Beursdagboek Trader Guy 22 april 2022, 08:09

...

Stevige negatieve draai op Wall Street, Europa sluit positief

22 april 2022, 08:09 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Dat de markten volatiel blijven en dat er daar nog weinig verandering in komt viel donderdag op, op Wall Street lag er tussen hoog en laag een behoorlijk verschil, bij de Dow Jones rond de 700 punten, bij de Nasdaq was dat ruim 570 punten. We hebben het dan over enkele procenten, bij de Nasdaq was dat zelfs ruim 4%. Europa kon nog in de plus sluiten omdat er nog niks aan de hand was op Wall Street, de AEX 3,5 punten hoger en de DAX 140 punten in de plus. Door dat FED voorzitter Powell aangaf om de rente in mei met 0,5% te verhogen deed de markten geen goed, beleggers denken dat er nog veel hogere rentes gaan volgen later. Vanmorgen zien we dat de futures vlak tot wat lager staan, we bekijken vandaag wat er gaat gebeuren, ik ben nog niet van plan om iets te doen.Markt update vrijdag 22 april:
Wall Street sluit donderdag dus lager, de S&P 500 verloor 1,5%, de Dow Jones 1% en de Nasdaq ruim 2%. Toch liet Wall Street eerst nog een sterke start zien door een combinatie van mooie kwartaalcijfers van enkele bedrijven waaronder Tesla en wat economische cijfers die goed werden ontvangen. Dat was zo tot dat FED voorzitter Jerome Powell aan het woord kwam, hij melde in een paneldiscussie van het IMF dat de FED de teugels wat sneller zal aantrekken met een renteverhoging met 50 basispunten in mei. We zien dat ook in het verloop van de 10-jaars rente, de rente waar iedereen naar kijkt tegenwoordig, donderdag werd de 3% op een fractie na net niet bereikt maar dat zal snel op de borden staan.

Onder beleggers in de VS zien we dat het vertrouwen in aandelen snel aan het opdrogen is, waar eerder elke DIP snel werd opgekocht zien we nu meer en meer twijfels en dan vooral bij hun geliefde tech aandelen. We lezen hier en daar dat het nu een goed aankoopmoment kan zijn maar laten we niet te snel over gaan tot de positieve kant van het verhaal, de daling is amper begonnen en kan nog wel een tijdje aanhouden. Daarom moeten we voorzichtig blijven, we weten nog niet wat de hogere rentes gaan doen met de markten en dan vooral met de hoge risico beleggingen. Er zit veel geleend geld in de beurzen en bij een grote daling van de markt met daartegenover de hogere rentes kan dat voor sommigen dubbel zoveel pijn doen.

Let dus op de grote 5 die volgende week met hun cijfers komen, als dat tegenvalt en dan vooral de vooruitzichten niet goed zijn dan kunnen we volgende week wel eens een hele moeilijke week krijgen. Vergeet vooral niet dat deze bedrijven nog heel hoog gewaardeerd zijn, ik zou zeggen, kijk wat er met Netflix gebeurde deze week. We kunnen daar niet op anticiperen maar hou het in de gaten. Zelf ga ik er voor de leden ofwel de signaaldiensten voorzichtig mee omgaan, je kunt niet iets doen als je niet weet hoe iets zal uitpakken. Door voorzichtig te handelen is het resultaat dit jaar ook meer dan goed en dan vooral bij de huidige marktomstandigheden. Ik wil deze trend doorzetten de rest van dit jaar en volgens mij moet dat wel lukken. Neem een abonnement al is het maar om de juiste momenten te kiezen om wat te doen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen hebben we deze week alle posities met een mooie winst kunnen sluiten. Zo loopt het resultaat voor deze maand verder op en zien we voor dit jaar waar we tot nu toe elke maand met winst afsluiten. Er staat een mooi resultaat en dat zeker met de omstandigheden waar we mee te maken krijgen op de beurzen. Er komen snel weer nieuwe mogelijkheden, ik merk dat er na de cijfers van de BIG-5 volgende week, ofwel vanaf volgende week vrijdag een nieuw momentum komt waar we iets mee kunnen doen. Doe dan in ieder geval mee door lid te worden ...

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street maakt de draai omlaag donderdag na het slot in Europa, daardoor sluiten de AEX en de DAX nog in de plus en zien we redelijk grote verliezen op Wall Street. Voorall de tech indices kregen weer rake klappen, dat komt door dat de FED voorzitter aangaf dat er in mei meteen een verhoging komt van 50 basispunten op de rente. De Nasdaq verloor uiteindelijk ruim 2%, de SOX moest 2,65% inleveren, de Nasdaq 100 verloor 2%. De S&P 500 verloor 1,5% terwijl de Dow Jones 1% lager moest.

In Europa nog plussen donderdag, de AEX won 3,5 punten terwijl de DAX 140 punten hoger sluit. Europa kon de plussen vasthouden door dat Wall Street om 17:30 nog redelijk in de plus stond.

Dow Jones:
De Dow Jones moet na een sterke start fors inleveren om 370 punten lager te sluiten, de index kon eerst nog wel de 35.500 punten aantikken voor dat de daling begon, de index sluit 700 punten onder de top. Een duidelijke en forse draai omlaag en dat vanaf de weerstand tot de eerste belangrijke steun. De index sluit ook meteen weer onder het 200-MA waar er woensdag nog boven werd gesloten. We bekijken de komende dagen wat er rond de 34.750 punten gaat gebeuren, als de Dow Jones daar weer onder geraakt dan moeten we opletten voor een verdere daling.

Steun nu eerst die 34.750 punten, later de 34.300 punten waar ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder zien we nog steun rond de 34.100 en de 33.750 punten. Weerstand nu eerst de 35.020 punten waar het 200-MA wacht, later de 35.250 en de 35.500 punten als weerstand.

AEX index:
De AEX kon de winst van woensdag nog wat uitbreiden omdat Wall Street toen Europa dicht ging nog ruim in de plus stond. De AEX won 3,5 punten en sluit af op 729 punten. De index sluit zo dicht bij de 730-732 punten waar we de eerste weerstand zien uitkomen, dat doel werd wel aangetikt gedurende de sessie van donderdag. Ik verwacht na de diepe duik op Wall Street donderdagavond dat de index lager zal starten en mogelijk weer de 718-721 zone zal opzoeken.

Steun nu de 725 punten, later snel de zone 718-721 punten. Onder die 718 punten ziet het er slecht uit, even afwachten de komende sessies voor we wat kunnen doen. Weerstand nu de 730-731 punten, later de top van begin april rond de 742 punten.

DAX index:
De DAX stoot door omhoog en bereikt de 14.500 punten op slotbasis, de index geraakte zelfs tot net onder de 14.600 punten. Op de grafiek zien we dat de DAX de lijn over de toppen bereikt en daar zou deze zware weerstand de DAX weer omlaag kunnen sturen. Uiteindelijk sluit de DAX 140 punten hoger.

Weerstand zien we nu rond die 14.600 punten, later de bovenkant van de range rond de 14.650-14.700 punten als weerstand. Verder kijken we dan naar de 14.800 en de 14.900-15.000 punten als weerstand. Steun nu eerst de 14.350 punten, later de zone 14.200-14.250 punten en de 14.000 punten. Pas onder die 14.000 punten ziet het er slecht uit voor de DAX.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq begon heel sterk aan de sessie maar moest later opnieuw alles inleveren om 278 punten lager te sluiten, het blijft kwakkelen met de tech indices door diverse redenen waaronder het verloop van de rente. De index staat nu onder de belangrijke 13.200 punten en dat is niet goed voor het verdere verloop, de bodem lonkt nu en die zien we rond de 12.500 punten. Eerst nog wat steun rond de 13.000 punten maar op zich stelt dat niet zoveel voor. Opletten dus met de Nasdaq, de index kan met de BIG-5 die volgende week met cijfers komen een dreun krijgen mocht er wat tegenvallen. Aan de andere kant als het allemaal goed meevalt moeten we naar omhoog kijken, dan staat de Nasdaq in no-time 500 tot zelfs 1000 punten hoger. Veel kan ik er niet mee, het is gokken op een richting en dat is gevaarlijk.

Steun nu de 13.000 punten, later de 12.500 punten. Weerstand eerst de 13.200 punten, later de top van donderdag rond de 13.700 punten. Tussen hoog en laag lag er donderdag maar liefst 570 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Alle posities werden gesloten met winst deze week, het resultaat loopt zo wat verder op en het ziet er opnieuw prima uit voor deze maand en dit jaar. We blijven nog met kleine posities werken en zitten niet te vaak in de markt. Verder blijf ik vooral de rust bewaren waar dat nodig is. Het is nu zoeken naar een mooi momentum om opnieuw in te stappen en weer met kleine posities om zo geen onnodige risico's te lopen.

Bij Guy Trading hebben we ook een hele mooie kleine long positie op ASML kunnen afronden met ruim €400 winst. Er lopen nu geen posities meer maar vanaf volgende week voorzie ik weer kansen, zorg dat u op tijd lid wordt, dan krijgt u de signalen voor de volgende posities. Zie via de tabellen hieronder de resultaten voor deze maand (april) en dit jaar (2022).

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.