Beursdagboek Trader Guy 6 mei 2022, 08:39

...

Forse terugval Wall Street, markten volatiel door onzekerheid

6 mei 2022, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

Wat een vreemde sessie weer, zelf had ik nog een dag herstel erbij verwacht maar toen de draai kwam was er geen houden meer aan en liepen we hoe dan ook achter de feiten aan. Het momentum was weg, achteraf bekeken hadden we in de ochtend net voorbeurs een positie moeten opnemen alleen zat ik met die 2 dagen herstel in het hoofd zoals dat vaker het geval is. De Dow Jones verloor maar liefst 1063 punten, de Nasdaq moest met 647 punten terug. De S&P 500 verloor 153 punten terwijl de SOX index 158 punten lager sloot. In Europa viel het dan weer mee, de AEX verloor 2,5 punten terwijl de DAX 68 punten lager moest, beide indices stonden vrijwel de gehele sessie in de plus maar moesten later met Wall Street mee omlaag. De 10-jaars rente zien we vanmorgen rond de 3,06% en daarmee werd die psychologische 3% doorbroken. Verder zien we de Brent olie vanmorgen rond de 111 dollar. In Azië toch een vreemd verloop, de Nikkei wint 0,6% terwijl de Hang Seng index zo'n 4% lager staat. De beurzen divergeren duidelijk, ook door die reden moeten we gaan oppassen de komende dagen.Update vrijdag 6 mei:
Grote onzekerheid bij beleggers over wat de FED nu precies zal gaan doen de komende tijd zette de markten nu fors lager, de Dow Jones zet een duizendklapper neer in de negatieve richting, woensdag was dat nog andersom met bijna 1000 punten winst. De Dow verloor 1063 punten terwijl de S&P 500 met 153 punten terug moest. De Nasdaq sloot 5% lager, de Nasdaq 100 zelfs nog iets meer met 5.06%. De Dow Transport index verloor 2,9% terwijl de SOX index 5% verlies leed. Opvallend is dat dit gebeurde toen de 10-jaars rente in de VS voor het eerst echt duidelijk boven de 3% brak, er waren al wat pogingen voorbij gekomen maar nu lijkt het definitief voor een tijdje.

Na dat de markten woensdag nog positief reageerden op de woorden van de FED kwam het rentespook plots heftig terug en was meteen alle hoop weer weg. Het waren vooral weer de technologie aandelen die rake klappen kregen omdat deze sector nog steeds hoog gewaardeerd blijft. Met de huidige waarderingen kunnen ze geen recessie erbij krijgen en dat is nu waar men voor vreest als de FED de rente nog fors zal opvoeren. We hebben te maken met de meest agressieve verkrapping van de FED in meer dan 20 jaar. De enige en dus meest gestelde vraag is nu tot waar de FED de rente zal verhogen? Heel ver kunnen we niet vooruitkijken wat dat betreft, als we terug gaan naar oktober-november vorig jaar toen was men al bang dat de FED de rente 2 tot 3 keer zou verhogen in 2022, nu enkele maanden verder zitten we al op dat punt en er komt veel meer aan.

Een zeer slechte dag op Wall Street dus, vooral de bekende tech aandelen stonden donderdag onder druk. Chipmakers AMD, Nvidia en ASML verloren fors maar ook Tesla en Netflix stonden met grote verliezen zwaar onder druk. Ook de grote 5 verloren fors, tussen de 4,5% en de 8%.

Europa dat de sessie sterk begon verloor richting het slot alle winst, de AEX en de DAX sluiten negatief maar vergeleken met Wall Street viel dat mee. Shell dat met sterke cijfers kwam kon ruim 2% hoger sluiten, een uitzondering binnen de AEX maar het aandeel weegt wel heel zwaar mee op de index. We zien ook plussen bij Heineken, Philips, ASML en ING donderdag. Grote verliezen waren er voor Adyen, BE Semiconductor en vooral bij Just Eat dat bijna 12% verloor. Dat aandeel komt van boven de €100 en is nu nog €21 waard.

Helaas de short gemist door dat ik op een verder herstel rekende, het was ook moeilijk in de ochtend, de AEX en de DAX stonden nog fors hoger terwijl de futures op Wall Street nog niet veel lieten zien. Eigenlijk had ik vandaag op een beter momentum gerekend om short posities op te nemen. Helaas dat de draai op Wall Street er snel na de opening al kwam en die fors doorzette zodat ik niet achter de feiten aan wou lopen, dat is in feite nooit de goeie tactiek omdat je dan bij een herstel snel fors kunt verliezen. Een gemiste kans, maar er komen er nog veel meer door dat de markten zo volatiel blijven. We wachten weer af, niet te gehaast wat doen nu, kan dan zeker verkeerd uitpakken.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand april afgerond met een mooie winst, op de valreep werd er nog een positie opgenomen en ook deze werd met winst afgesloten. Bij Systeem Trading werd er in april €663 winst behaald, bij Guy Trading €1503. Polleke Trading behaalde €957 en Index Trading sluit met €804 winst de maand af. Er komen zeker nieuwe kansen om op te handelen maar we moeten goed kijken waar er een goed momentum komt om in te stappen. De volgende positie wordt zeer waarschijnlijk een short positie.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street fors onderuit donderdag, we zien de Dow Jones niet vaak met meer dan 1000 punten verlies afsluiten, uiteindelijk verloor de index 1063 punten na woensdag met ruim 900 punten winst de sessie af te sluiten. Bij de S&P 500 (-3,6%) en de Nasdaq (-5%) zien we hetzelfde, alle winst werd weer ingeleverd, we staan terug bij af wat dat betreft en na 2 dolle dagen. De bodems staan er weer en hoe gaan we daar nu mee om? Over volatiliteit gesproken, ik hoef het niet meer uit te leggen want we zien bijna elke dag bewegingen van meerdere procenten en dat in beide richtingen. Vrijwel elke dag moeten we de analyse van de indexen aanpassen omdat ze probleemloos steunpunten en weerstand niveaus doorbreken alsof ze niet bestaan. De SOX index verloor ook 5% donderdag en lijkt na een sterk herstel ook onderweg naar de bodemzone. We blijven opletten in deze fase, achter de feiten aanlopen is ook geen goed plan.

In Europa viel het nog mee, de AEX verloor 2,5 punten, de DAX zien we 0,5% lager sluiten. Europa begon nog heel sterk aan de sessie maar kon later niet anders dan Wall Street volgen, alle winst (tot zelfs 2%) werd weer ingeleverd gedurende de sessie.

Dow Jones:
De Dow Jones verliest opnieuw fors na een sterke opleving, veel kan ik niet vertellen over het verdere verloop alleen dat we bij de Dow een bodem zien rond de 32.250 punten en dat zou voor steun kunnen zorgen. Wel is het zo dat als de index eronder duikt het nog veel lager kan. We wachten het verloop af en bekijken waar er zich een kans voordoet. Weerstand nu de 33.200-33.250 punten, later de 33.750 punten.

AEX index:
De AEX begon nog sterk maar moest alles weer inleveren, de index zet een top neer op 715 punten maar sluit de sessie af onder de 700 punten met een slot op 696 punten. Steun nu de 690 en de 680 punten, onder die 680 punten ziet het er slecht uit en kan de index verder terug richting de bodem die we rond de 660 punten zien uitkomen. Weerstand nu de 700-702 punten, later de 708-710 en de top van donderdag rond de 715 punten.

DAX index:
De DAX begon fors hoger maar liet het richting het slot helemaal afweten om ver onder de 14.000 punten te sluiten. Wel nog steun nu rond de 13.750 punten, eronder ligt de weg open richting de 13.500 punten, die 13.500 punten wordt wel belangrijk nu als steun. Als de index eronder duikt dan ligt de weg open richting eerst de 13.250 punten, later zelfs tot rond de 13.000 en de 12.500 punten waar de bodem wacht. Weerstand nu eerst de 13.900 en de 14.000 punten, later de top van donderdag rond de 14.300-14.350 punten waar we de lijn over de toppen zien uitkomen.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq verloor 5% donderdag, een forse daling en meteen tot onder de bodem van dinsdag wat een zeer slecht teken is voor het vervolg. De index bereikt opnieuw de bodem van vorige week rond de 12.200 punten. Bij een daling onder dat niveau ligt de weg meteen open richting de 12.000 en de 11.500 punten. Weerstand zien we nu duidelijk rond de oude bodem die uitkomt tussen de 12.500 en 12.600 punten, later de 12.750 punten en de top van woensdag rond de 13.000 punten. Denk eraan dat we weinig kunnen voorspellen in deze markt, de volatiliteit blijft bepalend in beide richtingen.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Alle posities die op het laatst van de maand april werden opgenomen werden met winst gesloten, het resultaat loopt zo weer wat verder op en het verloop ziet er prima uit voor dit jaar. Ik blijf vooral de rust bewaren waar dat nodig is. Het is nu zoeken naar een mooi momentum om in te stappen. Door de volatiliteit blijven we nog altijd met kleine posities werken om zo geen onnodige risico's te lopen. Zie via de tabellen hieronder de resultaten voor deze maand (april) en dit jaar (2022).

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.