Beursdagboek Trader Guy 5 mei 2022, 08:15

...

Wall Street wint fors na rentebesluit, Europa sluit wat lager

5 mei 2022, 08:15 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een enorme draai na het rentebesluit in de positieve richting deze keer, de Dow Jones wint 932 punten, de S&P 500 sluit 125 punten hoger terwijl de Nasdaq 401 punten wint. Vooral tijdens en na de persconferentie begon de enorme rally. Europa dat al dicht was kon niet mee reageren, de AEX sloot nog 7 punten lager, de DAX verloor 68 punten. In de avondhandel zien we wel dat de AEX en de DAX via de futures ook fors omhoog gingen. De 10-jaars rente in de VS viel iets terug maar blijft wel nog dicht bij de 3%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 110 dollar en dat is weer aan de bovenkant van de recente range. Of de rally door kan zetten is nu de vraag, ik denk zelf van niet. We kunnen vanaf nu een redelijk momentum krijgen om short posities op te nemen, de leden krijgen zeker op tijd bericht.Update donderdag 5 mei:
Grote plussen op Wall Street woensdag na de FED berichten, zoals verwacht verhoogde de Amerikaanse centrale bank de federal funds rate met 50 basispunten tot een bandbreedte van 0,75 tot 1%. Het discontotarief werd verhoogd met 0,5% tot 1%. Het is heel lang geleden dat de FED de rente met 0,5% verhoogde en dat moest door de stevig oplopende inflatie. Verder gaf de FED aan om de balans van 9 biljoen dollar per 1 juni te gaan reduceren.

De FED deed wat men had verwacht, niet meer en niet minder maar beleggers richten zich daarna op de woorden van FED voorzitter Jerome Powell. Die zei tijdens de persconferentie dat er extra verhogingen van de rente met 50 basispunten aan zitten te komen tijdens de volgende vergaderingen. Wat vooral goed viel was dat hij zei dat de Amerikaanse economie zeer sterk blijft en goed is gepositioneerd om deze rentestijgingen aan te kunnen. Hij voegde er nog aan toe dat de FED wendbaar zal zijn en er alles aan gaat doen om geen onzekerheid in de markt te creëren.

Dat alles in een notendop zorgde ervoor dat de indices op Wall Street een zeer sterk verloop lieten zien na 20:30 met een winst die rond de 3% lag bij alle indices. In de vorige updates gaf ik dat al aan, de kans op een rebound was groot en die hebben we dus gekregen. Zoals ik ook al aangaf wou ik er niet op handelen, hetgeen ik verwachte gebeurde ook maar we kunnen daar onmogelijk op gaan inzetten. Als de tekst en uitleg wat minder goed overkwam dan stonden de indices net zo goed 2 tot 3% lager.

Europa kon niet volgen uiteraard, de beurzen waren al dicht toen de koopgolf op gang kwam, nabeurs herstelde Europa wel fors via de futures dus we kunnen een sterke start verwachten vanmorgen. Hoe de dag verder zal verlopen zien we wel na de middag, de vraag is of Wall Street verder kan oplopen en vooral waar het mogelijke draaipunt ligt deze keer. Als het momentum goed is dan zal ik met wat kleine posities komen voor de leden.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand april afgerond met een mooie winst, op de valreep werd er nog een positie opgenomen en ook deze werd met winst afgesloten. Bij Systeem Trading werd er in april €663 winst behaald, bij Guy Trading €1503. Polleke Trading behaalde €957 en Index Trading sluit met €804 winst de maand af. Er komen zeker nieuwe kansen om op te handelen maar we moeten goed kijken waar er een goed momentum komt om in te stappen. De volgende positie wordt zeer waarschijnlijk een short positie.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit over de gehele lijn fors hoger en de volatiliteit na een rustige dag (dinsdag) is weer helemaal terug. De stijging was zo fors dat we nu weer kunnen uitkijken naar een nieuwe draai omlaag. Dit soort oplevingen zien we vaak in een neergaande beweging en die worden vaak heel snel weer verkocht. We moeten vandaag bekijken of we dicht bij het draaipunt wat kunnen doen. De Dow Jones won 930 punten, de S&P 500 boekte 125 punten winst terwijl de Nasdaq 401 punten hoger sluit. De SOX index won bijna 4%.

Europa sluit nog negatief, de AEX verloor 7 punten terwijl de DAX met 68 punten verlies de sessie afsloot. Nabeurs zien we wel winst voor beide indices, vandaag zal Europa in ieder geval fors hoger starten.

Dow Jones:
De Dow Jones knalt met 932 punten winst fors hoger en op de grafiek zien we dat de index meteen 2 weerstanden doorbreekt en ongeveer op het 50-daags gemiddelde sluit (34.061). De volgende weerstand zien we rond de 34.250 punten, later zien we de 34.750 punten als volgende weerstand. Daarna het 200-daags gemiddelde rond de 34.960 punten en de toppen rond de 35.500 punten als weerstand.

Steun nu eerst de 33.750 punten, later de 33.250 en de 33.000 punten als steun. Beide niveaus werden woensdag nog bereikt gedurende de sessie. Onder de 33.000 punten ziet het er weer slecht uit. Als de volatiliteit weer toeneemt en de indices moeten weer omlaag dan kunnen we ook daar weer snel staan.

AEX index:
De AEX kon nog niet reageren op het rentebesluit, de index sloot de sessie af onder de 700 punten wat geen goed teken is. Toch zal de AEX vandaag ver boven die 700 punten starten, het is nu wachten op het vervolg in de loop van de sessie. Weerstand zien we nu rond de 708-710 punten, later de zone 718-721 punten. Veel hoger verwacht ik de AEX niet maar we weten nooit omdat in deze fase alles kan.

Steun nu de 700-702 punten, later de 690-692 punten en de 680-682 punten.

DAX index:
De DAX sluit lager en net onder de 14.000 punten maar ook de DAX zal sterk starten vandaag, via de futures zien we de 14.250-14.300 punten al. Rond de 14.300 punten zien we de eerste weerstand nu, later de 14.500 en de 14.800 punten als richtpunten omhoog maar dan moet er wel een forse uitbraak boven een paar zware weerstanden komen.

Steun nu eerst de 14.000 punten, later de 13.800 en de 13.600 punten als steun. Door de volatiliteit kan het in beide richtingen snel gaan, we blijven alert en volgen de markt goed. De kans dat we iets kunnen doen vandaag of morgen met de DAX is groot.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich heel sterk na de woorden van FED voorzitter Powell, de index won 401 punten ofwel 3,2%. De Nasdaq laat dus een sterke sessie na maar volgens mij is het een tijdelijke situatie, meer een Bear Market Rally. Tussen laag en hoog lag er woensdag maar liefst 600 punten en dat is een behoorlijke range.

Bij de Nasdaq zien we nu weerstand rond de 13.000 en de 13.250 punten, later rond de 13.500 en de 13.750 punten weerstand. Steun zien we nu rond de 12.750 punten, later de oude bodem die tussen de 12.500 en 12.600 punten wacht. Daaronder steun rond de 12.350 punten en rond de bodem rond de 12.200 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Alle posities die op het laatst van de maand april werden opgenomen werden met winst gesloten, het resultaat loopt zo weer wat verder op en het verloop ziet er prima uit voor dit jaar. Ik blijf vooral de rust bewaren waar dat nodig is. Het is nu zoeken naar een mooi momentum om in te stappen. Door de volatiliteit blijven we nog altijd met kleine posities werken om zo geen onnodige risico's te lopen. Zie via de tabellen hieronder de resultaten voor deze maand (april) en dit jaar (2022).

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.