Beursdagboek Trader Guy 9 april 2022, 12:36

...

Nasdaq opnieuw lager, AEX, DAX en Dow Jones hoger weekend in

9 april 2022, 12:36 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een volatiele dag vrijdag met divergentie, het waren opnieuw de tech sectoren die het slecht deden met een redelijk verlies terwijl de Dow Jones hoger de sessie afsloot. In Europa zien we een sterk herstel bij de AEX en de DAX, beide indices sluiten vrijdag ruim 1% hoger, de DAX zelfs 1,5%. Pas later op de avond begon de Nasdaq weer in te leveren om uiteindelijk 1.4% lager te sluiten, de SOX verloor zelfs 2,4%. De 10-jaars rente in de VS liep verder op en staat nu al boven de 2,7%, dat kan de reden zijn dat de Nasdaq opnieuw in moeilijkheden komt, beleggers zoeken dan vooral de industriële en financiële sectoren op, dan krijgen we te maken met divergentie zoals dat vrijdag het geval was. De prijs van een vat Brent olie liep op naar 102,35 dollar door de nieuwe dreigende situatie met Rusland dat zich hergroepeert om mogelijk met een nieuwe aanval te komen. Veel onzekerheden momenteel waardoor het er de komende week niet echt makkelijker op zal worden.



Weekend update 9 april:
Op Wall Street dan toch verlies vrijdag voor de S&P 500 en de Nasdaq, de S&P 500 verloor 0,3% met een slot op 4.488 punten terwijl de Nasdaq 1,35% verloor om op 13.711 punten te sluiten. We zien wel een plus bij de Dow Jones, deze index won 0,4% met een slot op 34.721 punten. De SOX index verloor opnieuw fors en sluit 2,4% lager, de Dow Jones Transport index sluit 0,9% lager. Als we Wall Street op weekbasis bekijken dan zien we vooral bij de tech sectoren grote verliezen, bij de Dow Jones viel het allemaal nog mee. De Nasdaq verlies op weekbasis 550 punten (-3,85%), de Nasdaq 100 verloor 534 punten (3,6%) terwijl de andere tech index ofwel de SOX 7,3% verloor. De S&P 500 zien we op weekbasis 57 punten lager (-1,3%) terwijl de Dow Transport 1040 punten (-6,7%) verloor. De index die het redelijk goed deed op Wall Street was de Dow Jones, deze index sluit net geen 100 punten lager (-0,3%) op weekbasis.

In Europa was er winst vrijdag, de AEX sluit ruim 8 punten hoger af op 725 punten, de DAX won 205 punten terwijl de Franse CAC 40 met 1,35% ofwel 86 punten winst de week afsluit. Op weekbasis zien we bij de AEX in totaal 3,25 punten (-0,45%) verlies, bij de DAX is er op weekbasis 163 punten verloren (-1,1%). De Franse CAC 40 verloor 136 punten (-2%).

De markt schrok de afgelopen week vooral de van de agressieve toon die de FED uitsprak, naar verwachting zal de centrale bank de rente dit jaar en ook volgend jaar veelvuldig verhogen en ook de balans verder terugdraaien om hiermee om de historisch hoge inflatie in te dammen. We zien dat de 10-jaars rente in de VS behoorlijk opliep door deze agressieve toon van de FED, de rente steeg vrijdag even tot 2,72%. Hogere rentes sturen beleggers meer naar veilige sectoren en obligaties waardoor de tech aandelen onder druk komen te staan. Men kijkt nu vooral uit naar de bedrijfscijfers die vanaf de komende week worden gepresenteerd, donderdag komen er enkele grote banken met cijfer. Aanstaande vrijdag zijn de beurzen dicht door Goede Vrijdag, het Paasweekend.

Hoe dan ook zal ik zelf voorzichtig blijven met het handelen en alleen als het momentum goed lijkt wat kleine posities uitkiezen op wat indices. De leden krijgen daar op tijd bericht over uiteraard.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten en starten we de maand april na dat de short posities afgelopen woensdag werden gesloten meteen ook goed. Alle abonnementen behalen een mooie winst en dit jaar 2022 verloopt nog altijd heel goed. Ik blijf in deze fase met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street liet vrijdag een wisselend verloop zien, er ontstond duidelijk divergentie tussen de tech en traditionele sectoren. De Nasdaq en de SOX verloren opnieuw en liggen er al een week slecht bij, de Dow Jones won vrijdag wel maar op weekbasis zien we daar amper verandering. De S&P 500 zit er wat tussen, dat komt omdat er daar 500 bedrijven in zitten waarvan veel tech aandelen maar ook ruim voldoende traditionele bedrijven. De komende week maar opletten wat er komt, meerdere indices laten een verkoopsignaal zien nu, zelfs de Dow Jones ligt er niet al te goed bij.

Europa kon herstellen na de slechte dag die we donderdag kregen, de AEX zien we rond de 725 punten, de DAX nu rond de 14.283 punten. Ook met de indices in Europa goed opletten vanaf nu want het begint wat te kraken na de afgelopen dagen. Maandag stond alles wel nog ruim hoger want de AEX bereikte even de 742 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich bij een sessie met divergentie, deze index kon wel hoger wat de tech aandelen het niet lukte. De Dow Jones bleef wel nog net onder de belangrijke 34.750 punten, we moeten de komende week bekijken hoe alles verder zal verlopen. Lukt het wel of niet om door te stoten tot ver boven die 34.750 punten?

Let nu vooral op het 50-daags gemiddelde nu dat rond de 34.380 punten uitkomt als eerste belangrijke steun. Onder dat 50-MA steun rond de 34.250 en de 34.000 punten en later zien we vooral rond de 33.750 punten steun. Weerstand nu de 34.750 punten, later de 35.000 punten waar we het 200-MA zien uitkomen.

AEX index:
De AEX kon sterk herstellen vrijdag na de diepe terugval van donderdag, de index won ruim 8 punten en bereikt het 50-daags gemiddelde dat precies op de slotstand van vrijdag uitkomt. De vraag is nu wat het vervolg wordt de komende week en dat is best moeilijk nu. De index zit midden in de range tussen de top van maandag en de bodem van donderdag. We moeten eerst de beweging afwachten maandag en dan zien we snel genoeg welke kant het opgaat.

Weerstand nu eerst de 725 punten met snel daarboven de 730-732 punten. Verder weerstand rond de top van afgelopen maandag die rond de 742 punten uitkomt.

DAX index:
De DAX herpakt zich net zoals de AEX index en sluit weer binnen de range 14.200-14.550 punten, het loopt nog niet over maar de poging om zich te herpakken zien we duidelijk vrijdag. Ook voor de DAX worden de komende sessies belangrijk, kan de index verder omhoog richting de bovenkant van de range (14.550 punten)? Of komt de daling snel weer terug om dan richting de 13.800 punten te zakken? Ook wat betreft de DAX moeten we het maandag maar eens goed bekijken, of we wat kunnen doen met een positie kan ik nu nog niet aangeven.

Weerstand wordt nu de 14.500-14.550 punten waar de bovenkant van de range uitkomt, later weerstand rond de 14.750 en de 14.900 punten. Steun nu eerst de 14.200 punten, later de 14.000 en de 13.800 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit opnieuw lager met nu een slot onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 13.800 punten uitkomt. De index sluit op 13.711 punten waardoor de weg nu open ligt richting de 13.500 en de 13.250 punten. Vooral die 13.250 punten kan worden opgezocht als de zwakte blijft aanhouden, na de enorme stijging van de afgelopen weken was het ook al duidelijk dat de Nasdaq kwetsbaar zou zijn voor een grotere terugval en die zien we nu duidelijk.

Weerstand nu eerst 14.000 punten met later de bekende 14.210 punten als redelijk zware weerstand want dat blijft hoe dan ook een belangrijk niveau. Pas boven die 14.210 punten weer ruimte richting de 14.500 en 14.700-14.750 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Zoals u merkt starten we april met winst na het sluiten van de short posities in de loop van vorige week, rond de top werden die opgenomen en de keuze was goed omdat we snel winst konden pakken. Zoals u merkt is het zo dat we niet het onderste uit de kan moeten willen pakken maar voorzichtig blijven en werken met kleine posities, dat gaat al geruime tijd goed op deze manier.

Er komen wel nieuwe mogelijkheden op de korte termijn, waar het kan of waar het momentum goed is zal ik weer instappen met wat kleine posities. Wie wil meedoen kan op tijd lid worden, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.