Beursdagboek Trader Guy 5 januari 2022, 08:41

...

Divergentie en volatiliteit vragen om alert te blijven

5 januari 2022, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De plotse draai die via de tech sector op gang kwam blijft beleggers telkens weer verbazen, vooral door de onverwachte divergentie ontstaan er weer twijfels. Het is nog maar de 2e sessie van 2022 en we zien dat er weinig is veranderd ten opzichte van de afgelopen weken. Net zoals ik dachten velen dat we waren vertrokken voor een reeks nieuwe records bij vrijwel alle indices maar het lijkt anders te gaan uitpakken. De Dow Jones lukte het wel nog om een nieuw record neer te zetten, de rest moest over het algemeen terug. Zelf heb ik meteen na dat de divergentie op gang kwam de long posities gesloten met een redelijke winst, even aankijken nu.Update woensdag 5 januari:
De 2e sessie van het jaar liet dus al merken dat we nog steeds in een fase zitten waar het snel alle kanten op kan met de markt. Eerst richt men zich nog op records maar net zo snel krijg je te maken met een zeer onrustig verloop met divergentie tussen sectoren. Gisteren (dinsdag) hebben we dat meteen na de opening van Wall Street gemerkt bij de Nasdaq en dan is het enorm belangrijk dat je er op tijd bij bent en het opmerkt. Dat heb ik ook gedaan door meteen de long posities die nog op een mooie winst stonden te sluiten voor de leden. Wat de abonnementen betreft staat de eerste winst er al voor dit jaar (2022) maar het was belangrijk dat ik die beslissing op tijd heb gemaakt. We hebben nu weer de tijd om rustig het verloop af te wachten voor we weer wat gaan doen.

De Dow Jones klom naar een nieuwe all time high dinsdag waardoor de blue-chip-index op een kleine afstand van 37.000 punten terecht kwam, de nieuwe hoogste stand ooit komt nu uit op 36.934,84 punten. Op slotbasis staat het record nu op 36.799,65 punten. Het was trouwens alleen de Dow Jones die het voor elkaar kreeg om een nieuw record neer te zetten, de S&P 500 kon niet volgen en verloor 3 punten vooral door dat de grote 7 binnen de tech sector verloren. De Nasdaq moest 210 punten inleveren na eerst even 310 punten lager te hebben gestaan gedurende de sessie. Wall Street voelt nu een beetje vreemd aan, de ene index zet een nieuw record neer, de andere blijft daar heel dicht bij terwijl de Nasdaq de nodige moeite krijgt om zich in de richting van het record te bewegen.

Europa kon de 2e sessie van het jaar wel opnieuw positief afsluiten, de AEX won nog 1 punt en blijft zo boven de 800 punten. De DAX won 132 punten om ruim boven de 16.000 punten af te sluiten, het slot komt uit op 16.152 punten. De DAX moet nog ongeveer 1% omhoog om een nieuw record neer te zetten dus alles blijft open liggen wat betreft de DAX. De AEX is daar nog niet aan toe, vooral door ASML en dus het zwaargewicht binnen de index dat €20 moest inleveren kon de index de sterke start niet doorzetten richting het slot.

We kunnen niet veel anders dan het vervolg afwachten tot er weer een duidelijk momentum komt dat aangeeft dat alle indices dezelfde kant op kijken en dat een paar dagen vol kunnen houden. Alleen moeten we altijd alert blijven voor een plotse draai zoals die er gisteren kwam. De markten blijven grillig en divergerend en daarom moeten we alert blijven. Er komen snel weer mogelijkheden maar ik kan nu nog niet aangeven of dat weer long wordt of short na een opleving.

De signaaldiensten:
Meteen toen ik aanvoelde en zag dat de markten in een divergentie terecht kwamen heb ik winst genomen op de long posities. De eerste winst voor dit jaar staat er dus en er lopen nu geen posities meer. Wel zal ik waar het kan opnieuw wat posities opnemen, die blijven klein en ik neem ook weer 2 of 3 posities gelijktijdig op. Uiteraard blijft het belangrijk om in deze markt voorzichtig te blijven, waar het kan zal ik langer blijven zitten maar zodra ik merk dat er iets niet goed zit zal ik uitstappen zoals dinsdag. We zitten met die volatiliteit en vooral ook met de plotse divergenties.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street laat weer eens de nodige divergentie zien, de Dow zet nog een record neer, de Nasdaq moest fors inleveren en de SOX die dat ook deed gedurende de sessie weet zich richting het slot nog sterk te herpakken om zo de schade te beperken. Wall Street ziet er door de divergentie even wat moeilijker uit nu en we moeten even opletten.

In Europa zien we ook een sterke DAX terwijl de AEX goed begon maar richting het slot best veel moest inleveren. Zowel de AEX als de DAX blijven nog boven hun belangrijke steun, voor de AEX is dat de 800-802 punten, voor de DAX is dat de 16.000 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones was de enige index die weer een record wist neer te zetten dinsdag, de index kwam zelfs heel dicht bij de volgende mijlpaal 37.000 punten terecht (36.934). Het slot komt uit op 36.799 punten, een nieuw record dus. Weerstand zien we nu rond de 37.000 punten met daarboven de 37.250 en de 37.500 punten. Het is nu afwachten of de Dow Jones nog een stapje hoger kan de komende dagen.

Steun zien we nu eerst rond de 36.550 en later rond de 36.250 punten. Later steun rond de 36.000, de 35.750 en de 35.500 punten.

AEX index:
De AEX kende weer een sterk verloop gedurende de sessie maar richting het slot werden de 9 punten winst snel ingeleverd vooral door de grote daling van zwaargewicht ASML. De index geraakt zelfs even tot boven de 812 punten en het leek erop of de 808-810 punten zone werd doorbroken. Dat kunnen we voorlopig vergeten, wel een hogere top maar die werd niet vastgehouden. Weerstand blijft de 808-810 punten met later de 812-814 en de 820-822 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 800-802 punten, later rond de 794-795 punten steun. Verder zien we nog steun rond de 788 en de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX kon meteen doortrekken richting de topzone die wacht rond de 16.300 punten, met het slot op 16.152 punten komt de index snel dichterbij dat record. Nog amper 1% te gaan maar het moet wel nog gebeuren uiteraard. Weerstand nu eerst de 16.200 met daarna de 16.300-16.325 punten waar de hoogste stand ooit wacht.

Steun nu eerst de 16.000 punten met later de belangrijke 15.810 punten. Verder zien we de 15.600 en de 15.500 punten als steun. Pas als de DAX weer onder die 15.810 punten zakt dan ziet het er slecht uit voor het verdere verloop.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg een behoorlijke tik omlaag en in feite hadden we daar nu nog geen rekening mee gehouden. De index krijgt dan toch de nodige moeite met de 15.800-15.850 punten zone waar de nodige weerstand wacht. Door de daling kunnen we het voorlopig weer even vergeten, een record zit er denk ik ook niet zo snel meer in. Weerstand nu eerst de 15.8000-15.850 punten met later de 16.000 punten en de top rond de 16.200 punten.

Steun nu rond de 15.600 punten, later de 15.500 en de 15.400 punten. Onder de 15.400 punten zien we pas weer steun net onder de 15.000 punten ofwel de bodem van zo'n 2 weken geleden.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar is binnen, net voor de daling begon zag ik de divergentie al op gang komen via de tech aandelen, daarom heb ik meteen de long posities gesloten en dus winst genomen op de posities die open stonden. Zo staat de eerste winst voor dit jaar er al, hieronder het overzicht via de tabel. We zitten nu in een fase waar we moeten opletten, door de divergentie moet ik weer wachten op een nieuw momentum. Dat zal ik doen maar uiteraard rustig en de tijd nemen daarvoor.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.