Beursdagboek Trader Guy 2 mei 2022, 08:34

...

Nieuwe maand, volatiliteit zal blijven met grote bewegingen

2 mei 2022, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De start van de nieuwe maand zal niet kalm verlopen denk ik, vanmorgen zien we dat Wall Street wat hoger wil starten maar dat is logisch na de forse daling van vrijdag. De grote vraag is of dat herstel kan aanhouden gedurende de dag, de kans dat de verkopers terugkomen is groot maar om erop in te zetten lijkt me nog geen goeie keuze. Vanmorgen zien we dat de 10-jaars rente in de VS hoog blijft, we naderen de 3% weer snel nu. De Brent olie staat vanmorgen rond de 106 dollar voor een vat. In Japan zien we de Nikkei vanmorgen iets lager, China en Hong Kong waren dicht vandaag. Londen is ook dicht vandaag door een vrije dag na 1 mei.


Update maandag 2 mei:
Een nieuwe maand voor de boeg, we zijn benieuwd naar wat de maand mei zal brengen want tot nu toe kregen we dit jaar elke maand de nodige volatiliteit en of dat nu anders zal worden denk ik niet. Wat betreft de kwartaalcijfers kwamen er al heel wat bedrijven met hun cijfers waaronder de grote 5 vorige week, dat kunnen we afstrepen vanaf nu maar daarentegen zitten we nog altijd met de renteperikelen, de groeiende inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Verder zien we dat de rente vanmorgen rond de 2,95% uitkomt en zo op een fractie van de psychologische 3% grens komt. De futures op Wall Street staan vanmorgen wat hoger, het loopt niet over maar zo te zien komt er een klein herstel na de forse daling van vrijdag. De DAX en de AEX future starten wel lager vanmorgen want die moeten nog reageren op de forse daling van Wall Street vrijdag.

Markt afgelopen week:
Wat Wall Street betreft zien we vrijdag een forse daling na opnieuw een volatiele sessie, de bewegingen blijven zeer heftig en dat blijft maar aanhouden vrijwel elke dag. Dat is ook duidelijk te zien aan de VIX index ofwel de volatiliteit index gericht op de S&P 500, die staat nu op 31,4 punten en alles boven de 25 punten betekend dat beleggers meer angst vertonen. We moeten in deze fase hoe dan ook voorzichtig blijven tot dat de volatiliteit gevoelig afneemt.

Uiteindelijk sluit de Dow Jones vrijdag 939 punten lager terwijl de Nasdaq 537 punten moest inleveren. De brede S&P 500 verloor zo'n 155 punten terwijl de SOX index 136 punten lager sluit. De Dow Transport index sluit 459 punten lager. Op weekbasis zien we dat de Dow Jones 834 punten (-2,5%) lager sluit, de S&P 500 verloor 140 punten (-3,3%) terwijl de Nasdaq met 505 punten (-3,95%) terug moest. De Dow Transport verloor op weekbasis 200 punten (-1,35%), de SOX index verloor 70 punten (-2,35%).

In Europa nog plussen vrijdag, de AEX won 5 punten terwijl de DAX 118 punten hoger sluit. De Franse CAC 40 won 25 punten vrijdag. Op weekbasis zien we bij de AEX een verlies van 5 punten (-0,9%), de DAX verloor 44 punten (-0,3%) terwijl de CAC 40 op weekbasis 47 punten (-0,7%) verloor. Op zich valt het in Europa nog mee, de index won vrijdag nog door dat Wall Street later op de avond fors moest inleveren, ook op weekbasis zijn de verliezen in Europa minder heftig.

Na de cijfers van de grote 5 zien we dat Apple na de goeie cijfers toch moest inleveren, het aandeel verloor 3,65%. Amazon kreeg het echt moeilijk, de cijfers waren ronduit slecht, het aandeel verloor vrijdag ruim 14%. Verder zien we dat Alphabet lager moest na de cijfers terwijl Microsoft na het slot van vrijdag geen vooruitgang boekt na de cijfers. Alle 4 deze grote spelers tonen na hun cijfers niet genoeg power om de markt los te trekken een reden tot herstel kwam er dus niet. De TOP-5 weegt enorm zwaar op de markt en zeker bij het verloop van de tech indices. De uitzondering kwam van Meta Platform ofwel Facebook, dat aandeel staat na de cijfers fors hoger. Juist het bedrijf waar ik het niet van had verwacht zien we een grote positieve uitschieter, Meta is wat betreft de beurswaarde wel de kleinste van de 5.

Dat is de week kort samengevat, we bekijken in de loop van deze week wel wat we eventueel kunnen doen, er start nu een nieuwe maand. We hebben goed kunnen handelen in de maand april, ik zal er ook alles aan doen om dat deze maand ook zorgvuldig te doen. Er komen volgens mij snel nieuwe kansen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand april afgerond met een mooie winst, op de valreep werd er nog een positie opgenomen en ook deze werd met winst afgesloten. Bij Systeem Trading werd er in april €663 winst behaald, bij Guy Trading €1503. Polleke Trading behaalde €957 en Index Trading sluit met €804 winst de maand af. We beginnen komende week de maand mei, er komen zeker nieuwe kansen om op te handelen. We blijven dat met kleine posities doen en zoeken telkens een goed momentum uit om in te stappen. De volgende positie wordt zeer waarschijnlijk een LONG positie.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street moet na de stevige opleving van donderdag opnieuw fors inleveren, we zien een grote daling bij alle indices. De Nasdaq en de SOX index verloren meer dan 4%, de S&P 500 sluit 3,6% lager terwijl de Dow Jones 2,8% verloor. Zowel de Dow Jones, de Nasdaq en de S&P 500 zetten nieuwe en diepere bodems neer hetgeen geen goed teken is voor het verdere verloop. De SOX index blijft er nog net boven maar het ziet er ook niet al te best uit. De volatiliteit blijft aanhouden, dagen met rust komen momenteel amper voorbij.

In Europa gek genoeg nog plussen, de DAX won 0,85% terwijl de AEX 0,72% hoger sluit. Dat komt omdat Wall Street pas later op de avond een versnelling omlaag inzette, nabeurs staan zowel de AEX als de DAX via de futures fors lager dan de slotstand om 17:30.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor opnieuw bijna 1000 punten en komt zo onder de bodem van donderdag uit, we zien duidelijk op de grafiek dat het er niet best uitziet voor het verdere verloop komende week. Veel kunnen we er niet over zeggen, het kan makkelijk verder omlaag maar een fors herstel is op een onverwacht moment ook goed mogelijk. Het zal ook nu om de timing gaan, we moeten het beste momentum uitkiezen om posities op te nemen in deze fase.

Weerstand wordt nu eerst de 33.200-33.250 punten, later de 33.500 en de 33.750 punten. Daarboven de 34.000 punten waar de index donderdag nog boven geraakte. Steun nu eerst rond de 32.800 punten, later de bodem van eind februari rond de 32.250 punten.

AEX index:
De AEX geraakt weer tot boven de 700-702 punten sinds donderdag en sluit nu op 711 punten. Een belangrijke draai voor de AEX maar we moeten nu afwachten hoe de AEX zal reageren op de forse daling van Wall Street vrijdagavond. Weerstand nu eerst de 716 met later vooral de 718-721 punten. De belangrijke steun wordt nu weer de 700-702 punten, later de bodem van vorige week rond de 688-690 punten. Als de AEX onder die 688 punten sluit ziet het er slecht uit. Opletten dus de komende week wat betreft de markt, de verkoopdruk neemt weer toe op Wall Street wat geen goed teken is.

DAX index:
De DAX herpakt zich tot net boven de 14.000 punten maar zo te zien zal het moeilijk worden om die 14.000 punten te behouden aan het begin van de nieuwe maand. Bij een verdere stijging kan de index weer richting de 14.200-14.250 punten oplopen waar er nu een zware weerstand wacht. Later rond de 14.500 en de 14.800 punten weerstand. Steun nu eerst de 14.000 punten, later vooral de 13.800 punten en de bodem van afgelopen woensdag rond de 13.600 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq verloor opnieuw fors vrijdag, er werd meteen ook een nieuwe bodem neergezet onder de 12.500 punten, de index sluit op 12.335 punten wat de weg opent richting eerst de 12.000 en later de 11.500 punten. Zo zien we dat de opleving van donderdag meteen weer werd ingeleverd met snel daarna een nieuwe diepere bodem. Het ziet er niet goed uit na vrijdag voor de Nasdaq.

Weerstand nu eerst de 12.500 punten, eerst maar eens zien aan het begin van de nieuwe week of de index zich kan herpakken. Later weerstand rond de 13.000 en de 13.250 punten, daarna de 13.500 punten als mogelijk doel. Let erop dat alles heel snel gaat, er kan op een dag veel van de index af maar zoals we donderdag hebben gezien zijn de oplevingen ook behoorlijk fors.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Alle posities die op het laatst van de maand april werden opgenomen werden met winst gesloten, het resultaat loopt zo weer wat verder op en het verloop ziet er prima uit voor dit jaar. Ik blijf vooral de rust bewaren waar dat nodig is. Het is de komende week zoeken naar een mooi momentum om opnieuw in te stappen en door de volatiliteit blijven we met kleine posities werken om zo geen onnodige risico's te lopen. Zie via de tabellen hieronder de resultaten voor deze maand (april) en dit jaar (2022).

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.