Beursdagboek Trader Guy 27 april 2022, 08:04

...

Markt krijgt het nu heel moeilijk, AEX onder de 700 nu

27 april 2022, 08:04 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wat een sessie weer, alles fors omlaag en vooral Wall Street dat de draai maar niet kan maken voor enkele dagen. We zien ook dat de AEX index nu definitief onder de zone 700-702 punten sluiten wat geen goed teken is. De Nasdaq bereikt de bodem van begin maart, de S&P 500 zien we ook verder inleveren tot die bodemzone van begin maart. De Dow Jones zien we opnieuw rond de 33.250 punten uitkomen nu, de kracht ontbreekt om verder door te stoten na een herstelpoging. Vanmorgen staat de Brent olie rond de 105 dollar, de Bitcoin voor wie dat volgt laat nu blijkbaar de 40.000 dollar grens los en zakt verder door. De cijfers van de grote 5 komen nu los, nabeurs gisteren won Microsoft 4,5% maar Alphabet verloor ruim 3%. Een verdeelde reactie na de eerste ronde van de BIG-5 merken we.Markt update woensdag 27 april:
Wall Street sluit na de opleving van maandag opnieuw fors lager, de volatiele sessies blijven elkaar opvolgen waardoor ook de volatiliteit index (de VIX) nu rond de 30 punten uitkomt. We moeten wachten tot deze golf voorbij is want het is echt te gevaarlijk om op dit moment wat te doen. Uiteindelijk verloor de Dow Jones 810 punten (-2,4%) terwijl de Nasdaq 514 punten verloor (-3,95%). Verder zien we de S&P 500 zo'n 121 punten (-2,8%) verliezen terwijl de SOX index 4,4% moet inleveren. De Dow Transport verloor dinsdag 3,2%.

In Europa zien we dat de AEX index 0,5% moest inleveren na eerst met een stevige plus te starten, de DAX verloor 1,2% terwijl de Franse CAC 40 met 0,55% terug moest. In Europa zien we dat zowel de AEX als de DAX onder hun belangrijke steun uitkomen, vooral de daling tot onder de 700 punten bij de AEX ziet er niet goed uit voor het vervolg.

Dinsdag nabeurs dus cijfers van Microsoft en Alphabet, eerst moesten beide aandelen nabeurs behoorlijk wat inleveren maar Microsoft wist te draaien naar een winst van 4,5%. Alphabet ofwel Google verloor 3,5%. Een wisselende reactie op de cijfers, de meer op internet en sociale media aandelen hebben het moeilijker dan een bedrijf als Microsoft dat ook andere sectoren bevat. Vandaag komt Meta met cijfers, morgen komen Apple en Amazon nog met hun kwartaalcijfers.

Zoals ik in de vorige update al aangaf is het moeilijk om dit soort bewegingen te zien zonder in de markt te zitten, aan de andere kant doe ik dat om in deze fase verrassingen uit te sluiten met de genoemde cijfers die eraan komen. Zo kreeg ik al vragen waarom ik maandag tijdens de DIP niet long ben ingestapt omdat men denkt de rally te moeten missen, bij het slot van gisteren kan men nu zien waarom we dat niet hebben gedaan. De markt is te wispelturig nu, te risicovol en teveel 50-50 ofwel het is een muntje opgooien om richting te kiezen en dat doe ik niet. Waarom zou ik in deze fase dat risico willen nemen?

Verder hebben we deze maand (april) en eigenlijk al het gehele jaar redelijk veilig kunnen handelen en dat bracht een mooi resultaat zoals u kunt zien in de overzichten. Wat we hebben gemist kon meer opbrengen maar alleen als je dan telkens wel in de juiste richting zit, aan de andere kant is het ook goed om de behaalde winst te behouden. Dat is mijn strategie al een lange tijd, veilig, rustig en tevreden zijn met een leuke winst. Daarom wacht ik ook nu even af ook al kunnen er deze week forse uitslagen komen, er komt een beter momentum om wat te doen voor de leden, geduld dus ...

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen hebben we vorige week alle posities met een mooie winst kunnen sluiten. Zo loopt het resultaat voor deze maand verder op en zien we voor dit jaar waar we tot nu toe elke maand met winst afsluiten. Er staat een mooi resultaat en dat zeker met de omstandigheden waar we mee te maken krijgen op de beurzen. Er komen snel weer nieuwe mogelijkheden, ik merk dat er na de cijfers van de BIG-5 ofwel vanaf vrijdag een nieuw momentum komt waar we iets mee kunnen doen. Doe dan in ieder geval mee door lid te worden ...

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street dat maandag nog een stevige draai omhoog liet zien moet alles weer inleveren, de S&P 500 en de tech indices moeten al terug tot de bodem van begin maart, de SOX zakt daar zelfs al ver onder. De komende sessies maar even bekijken wat er gaat gebeuren op Wall Street, zakt alles nog verder weg? Of krijgen we opnieuw een tegenbeweging die fors kan uitpakken? Het zal in ieder geval ook nu niet bij kleine verschillen blijven, de indices blijven enorm volatiel.

In Europa ook lagere koersen, de AEX en de DAX begonnen nog sterk maar moesten alles weer inleveren later in de middag zodra Wall Street opnieuw begon te dalen. De AEX zien we nu onder de 700 punten, de DAX staat ver onder de 14.000 punten nu. De komende sessies maar goed in de gaten houden en eventueel een momentum zoeken om in te stappen. Wel met geduld uiteraard want in deze markt kan men veel verliezen als we de verkeerde richting kiezen.

Dow Jones:
De Dow Jones lijkt het op te geven, de poging tot herstel leverde niks op want de index komt weer helemaal terug tot de bodem van maandag. De steun rond de 33.250 punten moet het nu houden, zo niet dan kan de index snel terug tot de 32.750 punten en later tot rond de bodem van begin maart rond de 32.250 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 33.750 punten, later rond het 50-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 34.200 punten. Pas boven die 34.200 punten kijken we verder, dan weerstand rond de 34.500 en de 34.750 punten.

AEX index:
De AEX zakt onder de 700 punten wat geen goed teken is voor het verdere verloop, dat is goed te zien op de grafiek hieronder. De volgende steun ligt net onder de 690 punten, later steun rond de 680 en de 670 punten. Het gaat snel nu, vrijdag tikte de index nog even de 732 punten aan, we staan nu al zo'n 37 punten lager.

Weerstand nu eerst de 700-702 punten, later de 708-710 en de 718-721 punten. Verder rond de 725-728 punten komt de lijn over de toppen als weerstand in beeld maar dat ligt al ver weg nu.

DAX index:
De DAX moet het weer ontgelden, na een herstelpoging zien we de index nu duidelijk onder de 14.000 punten, de index staat nu rond de 13.750 punten waar we wat steun zien uitkomen. Als de DAX verder zakt dan zien we eerst rond de 13.500 en de 13.250 punten steun. Het kan snel gaan richting deze niveaus als de druk erop blijft. Later steun rond de 13.000 punten, daarna de bodem van begin maart rond de 12.500 punten als steun.

Weerstand nu eerst de 14.000 punten, later de 14.200-14.250 punten en de 14.400 punten waar we de lijn over de toppen zien uitkomen. Verder rond de 14.500 en de 14.750 punten weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq bereikt de bodem van eind februari en begin maart hetgeen ik al aangaf, de vraag is nu of de index dieper gaat de komende dagen want na de cijfers van Microsoft en Alphabet komen Meta, Apple en Amazon er nog aan vandaag en morgen. Onder die 12.500 punten kan de index heel snel naar de 12.000 en zelfs tot de 11.500 punten terug. Dat worden de eerste steun niveaus nu, eerst maar eens bekijken hoe het verder verloopt deze week. Let er wel op dat er snel een draai omhoog kan komen zodra er een bodem wordt gevonden, dat kan 500 tot zelfs 1000 punten worden.

Weerstand nu eerst de 12.750 met later de 13.000 en de 13.200 punten. Later de toppen van vorige week rond de 13.500 punten als weerstand. De bekende 14.210 punten ligt nu heel ver weg.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Alle posities werden gesloten met winst eind vorige week, het resultaat loopt zo wat verder op en het ziet er opnieuw prima uit voor deze maand en dit jaar. Ik blijf vooral de rust bewaren waar dat nodig is. Het is nu zoeken naar een mooi momentum om opnieuw in te stappen en weer met kleine posities om zo geen onnodige risico's te lopen.

Bij Guy Trading hebben we vorige week ook een hele mooie kleine long positie op ASML kunnen afronden met ruim €400 winst. Er lopen nu geen posities meer maar vanaf vrijdag voorzie ik kansen, zorg dat u op tijd lid wordt, dan krijgt u de signalen voor de volgende posities. Zie via de tabellen hieronder de resultaten voor deze maand (april) en dit jaar (2022).

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.