Beursdagboek Trader Guy 14 april 2022, 08:37

...

Wall Street herpakt zich, Europa zoekt nog naar houvast

14 april 2022, 08:37 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (5)

De laatste sessie van de week, we gaan het Paasweekend in en alle beurzen zijn dicht vrijdag, maandag blijft Europa ook dicht maar dan is Wall Street wel open. Even afwachten hoe de markten het weekend ingaan, woensdag sluit Wall Street in ieder geval hoger maar echt betrouwbaar zie ik het nog niet in. Europa blijft wat hangen, de DAX verloor nog wat maar de AEX sloot opnieuw een fractie hoger. De Brent olie loopt verder op en staat met 108 dollar alweer 10 dollar boven de bodem van afgelopen maandag. De eerste kwartaalcijfers van JP Morgan vielen niet goed, het aandeel verloor 3%. De toon van het bedrijf was ook al niet goed, nu maar afwachten wat er gaat volgen wat betreft de cijfers de komende weken.



Markt update donderdag 14 april:
Op Wall Street wonnen de S&P 500 en de Dow Jones rond de 1% terwijl de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index 2% winst boekten. De tech indices die veel verder waren doorgezakt dan de rest winnen het meest. Ook de Dow Transport won 2% woensdag. Een hersteldag maar of die betrouwbaar genoeg is voor het vervolg moeten we afwachten.

JP Morgan boekte in het eerste kwartaal zoals werd verwacht fors minder winst dan een jaar eerder en waarschuwde voor economische uitdagingen de komende periode. Het aandeel verloor 3%. Ook BlackRock kende een minder kwartaal en moest wat inleveren. Er komen meer banken met cijfers vandaag waaronder Goldman Sachs en Citigroup, we zijn benieuwd naar deze resultaten na de middag en de reactie op deze cijfers.

De cijfers zijn niet al te best, ook de cijfers over de economie en de inflatie vallen tegen en staan op hun hoogste punt momenteel. Nu is het afwachten hoe de cijfers van een groot aantal bedrijven uit zullen pakken maar als we naar JP Morgan kijken dan merken we meteen al een andere toon die meer negatief gericht is. Door al deze feiten zie ik niet zo goed in waarom de beurzen met een stevige stijging zullen komen, na het herstel van woensdag over de gehele breedte moeten we nu een moment zien te zoeken om mee te liften op een volgende trap naar omlaag. We blijven geduldig en wachten in ieder geval tot na het lange weekend.

Vandaag de laatste sessie van de week door dat vrijwel alle beurzen vrijdag dicht blijven. Vanaf komende dinsdag als het lange weekend achter ons ligt kunnen we kijken hoe de markt ervoor staat en dan is de kans groot dat er weer een positie kan worden opgenomen. Wordt dus op tijd lid zodat u de instap in ieder geval niet mist.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten en starten we deze maand (april) na dat de short posities afgelopen woensdag werden gesloten meteen ook goed. Alle abonnementen behalen een mooie winst en dit jaar 2022 verloopt nog altijd heel goed. Ik blijf in deze fase met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street herpakt zich deze keer, de Dow Jones en de S&P 500 winnen 1% terwijl de Nasdaq en de SOX meer dan 2% hoger sluiten. Een herstel maar we kunnen er nog weinig over zeggen want om de markt hoger te krijgen moeten we nog 2 a 3 positieve sessies zien. Europa sluit verdeeld, de AEX wint 1,6 punten maar de DAX verloor nog wat om nog net boven de 14.000 punten te sluiten. In Europa krijgen we een lang weekend, dus we moeten na vandaag tot dinsdag wachten voor het vervolg.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit 344 punten hoger, dat is goed voor 1% en het brengt de index weer dicht bij de 34.750 punten nu. De Dow sluit zo weer boven het 50-daags gemiddelde dat rond de 34.340 punten uitkomt. We kijken daar nu weer naar als eerste steun, onder het 50-MA zien we steun rond de 34.200-34.250 met net daaronder de 34.000 punten. Later zien we vooral rond de 33.750 punten de volgende steun.

Weerstand nu de 34.750 punten met later de belangrijke weerstand rond de 35.000 punten waar we het 200-MA zien uitkomen. Verder kijken we dan naar de 35.250 punten als doel omhoog.

AEX index:
De AEX sluit weer iets hoger maar nog onder de 720-723 punten zone waar we de eerste weerstand van belang zien uitkomen nu. We zien nu de eerste steun rond de 708-710 punten met later de belangrijke zone 700-702 punten. Pas onder die 700 punten ziet het er slecht uit voor de AEX index. Veel zal afhangen van wat de markten gaan doen na het lange weekend, de AEX is dicht vrijdag en komende maandag.

Weerstand nu eerst de 720-723 punten met later de 725 punten en de 730-732 punten. Verder weerstand rond de top van vorige week die rond de 742 punten uitkomt.

DAX index:
De DAX blijft moeite ondervinden om de range 14.200-14.550 punten weer binnen te dringen, dat lukte maandag wel heel even maar de index moest later gestaag weer inleveren. De DAX kwam woensdag even tot onder de 14.000 punten maar kon er wel nog boven sluiten. We houden die 14.000 punten nu goed in de gaten als eerste belangrijke steun. Verder steun rond de 13.800 en de 13.500 punten.

Weerstand wordt nu de 14.200-14.250 punten, later de bovenkant van de range rond de 14.500-14.550 punten. Verder zien we weerstand rond de 14.750 en de 14.900 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich dan uiteindelijk en blijft de winst tot het slot behouden na meerdere dagen zwaar onder druk te hebben gestaan. Het is nu afwachten of de index door kan trekken, het kan moeilijk worden maar in deze markt weten we het nooit.

Weerstand nu eerst de 13.700-13.750 punten waar we ook het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Verder de bekende 14.210 punten als zware weerstand want dat blijft hoe dan ook een bekend en belangrijk niveau. Steun nu eerst rond de 13.500 punten, later de 13.250 punten als steun.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Zoals u merkt starten we april met winst na het sluiten van de short posities in de loop van vorige week, rond de top werden die opgenomen en de keuze was goed omdat we snel winst konden pakken. Zoals u merkt is het zo dat we niet het onderste uit de kan moeten willen pakken maar voorzichtig blijven en werken met kleine posities, dat gaat al geruime tijd goed op deze manier.

Er komen wel nieuwe mogelijkheden op de korte termijn, waar het kan of waar het momentum goed is zal ik weer instappen met wat kleine posities. Wie wil meedoen kan op tijd lid worden, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.