Beursdagboek Trader Guy 6 januari 2022, 08:28

...

Nasdaq laat weer forse daling zien, de AEX krijgt het moeilijk nu

6 januari 2022, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

We zitten nu in een fase waar we vooral veel sector rotatie zien tussen de sectoren, ook in Europa is dat zo want de minder voor tech gevoelige indices houden voorlopig nog stand maar de AEX waar vooral zwaargewicht ASML een grote rol speelt krijgt het snel moeilijk nu. De Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index verloren meer dan 3% woensdag. Opvallend is dat de DAX op een record sluit, dat komt nu uit op 16.271,75 punten. Nabeurs begon de DAX wel fors in te leveren en gezien de futures vanmorgen zal de DAX dan ook behoorlijk ver onder het record starten.Update donderdag 6 januari:
De grote Amerikaanse indices eindigden woensdag met een behoorlijk verlies waarbij vooral de technologie indices zoals de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index de sterkste daling lieten zien. Dat kwam vooral nadat de FED de notulen van de december vergadering had vrijgegeven, daaruit bleek dat functionarissen naar mogelijk snellere en eerdere renteverhogingen kijken door dat de inflatie te snel oploopt.

Als de renteverhoging eerder komt dan is het iets waar beleggers nog niet op hadden gerekend en dat zorgt voor onrust, deze onrust zet dan meteen de markten lager en dan vooral de meer rentegevoelige indices zoals de technologie. Andere sectoren hebben daar minder last van zodat indices als de Dow Jones de schade weten te beperken.

De stijging van de rente op staatsobligaties gisteren droeg ook bij aan de druk op de technologie sector aangezien de FED de rente dit jaar via deze ontwikkelingen maar liefst driemaal zou verhogen.

Het kan een schrikreactie zijn in eerste instantie en de daling vanaf de toppen die maandag werden bereikt is vooral bij de technologie aandelen fors zodat er herstel op gang kan komen vanaf nu. We moeten afwachten, rustig blijven en vooral uitkijken naar kansen bij enkele indices. Vanmorgen opent alles in ieder geval lager, de AEX ongeveer 1,5% en de DAX rond de 1,1% via de futures.

De signaaldiensten:
Meteen toen ik aanvoelde en zag dat de markten in een divergentie terecht kwamen heb ik dinsdag winst genomen op de long posities. Gelukkig net op tijd achteraf bekeken en de eerste winst voor dit jaar staat er nu in ieder geval. Er lopen nu geen posities meer. Alleen als het momentum goed is kan ik opnieuw wat posities opnemen, die blijven klein en ik neem ook weer 2 of 3 posities gelijktijdig op. Uiteraard blijft het belangrijk om in deze markt voorzichtig te blijven, waar het kan zal ik langer blijven zitten maar zodra ik merk dat er iets niet goed zit zal ik uitstappen zoals dinsdag. We zitten met die volatiliteit en vooral ook met de plotse divergenties.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street moest behoorlijk wat inleveren woensdag, bij de Dow Jones bleef de schade nog beperkt tot 1% maar de S&P 500 verloor 2% terwijl de Nasdaq zelfs 3.35% verloor. De SOX verloor met 3,2% ook fors. In Europa viel de DAX weer op, de index sluit zelfs af op een recordstand net onder de 16.300 punten. De AEX verloor dan weer 3.5 punten en krijgt weer de nodige moeite met de 800 punten grens. Een moeilijke sessie woensdag met de nodige divergenties.

Dow Jones:
De Dow Jones onderbreekt de recordreeks nu duidelijk maar ik weet niet of het al zal stoppen vanaf hier want alles blijft binnen bereik zolang de index maar niet ver onder de 36.250 punten zakt. Onder die 36.250 punten wacht eerst de 36.000 punten als steun, later de 35.800 punten.

Weerstand nu eerst rond de topzone net onder de 37.000 punten, bij een doorbraak weerstand rond de 37.250 en de 37.500 punten.

AEX index:
De AEX krijgt het weer moeilijk, op slotbasis nog net boven de 800 punten maar we zien allemaal dat de index dat vandaag niet zal houden. Nabeurs stond de AEX via de future al op 790-791 punten. We zien nu rond die 790-792 punten steun, later rond de 785 en de 780-781 punten steun. Onder die 780 ziet het er niet best uit, we wachten af.

Wat betreft de weerstand is het ook redelijk simpel samen te vatten, eerst rond de 800-802 punten met later de top van maandag rond de 810-812 punten.

DAX index:
De DAX bleef sterk liggen en dat kwam door dat de schade op Wall Street er pas later op de avond kwam, we kregen hoe dan ook niet de gelegenheid om wat te doen met de DAX al lag een short mogelijk wel voor de hand. Door de divergentie in de markt durfde ik dat niet aan, bij divergenties handel je in feite blind en dat is gevaarlijk. De DAX bereikte op slotbasis zelfs een nieuw record en ook dat maakt het moeilijk om daar short posities op te nemen. Wordt het een dubbele top? Zo te zien wel want vanmorgen zien we de DAX al fors lager uitkomen. Steun nu de 16.000 punten, later de bekende 15.810 punten en de 15.500 punten als steun. We weten dat alles snel kan gaan eens er een daling op gang komt dus ik kan onmogelijk zeggen wat de index zal doen op de zeer korte termijn.

Weerstand zien we nu rond de top die uitkomt rond de 16.300 punten, later bij een uitbraak eerst weerstand rond de 16.500 en later rond de 16.750 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq krijgt weer een behoorlijke tik om de oren, na de 210 punten van dinsdag nu nog 522 punten erbij woensdag. De index zakt nu wel heel snel richting de bodem van 20 december en als we naar de verdere daling via de futures kijken dan kunnen we vanmiddag al rond of onder die 15.000 punten uitkomen. Daar moeten we vooral opletten, kunnen we daar long instappen? Of komen er nieuwe en nog diepere bodems? Voorzichtigheid blijft belangrijk nu, de Nasdaq zit nu in een vrije val en we weten niet waar die zal stoppen.

Steun nu rond de 15.100 punten, later de 15.000 en de 14.900 punten. Onder de 14.900 punten krijgen we weer te maken met een nieuwe situatie en komt er pas rond de 14.400 punten weer steun. Later de oude bekende weerstand rond de 14.210 punten nog een zeer belangrijke steun. Weerstand nu rond de 15.400 punten, later rond de 15.600 punten weerstand. Eerst maar eens zien wat de index de komende dagen zal doen.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar is binnen, net voor de daling dinsdag begon zag ik de divergentie al op gang komen via de tech aandelen, daarom heb ik toen meteen de long posities gesloten en winst genomen op alle posities die we hadden lopen. Zo staat de eerste winst voor dit jaar er al, hieronder het overzicht via de tabel. We zitten nu in een fase waar we moeten opletten, door de divergentie moet ik weer wachten op een nieuw momentum. Ik zal waar het kan zeker wat doen maar uiteraard rustig en de tijd nemen daarvoor. De posities van begin deze week waren al lastig en ik mocht zeker niet nog een dag langer hebben gewacht zien we nu.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.