht.

Vooral de technologie aandelen sluiten dinsdag hoger, de stijging begon maandag al vanaf de diepe bodem die de Nasdaq toen neerzette. Het lijkt op een zeldzame draai in de markt als we het bekijken vanaf de bodems die maandag werden neergezet. Vooral de twijfels rondom de rente in de VS spelen nu een grote rol, maandag dacht men plots dat er mogelijk 4 verhogingen komen dit jaar na men uitging van 3. Beleggers werden dinsdag weer wat gerust gesteld na dat de FED voorzitter Powell daar niet specifiek over sprak en die 4e verhoging werd plots weer even vergeten. Wel zal de rente omhoog gaan dit jaar en nog steeds minimaal 3 keer. Verder is het afwachten wat de cijfers zullen doen, vandaag komen de inflatiecijfers naar buiten in de VS (CPI) en het is nu afwachten hoe die eruit gaan zien.

Een hogere opening krijgen we zo te zien vanmorgen, de futures staan hoger zowel in de VS als in Europa maar er valt nog weinig over te zeggen voorbeurs. Laten we eerst maar de eerste 2 uur afwachten en dan zien we wel waar we staan. Na de middag komen de inflatiecijfers in de VS, dat kan de markt ook een richting op sturen en niet rustig verwacht ik. We zitten in wat kleine posities, we wachten af tot later op de dag om te zien wat we moeten doen, of juist niet moeten doen.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken met kleine posities door dat de volatiliteit op de markten nog altijd behoorlijk is. We proberen waar het kan wat met posities, niet te groot en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten voorzichtig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Dinsdag heb ik wat kleine posities opgenomen, u kunt nog mee door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street blijft alle kanten op bewegen, vooral de Nasdaq en de SOX blijven enorm volatiel en bewegen procenten in beide richtingen. Dinsdag een plus van 1,4% terwijl de SOX 1,8% hoger geraakt. Verder ook plussen bij de Dow Jones en de S&P 500. In Europa zien we herstel bij de AEX en de DAX, beide indices maken een groot deel van het verlies van maandag weer goed. Bij alle indices nog altijd blijven opletten voor het vervolg de komende sessies, het sentiment kan zo weer omslaan.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich verder na eerst onder de 36.000 punten te vallen na het begin. De index tikt de 35.750 punten steun even aan maar via een rally later op de dag sluit de index af op 36.252 punten ofwel zo'n 500 punten boven de bodem van de sessie. Weerstand zien we nu rond die 36.250 punten, later rond de 36.600 en de topzone rond de 36.950 punten weerstand. We zitten niet ver onder de top wat betreft de Dow Jones, in feite haalbaar binnen enkele sessies maar het moet wel nog gebeuren.

Steun nu eerst de 36.000 punten, later de 35.750 en de 35.500 punten als steun. Onder die 35.500 punten ziet het er slecht uit wat betreft de Dow Jones, ook met dat scenario moeten we rekening houden. De index staat nu ergens midden in de zone waar we zowel de top als de belangrijke steun zien uitkomen.

AEX index:
De AEX herpakt zich maar de index blijft wel nog in de gevarenzone, het slot op 782 punten waar de weerstand uitkomt is dan wel sterk maar de grote vraag is nu wat de markt zal gaan doen rondom dit niveau. Bij een doorbraak weerstand rond de 785 en de 790-792 punten, later de bekende 800-802 punten als zware hindernis. Eerst maar eens bekijken hoe de index omgaat met deze richtpunten omhoog want de kans is groot dat de AEX ook vandaag wat hoger zal starten.

Steun nu de 775 punten, later de 770 en de 755 punten als steun. De AEX kan zoals u merkt maar beter niet onder de 770 punten sluiten. Wel moeten we er rekening mee houden want als de markt na het herstel opnieuw draait dan staan we heel snel weer enkele procenten lager.

DAX index:
De DAX geraakt weer tot boven de 15.810 punten, de bekende lijn die we al een geruime tijd volgen als steun-weerstand. Vandaag ziet het er naar uit dat de index de 16.000 punten weer kan opzoeken waar de volgende weerstand wacht. De DAX blijft redelijk sterk liggen momenteel, we hebben vorige week nog een record gezien net onder de 16.300 punten, dat record ligt niet al te ver vanaf de huidige stand en is snel haalbaar bij enkele sterke sessies. Niet dat het allemaal vanzelf zal gaan maar in deze markt weet je nooit.

Weerstand nu eerst die 16.000-16.050 punten zone, later al snel de topzone net onder de 16.300 punten. Steun nu weer de 15.810 punten met daaronder de 15.650 en de belangrijke 15.500 punten. Ook naar beneden toe kan het snel gaan eens de markt weer een snelle draai laat zien. Alle scenario's blijven in deze fase mogelijk, zowel omhoog als omlaag.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich snel en sluit de sessie dinsdag af rond de hoogste stand. Weerstand verwacht ik nu rond de 15.200 punten waar we enkele toppen van eind vorige week zien uitkomen. Boven die 15.200 punten weerstand rond de 15.400 en de 15.580 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

Steun nu eerst de 15.000 punten, later de 14.840 en de 14.600 punten als steun. Het kan snel gaan en zeker bij de nodige volatiliteit want de Nasdaq beweegt in beide richtingen snel tussen de 400 en 500 punten. Dat hebben we de afgelopen dagen kunnen merken.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar is binnen, de afgelopen week heb ik met wat kleine posities 2 keer kunnen instappen en alle posities werden met winst gesloten waardoor we het jaar voorlopig goed opstarten met al een mooie winst. Op naar de volgende mogelijkheden en die er komen. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u meteen de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.