Beursdagboek Trader Guy 28 april 2022, 08:26

...

Beleggers zoeken naar houvast, AEX en DAX onder steunzone

28 april 2022, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Weinig verandering als we naar de slotstanden kijken maar toch kregen we opnieuw een volatiele sessie woensdag. Nabeurs kwam Meta Platform met cijfers en die werden goed ontvangen, het aandeel zette de futures nabeurs hoger en won zelf ruim 18%. Vanavond krijgen we nog de cijfers van Apple en Amazon, het is nu wachten op wat deze bedrijven vanavond nabeurs gaan doen. We kunnen dus opnieuw een volatiele sessie verwachten, in ieder geval zal alles zo te zien hoger van start gaan maar de vraag is tot waar en of we net als woensdag opnieuw winstnemingen gaan krijgen na een hogere opening. Verder zien we dat de Brent olie vanmorgen rond de 103 dollar staat, de 10-jaars rente in de VS zien we rond de 2,82%. In Azië vanmorgen een hogere Nikkei (1,75%), de Hang Seng index sluit 0,3% hoger. De Nasdaq future staat 190 punten in de plus, de S&P future zien we 1% hoger vanmorgen.Markt update donderdag 28 april:
Wall Street sluit vlak tot wat hoger woensdag, wel opnieuw na een volatiele sessie want dat geraakt er maar niet uit. We moeten wachten tot deze volatiele periode wat kalmer wordt want het is echt te gevaarlijk om op dit moment wat te doen. Uiteindelijk sluit de Dow Jones 62 punten hoger terwijl de Nasdaq daarentegen 2 punten verloor. Verder zien we de S&P 500 zo'n 9 punten winst boekt terwijl de SOX index 0,5% moet inleveren. De Dow Transport index deed het met een winst van 1,2% beter dan de rest.

In Europa zien we weinig verandering woensdag, de AEX wint 0,7 punt terwijl de DAX met 37 punten winst de sessie afsluit woensdag. De Franse CAC 40 won 0,5% en deed het iets beter. Wel zien we dat de indices hier in Europa in een moeilijke fase zitten, nu maar even wachten op het vervolg. De dag verliep opnieuw volatiel net als op Wall Street, er is nog steeds geen rust te vinden momenteel maar ik verwacht wel dat we snel wat gaan kunnen doen met een positie.

De cijfers van Meta (Facebook) werden goed ontvangen desondanks dat het afgelopen kwartaal de traagste omzetgroei werd geboekt sinds de beursgang van het bedrijf in 2012. Het aandeel won nabeurs 18%. Soms begrijp je bepaalde zaken niet goed, als we naar Netflix terug kijken dan verloor het aandeel na een slecht kwartaal en slechte vooruitzichten 35% maar Meta dat er blijkbaar ook niet goed voorstaat werd beloont na deze cijfers met 18% winst. Nu maar even afwachten wat het aandeel zal doen tijdens de reguliere sessie vanmiddag en vanavond.

Zo blijft het zoeken naar verklaringen en dat is moeilijk in deze markt. We zitten bewust nog niet met posities in de markt door dat we met de grote 5 bedrijven zitten die met hun cijfers komen, we hebben tot nu toe ook weinig moeten missen behalve de grote intraday bewegingen die voorbij komen. Vanavond krijgen we nog Apple en Amazon, we gaan het allemaal wel zien en ik blijf zoals ik vorige week al aangaf wachten tot we een richting zien. Dat kan morgen (vrijdag) of begin volgende week zijn, dan verwacht ik wel een momentum waar we mogelijk wat mee kunnen doen. Zorg ervoor als u nog geen lid bent om u op tijd in te schrijven via de

https://www.usmarkets.nl/trade...

, dan krijgt u de signalen ook binnen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen hebben we vorige week alle posities met een mooie winst kunnen sluiten. Zo loopt het resultaat voor deze maand verder op en zien we voor dit jaar waar we tot nu toe elke maand met winst afsluiten. Er staat een mooi resultaat en dat zeker met de omstandigheden waar we mee te maken krijgen op de beurzen. Er komen snel weer nieuwe mogelijkheden, ik merk dat er na de cijfers van de BIG-5 ofwel vanaf vrijdag een nieuw momentum komt waar we iets mee kunnen doen. Doe dan in ieder geval mee door lid te worden ...

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street laat op het eerste zicht een rustige sessie zien via de cijfers op slotbasis, amper verschil met de dag ervoor. Alleen tussen hoog en laag zit er opnieuw een groot verschil dus volatiel was de sessie wel. Dat na de cijfers van Microsoft en Alphabet, Microsoft won 5% terwijl Alphabet 3,75% verloor. Toch zien we dat de indices eerst nog sterk de sessie begonnen maar later alles weer moesten inleveren, de Dow Jones en de S&P 500 sluiten met een kleine winst (0,2%) maar de Nasdaq en de SOX index verloren wat. Vanavond komen Apple en Amazon met cijfers.

Europa sluit ook nagenoeg vlak na een volatiele sessie, de AEX sluit 0,8 punten hoger terwijl de DAX 37 punten winst boekt. Beide indices blijven zo onder hun psychologische grens, de AEX onder de 700 en de DAX onder de 14.000 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones begon heel sterk aan de sessie maar moest na een poging richting de 33.750 punten bijna alles weer inleveren. De steun rond de 33.250 punten waar de index boven kon sluiten moet het nu houden, zo niet dan kan de Dow Jones snel terug tot de 32.750 punten en later tot rond de bodem van begin maart rond de 32.250 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 33.750 punten, later rond het 50-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 34.170 punten. Pas boven die 34.150-34.200 punten kijken we verder, dan weerstand rond de 34.500 en de 34.750 punten.

AEX index:
De AEX bleef onder de 700 punten op slotbasis wat geen goed teken is voor het verdere verloop, dat is goed te zien op de grafiek hieronder. De volgende steun ligt net onder de 690 punten, later steun rond de 680 en de 670 punten. Het gaat snel nu, vorige week vrijdag tikte de index nog even de 732 punten aan, we staan nu al zo'n 37 punten lager.

Weerstand nu eerst de 700-702 punten, later de 708-710 en de 718-721 punten. Verder rond de 725-728 punten komt de lijn over de toppen als weerstand in beeld maar dat ligt al ver weg nu.

DAX index:
De DAX herpakt zich woensdag amper, na een herstelpoging zien we de index nog steeds onder de 14.000 punten, de index sluit rond de 13.750-13.800 punten waar we de eerste steun zien uitkomen. Als de DAX verder zakt dan verwacht ik steun rond de 13.500 en de 13.250 punten. Het kan snel gaan richting deze niveaus als de verkoopdruk blijft aanhouden. Later zien we steun rond de 13.000 punten met daarna de bodem van begin maart rond de 12.500 punten.

Weerstand nu eerst de 14.000 punten, later de 14.200-14.250 punten en de 14.400 punten waar we de lijn over de toppen zien uitkomen. Verder rond de 14.500 en de 14.750 punten weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit na een stevige poging omhoog opnieuw lager, laten we zeggen vlak want de index verloor 2 punten. Echter lag de dagtop op 12.704 punten, de dagbodem op 12.430 punten dus van een rustige dag kunnen we zeker niet spreken. Dat de index slechts 2 punten lager sluit wil dus iet zeggen dat het een kalme sessie was, tussen hoog en laag ligt er opnieuw bijna 300 punten. De volatiliteit blijft aanhouden en ik verwacht niet dat het snel anders zal worden. Steun blijft in ieder geval die 12.500 punten zone waar de index net onder sluit, later steun rond de 12.000 en de 11.500 punten.

Weerstand zien we nu eerst de 12.750 met later de 13.000 en de 13.200 punten. Later de toppen van vorige week rond de 13.500 punten als weerstand. De bekende 14.210 punten ligt nu heel ver weg.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Alle posities werden gesloten met winst eind vorige week, het resultaat loopt zo wat verder op en het ziet er opnieuw prima uit voor deze maand en dit jaar. Ik blijf vooral de rust bewaren waar dat nodig is. Het is nu zoeken naar een mooi momentum om opnieuw in te stappen en weer met kleine posities om zo geen onnodige risico's te lopen.

Bij Guy Trading hebben we vorige week ook een hele mooie kleine long positie op ASML kunnen afronden met ruim €400 winst. Er lopen nu geen posities meer maar vanaf vrijdag voorzie ik kansen, zorg dat u op tijd lid wordt, dan krijgt u de signalen voor de volgende posities. Zie via de tabellen hieronder de resultaten voor deze maand (april) en dit jaar (2022).

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.