Beursdagboek Trader Guy 12 april 2022, 07:51

...

Nasdaq en SOX weer lager, AEX en DAX nu ook met druk omlaag

12 april 2022, 07:51 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markten blijven onrustig en vooral onzeker gezien er opnieuw een vrij grote daling op kwam maandag. De stevig oplopende rente zet daardoor vooral de tech sectoren onder druk en er was opnieuw ruim 2% verlies bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index. De Dow Jones moest ook wat meer terug, de index verloor 1,2%. De Brent olie stond het grootste deel van maandag onder de 100 dollar voor een vat, vanmorgen zien we een koers rond de 100-101 dollar. De dollar wordt ook duurder, die zien we nu rond de 1,08-1,09 ten opzichte van de euro. Verder daalt de Bitcoin nu ook, we zien vandaag al een stand onder de 40.000 dollar. De digitale munt stond in november bijna op 70.000 dollar.



Markt update dinsdag 12 april:
Een blik op de futures vanmorgen en we zien meteen dat alles weer wat lager staat, de futures op de indices op Wall Street zien we 0,35% lager, de DAX future staat zo'n 0,7% lager. Zo te zien zal ook de AEX wat lager starten en kunnen we een stand rond of net onder de 710 punten verwachten. In Azië zien we een verdeelde sessie, de Nikkei verliest 1,7% maar er is wat herstel bij de Hang Seng en de Shanghai index die maandag fors verloren, Hong Kong sluit 0,55% hoger, China winst 1% vandaag.

De Brent olie zien we tussen de 100 en 101 dollar, de 10-jaars rente in de VS staat al op 2,83% en nadert nu snel de 3%. Let er nu op dat we ergens een tijdelijke bodem kunnen neerzetten en dat er een mooi momentum kan komen om posities op te nemen voor 1 a 2 dagen. Ik zal proberen daar wat mee te doen voor de leden, mogelijk vandaag al maar het wordt hoe dan ook een positie die klein is en waar we niet lang in blijven zitten.

De stevig oplopende rente in de VS blijft aandacht vragen, als de stijging zo doorzet staan we deze week mogelijk al op 3% voor de 10-jaars rente. Wat betreft de rente in Europa zien we ook een stijging, in Nederland en Frankrijk al ruim boven de 1%. De rente in Duitsland loopt op richting de 1%. Donderdag komt de ECB met een vergadering over de rente, dus daar kan deze week al beweging in komen en kan de rente verder oplopen.

Men kijkt nu ook vooral uit naar de bedrijfscijfers die vanaf deze week worden gepresenteerd, morgen en donderdag komen er enkele grote banken met cijfer. Aanstaande vrijdag zijn vrijwel alle beurzen dicht door Goede Vrijdag, maandag op 2e Pasen is Europa gesloten dus we krijgen een lang weekend.

Er zijn genoeg zaken die de markten deze week in beweging blijven houden dus van rust is er absoluut nog geen sprake, daarom moeten we voorzichtig blijven en als we instappen doe ik dat nog altijd met weinig posities (1 of 2 indexen) en met kleine aantallen. De volatiliteit moet dan het werk doen wat betreft de posities.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten en starten we deze maand (april) na dat de short posities afgelopen woensdag werden gesloten meteen ook goed. Alle abonnementen behalen een mooie winst en dit jaar 2022 verloopt nog altijd heel goed. Ik blijf in deze fase met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de eerste dag van deze korte week lager met opnieuw een fors verlies voor de tech indices, de Dow Jones verloor nu ook redelijk. Vooral de Nasdaq en de SOX index krijgen het vrijwel elke dag moeilijk, beiden verloren opnieuw ruim 2%. De S&P 500 sluit 1,7% lager, de Dow Jones 1,2%. In Europa ook een lager slot, de DAX liet 0,65% liggen terwijl de AEX index de week 1,4% lager start.

Vooral de oplopende rente in de VS samen met nieuwe dreigingen door Rusland zorgen ervoor dat beleggers onzeker blijven op dit moment. Verder krijgen we in de loop van de week te maken met kwartaalcijfers, morgen en donderdag komen de grote banken met hun cijfers.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit deze keer ruim 400 punten lager na een volatiele start van de week, de index sluit onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 34.375 punten uitkwam. De vraag is nu of de daling verder door zal zetten nu ook de Dow Jones een verkoopsignaal geeft op de korte termijn. We blijven letten op het 50-daags gemiddelde de komende sessies, kan de index dat niveau hernemen of niet?

Onder het 50-MA zien we steun rond de 34.250 en de 34.000 punten en later zien we vooral rond de 33.750 punten steun. Weerstand nu het 50-MA rond de 34.375 punten, later de 34.500 en de 34.750 punten. Verder een belangrijke weerstand rond de 35.000 punten waar we het 200-MA zien uitkomen.

AEX index:
De AEX moest meteen terug maandag en sluit opnieuw ruim onder de 720-723 punten zone. De index zet zelfs een diepere bodem neer dan die van vorige week. Er wacht nu ruimte richting de 700-702 punten waar de belangrijke steun wacht. Verder nog steun rond de 708-710 punten. De verzwakking zien we duidelijk op de grafiek, de index blijft ook volatiel met grote bewegingen gedurende de sessie. Dat zal nog wel een tijdje zo blijven, wel is het zo dat er weinig tijd is om beslissingen te nemen, als de index een richting kiest dan gaat het ook heel snel.

Weerstand nu eerst de 720-723 punten met later de 725 punten en de 730-732 punten. Verder weerstand rond de top van afgelopen maandag die rond de 742 punten uitkomt.

DAX index:
De DAX blijft moeite ondervinden om de range 14.200-14.550 punten, dat lukte maandag wel maar de index sluit zwak en op de rand van de range. De kans dat de DAX de 14.000 punten weer gaat opzoeken is groot nu er weer de nodige druk op de markten komt te staan. Let er wel op dat we in maart een enorme rally kregen en dat daar logischerwijs een correctie op zou volgen, die is nu in volle gang en is het zoeken naar een tussenbodem. We houden die 14.000 punten dan ook goed in de gaten als belangrijke steun. Verder steun rond de 13.800 en de 13.500 punten.

Weerstand wordt nu de 14.200-14.250 punten, later de bovenkant van de range rond de 14.500-14.550 punten. Verder zien we weerstand rond de 14.750 en de 14.900 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit opnieuw lager en verloor maandag bijna 300 punten, het gaat snel en ruimte voor herstel kwam er nog niet tot nu toe. Vanaf de top die vorige week maandag werd neergezet staat de index een week later al 1100 punten lager. De volatiele markt blijft aanhouden en we kennen dit jaar niet veel anders. Daarom moeten we voorzichtig blijven met het uitzoeken van posities. Rond de 13.250 punten zien we de volgende steun nu uitkomen, daaronder steun rond de 13.000 en de 12.750 punten. Het ziet er redelijk gevaarlijk uit rond deze stand, de index kan snel weer draaien naar omhoog maar de bodem komt nu ook snel dichterbij en die wacht rond de 12.500-12.600 punten.

Weerstand nu eerst de 13.750 punten met later het 50-daags gemiddelde dat rond de 13.800 punten uitkomt. Verder de bekende 14.210 punten als zware weerstand want dat blijft hoe dan ook een bekend en belangrijk niveau. Denk eraan dat in deze markt de Nasdaq binnen 1 a 2 sessies 400 tot 500 punten kan herstellen, even kijken wat er rond de 13.250 punten gaat gebeuren met de Nasdaq.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Zoals u merkt starten we april met winst na het sluiten van de short posities in de loop van vorige week, rond de top werden die opgenomen en de keuze was goed omdat we snel winst konden pakken. Zoals u merkt is het zo dat we niet het onderste uit de kan moeten willen pakken maar voorzichtig blijven en werken met kleine posities, dat gaat al geruime tijd goed op deze manier.

Er komen wel nieuwe mogelijkheden op de korte termijn, waar het kan of waar het momentum goed is zal ik weer instappen met wat kleine posities. Wie wil meedoen kan op tijd lid worden, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.