Beursdagboek Trader Guy 13 januari 2022, 08:08

...

De markten blijven zoeken naar richting, inflatie VS weer hoger

13 januari 2022, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De inflatie viel tegen en het cijfer was zelfs in 40 jaar (1982) niet zo hoog. De markt reageert er voorlopig nog niet negatief op maar dat de FED agressiever zal moeten worden lijkt me duidelijk. De echte reactie kan nog komen, voorlopig zitten we met de markten even in een euforische fase maar de grote trend bij veel indices is nog zwak tot zeer zwak. Andere indices zitten nog wel dicht bij hun hoogste stand ooit. De divergentie in de markt blijft, we zien veel verschillen tussen de sectoren momenteel en dat wil vanzelf al zeggen dat de markten in onrustig vaarwater terecht zijn gekomen. Beleggers weten het even niet meer zo goed en switchen snel van kopen naar verkopen en hobbelen van sector naar sector.Update donderdag 13 januari:
Wall Street sluit woensdag opnieuw wat hoger zodat de indices vanaf de bodem van maandag verder herstellen, zelfs na de tegenvallende inflatie cijfers. Vooral de cijfers vallen tegen omdat die nu het hoogst zijn sinds meer dan 40 jaar, blijkbaar maakt het voor Wall Street nog niet veel uit. Vooral de woorden die FED voorzitter Powell dinsdag uitsprak maken beleggers nog niet al te ongerust maar aan de andere kant weet men ook wel dat de FED veel agressiever zal moeten reageren op de stijgende prijzen en zeker als deze trend blijft aanhouden. De FED kan deze gang van zaken niet blijven aanzien zonder met meer kracht daarop te anticiperen.

Om het kort samen te vatten, de Amerikaanse consumentenprijsindex explodeerde in de maand december met 7% op jaarbasis wat het hoogste cijfer is sinds 1982, de kernprijsindex zonder de voedsel en energiekosten liepen in de maand december op met met 5,5% ten opzichte van een jaar eerder en dat was de sterkste stijging sinds 1991.

Als we naar de markt kijken dan zien we dat vrijwel alle sectoren het goed deden maar deze keer bleef de winst beperkt, de S&P 500 won 0,3% terwijl de Dow Jones 0,1% hoger afsloot. De Nasdaq won 0,25% terwijl de Russel 2000 wat verlies liet zien. Wel alle indices wat omhoog maar beperkt, de markt reageerde nog niet negatief op de inflatiecijfers maar dat kan nog komen. De sectoren die er het best vanaf kwamen gisteren waren de materialen, consument cyclisch gerichte bedrijven en de technologie. De Small-caps deden het wat minder goed gezien de Russel 2000 negatief sloot, ook de Dow Transport verloor wat woensdag.

Vandaag maar eens bekijken wat de markt gaat doen, we krijgen weer inflatiecijfers, nu de PPI die op bedrijven is gericht. Als die ook veel hoger uitpakt dan moeten we nog maar eens zien wat de markten gaan doen. Vanmorgen staan de futures in ieder geval wat lager.

De signaaldiensten:
We blijven vooral voorzichtig en werken met kleine posities door dat de volatiliteit op de markten nog altijd behoorlijk is. We proberen waar het kan wat te doen, niet met grote aantallen en ook niet met teveel posities gelijktijdig. We moeten voorzichtig blijven en altijd rekening houden met een counter beweging op een onverwacht moment. Dinsdag heb ik wat kleine posities opgenomen, u kunt nog mee door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street iets hoger maar wel nog sterk vanaf de bodem die maandag werd neergezet, een lagere bodem bij veel indices zelfs. We moeten blijven opletten voor het vervolg in deze zeer volatiele fase op de beurzen, beleggers blijven onzeker over het vervolg en dat kan de markten alle kanten opsturen. Winsten van tussen de 0,1% en de 0,5% op Wall Street, in Europa zien we een plus van 1% bij de AEX en 0,4% bij de DAX. De AEX sluit wel boven de 780-782 punten maar er komt opnieuw weerstand rond de 790-792 punten. De DAX moet eerst boven de 16.000-16.050 punten geraken om weer op zoek te kunnen naar het record dat vorige week werd neergezet.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft boven de 36.000 punten maar echt veel meer zat er niet in woensdag, de index komt wel weer wat dichter bij het record maar of dat haalbaar wordt de komende dagen blijft een open vraag. Alles kan in deze markt maar makkelijk zal het niet worden, voor hetzelfde geld zakt de markt weer enkele procenten eens er weer een verkoopgolf op gang komt. We krijgen denk ik nog lang geen rust. Weerstand nu de 36.500 punten, later de 36.750 en de topzone net onder de 37.000 punten.

Steun nu eerst de 36.000 punten, later de 35.750 en de 35.500 punten als steun. Onder die 35.500 punten ziet het er slecht uit wat betreft de Dow Jones, ook met dat scenario moeten we rekening houden. De index staat nu ergens midden in de zone waar we zowel de top als de belangrijke steun zien uitkomen.

AEX index:
De AEX kende weer een sterke sessie en liep zelfs even op tot rond de 794 punten ofwel dicht bij de 800-802 punten zone waar de zware weerstand wacht. Richting het slot verloor de index weer wat om op 790 punten te sluiten, rond de eerste weerstand die we nu zien op de grafiek. Weerstand nu dus die 795 punten, later de belangrijke zone 800-802 punten.

Steun nu eerst de 780-782 punten, later vooral de 775 punten en de 770 punten waar we de bodem van maandag zien uitkomen. Mocht die nog een keer opgezocht worden, en dat kan in deze markt makkelijk, dan moeten we opletten en vooral de bodem van december in de gaten houden. Die komt uit rond de 755 punten. De AEX kan zoals u merkt maar beter niet onder de 770 punten sluiten.

DAX index:
De DAX blijft voorlopig met die 16.000-16.050 punten zitten als eerste belangrijke hindernis omhoog richting de top. Pas boven die 16.050 punten ligt de weg weer open richting de top die vorige week werd neergezet net onder de 16.300 punten.

Weerstand nu eerst die 16.000-16.050 punten zone, later al snel de topzone net onder de 16.300 punten. Steun blijft uiteraard weer de 15.810 punten met daaronder de 15.650 en de belangrijke 15.500 punten. Het kan hoe dan ook naar beneden snel gaan eens de markt weer een duidelijke draai laat zien. Alle scenario's blijven in deze fase mogelijk, zowel omhoog als omlaag.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk liggen al zien we nu dat het wat moeilijker wordt en de stevige stijging na de cijfers van gisteren niet werd vol gehouden. Op de grafiek zien we dat de Nasdaq nog steeds ver onder de top staat en meteen ook dat het herstel vanaf de lagere bodem extreem snel ging. We kunnen dan ook verwachten dat de Nasdaq vanaf nu weer een top kan zetten, een latere top in dat geval. Als de index draait verwacht ik dat het ook in de negatieve richting snel kan gaan, 400-500 punten beweging in deze fase komen vaker voor en dan in beide richtingen.

Steun nu eerst de 15.000 punten, later zien we de 14.840 en de 14.600 punten als steun. Weerstand nu de top van gisteren rond de 15.320 punten, later de 15.575 punten waar we het 50-daags gemiddelde nu zien uitkomen. Verder de 15.800 punten als duidelijke weerstand die u ziet op de grafiek hieronder.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar is binnen, de afgelopen week heb ik met wat kleine posities 2 keer kunnen instappen en alle posities werden met winst gesloten waardoor we het jaar voorlopig goed opstarten met al een mooie winst. Op naar de volgende mogelijkheden en die er komen. Wordt op tijd lid van een signaaldienst naar uw keuze, dan ontvangt u meteen de signalen en doet u mee.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.