Beursdagboek Trader Guy 13 april 2022, 08:24

...

Poging tot herstel lukt niet, druk op markten blijft aanhouden

13 april 2022, 08:24 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (5)

De cijfers over de inflatie in de VS vielen mee dinsdag, de markt reageerde er in eerste instantie sterk op maar later op de avond werd alle winst weer ingeleverd waardoor alle indices opnieuw met verlies sluiten op Wall Street. In Europa kon de AEX index nog net in de plus sluiten na even tot de 705 punten terug te moeten, de DAX verloor 68 punten. Wat opviel was dat de Brent olie opnieuw fors opliep, een vat Brent kost zo weer 105 dollar. De markten blijven hoe dan ook volatiel, de dag bewegingen blijven groot en dat brengt veel risico met zich mee om erop te handelen. In de ledenupdate van gisteren gaf ik het al aan, zeer aantrekkelijk om na de cijfers mee te liften omhoog maar ik vond het te risicovol en gaf aan om vooral op te letten. Vanaf vandaag komen er enkele grote banken in de VS met cijfers, we zijn benieuwd naar wat er te melden valt.



Markt update woensdag 13 april:
De S&P 500 verloor 0,35% tot 4.397,5 punten terwijl de Dow Jones met 0,25% terug moest tot 34.220 punten. De Nasdaq verloor 0,3% terwijl de Nasdaq 100 met 0,35% terug moest. In Europa zien we de AEX met 1,6 punten winst sluiten, de DAX verloor 68 punten.

De beurzen reageerden in eerste instantie positief na de cijfers over de inflatie die op 8,5% uitkwamen in de maand maart maar moesten alles weer inleveren om negatief af te sluiten. Zonder de energie kwam de kern inflatie uit op 6,5%. Deze cijfers werden al door de markt verwacht. Mogelijk dachten beleggers dat de inflatie aan het afvlakken is maar dat is wat te voorbarig, we zitten nog altijd met een zeer hoge inflatie en daardoor weten we al dat de FED agressiever zal optreden de komende tijd. En het cijfer zegt uiteraard niets over wat er nog gaat komen de komende periode. Dus we moeten voorzichtig blijven en er niet zo maar vanuit gaan dat de inflatie plots fors lager zal uitkomen.

Een blik op de futures vanmorgen en we zien meteen dat alles wat hoger staat, de futures op de indices op Wall Street zien we 0,7 tot 1% hoger. De DAX future staat zo'n 0,7% in de plus, de AEX future rond de 1 a 2 punten positief. In Azië zien we dat de Nikkei 2% hoger sluit, de Hang Seng sluit 0,55% hoger.

Let er nu op dat we ergens een tijdelijke bodem kunnen neerzetten en dat er een mooi momentum kan komen om wat kleine posities op te nemen voor 1 a 2 dagen. Dat zal denk ik niet meer voor deze week zijn maar vanaf komende dinsdag als het lange weekend achter ons ligt kunnen we wat doen. Wordt dus op tijd lid zodat u de instap niet mist.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten en starten we deze maand (april) na dat de short posities afgelopen woensdag werden gesloten meteen ook goed. Alle abonnementen behalen een mooie winst en dit jaar 2022 verloopt nog altijd heel goed. Ik blijf in deze fase met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street liet een duidelijke poging tot herstel zien na de cijfers over de inflatie maar lang hield men het niet vol, na eerst tot 1,5% hoger te geraken sluiten zowel de Dow Jones, de Nasdaq, de SOX en de S&P 500 opnieuw lager. Wel beperkt deze keer maar bekeken vanaf de top van de sessie toch weer behoorlijk. Zo te zien op de grafieken kunnen we nog geen bodemvorming zien, wel komt de SOX index nu uit rond de bodems van begin maart en moest de gehele stijging vanaf dan inleveren. De andere indices zien er nog altijd niet goed uit.

In Europa kon de AEX wat herstellen na eerst opnieuw te moeten inleveren, de index sluit 1,6 punten hoger. De DAX daarentegen verloor wel wat, we zien daar 40 punten verlies.


Dow Jones:
De Dow Jones sluit na een duidelijke poging tot herstel opnieuw lager, een verlies van 87 punten deze keer en nog altijd onder het 50-daags gemiddelde. We merken dat de Dow Jones aan het verzwakken is maar zoals we dinsdag hebben kunnen zien kan het sentiment plots weer omslaan waardoor er gedurende de sessie een enorme impuls omhoog komt. Daar moeten we rekening mee blijven houden in deze fase, aan volatiliteit geen gebrek, nog steeds niet.

Onder het 50-MA zien we steun rond de 34.200-34.250 met net daaronder de 34.000 punten. Later zien we vooral rond de 33.750 punten de volgende steun. Weerstand nu het 50-MA rond de 34.350 punten, later de 34.500 en de 34.750 punten. Verder een belangrijke weerstand rond de 35.000 punten waar we het 200-MA zien uitkomen.


AEX index:
De AEX herpakt zich even maar blijft ver onder de 720-723 punten zone waar we de eerste weerstand van belang zien uitkomen nu. De index zet dinsdag wel een diepere bodem neer op 705 punten wat amper boven de zeer belangrijke steun 700-702 punten is, opletten dus want zoals u merkt kan het snel gaan. Tussendoor eerst nog wat steun rond de 708-710 punten. De verzwakking zien we duidelijk op de grafiek, de index blijft volatiel met nog altijd grote bewegingen gedurende de sessie en ik denk dat het nog wel een tijdje zo zal blijven

Weerstand nu eerst de 720-723 punten met later de 725 punten en de 730-732 punten. Verder weerstand rond de top van afgelopen maandag die rond de 742 punten uitkomt.

DAX index:
De DAX blijft moeite ondervinden om de range 14.200-14.550 punten, dat lukte maandag wel heel even maar de index moest het snel weer opgeven. De kans dat de DAX de 14.000 punten weer gaat opzoeken is groot nu er weer de nodige druk op de markten komt te staan. Let er wel op dat we in maart een enorme rally kregen en dat daar logischerwijs een correctie op zou volgen, die is nu in volle gang en is het zoeken naar een tussenbodem. We houden die 14.000 punten dan ook goed in de gaten als belangrijke steun. Verder steun rond de 13.800 en de 13.500 punten.

Weerstand wordt nu de 14.200-14.250 punten, later de bovenkant van de range rond de 14.500-14.550 punten. Verder zien we weerstand rond de 14.750 en de 14.900 punten.


Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit opnieuw lager na een stevige poging tot herstel, de index geraakte zelfs tot 270 punten hoger maar sluit 40 punten in de min. Opnieuw een bewijs dat de volatiele markt blijft aanhouden en we kennen dit jaar niet veel anders. Daarom moeten we voorzichtig blijven met het uitzoeken van posities, pas rond de 13.250 punten zien we de volgende steun nu uitkomen en dat zou wel eens een kans kunnen worden om een kleine long positie op te nemen. Onder die 13.250 punten steun rond de 13.000 en de 12.750 punten.

Het ziet er redelijk gevaarlijk uit rond deze slotstand, de index kan vanaf de steun snel weer draaien naar omhoog maar de bodem komt nu ook snel dichterbij en die wacht rond de 12.500-12.600 punten.

Weerstand nu eerst de 13.700-13.750 punten met later het 50-daags gemiddelde dat rond de 13.775 punten uitkomt. Verder de bekende 14.210 punten als zware weerstand want dat blijft hoe dan ook een bekend en belangrijk niveau. Denk eraan dat in deze markt de Nasdaq binnen 1 a 2 sessies 400 tot 500 punten kan herstellen, even kijken wat er rond de 13.250 punten gaat gebeuren met de Nasdaq.


Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Zoals u merkt starten we april met winst na het sluiten van de short posities in de loop van vorige week, rond de top werden die opgenomen en de keuze was goed omdat we snel winst konden pakken. Zoals u merkt is het zo dat we niet het onderste uit de kan moeten willen pakken maar voorzichtig blijven en werken met kleine posities, dat gaat al geruime tijd goed op deze manier.

Er komen wel nieuwe mogelijkheden op de korte termijn, waar het kan of waar het momentum goed is zal ik weer instappen met wat kleine posities. Wie wil meedoen kan op tijd lid worden, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.