Beursdagboek Trader Guy 6 april 2022, 08:48

...

De FED zal agressiever worden, rentes lopen op de beurzen dalen

6 april 2022, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (5)

De markten moeten weer inleveren na de sterke start van de week maandag. Vooral de tech indices kregen het na de rally van maandag heel moeilijk, de Nasdaq verloor 2,3% terwijl de SOX met 4,5% terug moest. Na de daling van gisteren zien we de futures vlak vanmorgen op Wall Street, de AEX en de DAX future staan wat lager. De Brent olie blijft hangen tussen de 105 en 110 dollar voor een vat. In Azië zien we dat de Nikkei en de Hang Seng 1,5% moeten inleveren.



Update woensdag 6 april:
Op Wall Street dinsdag onder leiding van technologie-aandelen een redelijke terugval, door dat de FED aangaf agressiever te zullen handelen om de inflatie te beteugelen en door dat er een reeks nieuwe sancties komen tegen de Rusland. Zo verloor de S&P 500 dinsdag 1,25% om op 4.525 punten te sluiten, de Nasdaq verloor 2,25% om op 14.204 punten te sluiten wat net onder de belangrijke 14.210 punten is. De Dow Jones verloor 0,8% met een slot op 34.641 punten. De chip sector verloor het meest, de SOX index sluit 4,5% lager de sessie af. In Europa zien we ook verliezen, de AEX verloop bijna 2 punten wat nog meeviel, de DAX zien we 94 punten lager, de Franse CAC 40 verloor 86 punten ofwel 1,3%.

De start van de sessie viel op zich nog mee en er gebeurde niet zoveel maar de markt begon snel te draaien toen FEDF bestuurder Brainard aangaf dat de centrale bank vanaf volgende maand de portefeuille met 9 biljoen dollar aan leningen op de balans aanzienlijk wil verkleinen om de "veel te hoge" inflatie in te dammen. Door de balans te verkleinen, draait de Fed de stimulering van de economie door het opkopen van staatsleningen sneller dan werd verwacht fors terug. Dat zal ervoor zorgen dat de marktrente zal stijgen, dat zal de aandelen geen goed doen omdat ze dan nog hoger gewaardeerd zullen zijn vergeleken met alternatieven in de markt die minder risico met zich meebrengen zoals obligaties en rente beleggingen. De toon van de FED wordt dus telkens iets agressiever, de inflatie moet dus snel worden aangepakt aldus de FED.

Ondanks de zorgen over de oorlog in Oekraïne en de eventuele economische gevolgen van de nieuwe sancties lijkt het erop dat de centrale banken op koers te blijven met hun nieuwe koers wat betreft het monetaire beleid. Belangrijk is ook dat later deze week de notulen van de recente beleidsvergaderingen van de FED en de ECB worden vrijgegeven, dan kan men wat dieper in de papieren kijken over wat er tijdens de laatste vergadering werd gezegd.

We weten dat na de stevige rally die pakweg 3 weken geleden van start ging de aandelen weer zeer stevig gewaardeerd zijn en dat er in deze fase van onzekerheid door de hogere rentes en de oorlog in Oekraïne te veel hooi op de vork werd genomen. De markt stond op zich al klaar om de draai omlaag in te zetten maar het positieve sentiment door de hoop op een oplossing van het conflict en de gedachte dat de FED wel rustig zou blijven bracht beleggers weer in een soort euforie. Dan moeten we vooral opletten voor een tegenbeweging en die zou nu wel eens op gang kunnen komen. We volgen de markt dag voor dag, we zien wel wat er gaat gebeuren want het is moeilijk om een juist momentum te vinden. Maandag had ik al het gevoel dat we er ongeveer waren en daarom nam ik rond de top wat kleine short posities in die het nu goed doen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten, alle abonnementen behalen een mooie winst en dat is wat 2022 betreft de 3e maand op rij die we met winst afsluiten. Ik blijf in deze fase nog altijd met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden, de posities die nu open staan kunt u dan meteen volgen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
We moeten opletten nu want veel indices draaien nu duidelijk, we kunnen dat goed zien bij de S&P 500, de Dow Jones en vooral bij de SOX index waar er opnieuw een stevig verlies was van 4.5%. De Nasdaq zakt nu ook snel terug, na de nieuwe poging omhoog van maandag zien we dat de index meteen weer rond de bodem van donderdag uitkomt. De AEX sluit iets lager en wil voorlopig nog niet draaien, de DAX blijft binnen de bekende range hangen en zal snel ook een keuze moeten maken.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit 280 punten lager en komt zo weer onder de steun die we rond de 34.750 punten zien, als de index nu verder zakt dan ziet het er niet goed uit en moeten we kijken naar de 34.500 punten, later zien we rond de 34.350 punten het 50-daags gemiddelde als richtpunt. Verder steun rond de 34.100 en de 33.750 punten.

Weerstand nu eerst de 35.000 punten waar we het 200-daags gemiddelde zien uitkomen met daarboven de top van vorige week rond de 35.350-33.400 punten.

AEX index:
De AEX kon zich nog redelijk staande houden dinsdag, wel sluit de index bijna 2 punten lager. De top dinsdag kwam uit rond de 743 punten. De AEX die uitbrak maandag zit nu in een gebied waar er twijfels kunnen ontstaan want het gat naar de volgende weerstand rond de 750 punten en de 767 punten ligt nogal ver vanaf de slotstand. De AEX zal afhankelijk zijn van wat de rest van de markt doet. Bij een daling mag de index in ieder geval niet onder de eerste belangrijke steun sluiten, die zien we rond de 730-735 punten.

Steun nu eerst de 730-735 punten, later de 725 en de recente bodems die we rond de 718-721 punten zien uitkomen.

DAX index:
De DAX blijft binnen de range 14.200-14.550 punten hangen, zolang er geen doorbraak omhoog komt blijft de DAX afhankelijk van deze range. Bij een uitbraak, ofwel omhoog ofwel omlaag, dan moeten we rekening houden met een forse beweging in die richting. De grafiek laat wel zien dat de kans op een doorbraak omlaag wat groter is nu. We moeten we het sentiment in de gaten houden uiteraard, nieuwsberichten kunnen de markt fors doen bewegen en dat in beide richtingen. Dat hebben we de afgelopen tijd wel kunnen merken.

Steun nu de onderkant van de range 14.200-14.250 punten met eerst nog de bodem van maandag rond de 14.335 punten. Onder de 14.200 punten ziet het er niet goed uit voor de DAX, dan pas rond de 13.800 punten steun, eerst nog wat steun rond de 14.000 punten. Weerstand eerst de 14.500-14.550 punten ofwel de bovenkant van de range, bij een doorbraak weerstand rond de 14.750 en de 14.900-15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq lijkt het dan toch op te geven met een daling van 2,3% ofwel 328 punten, zo werd de winst van maandag en die van vrijdag meteen weg genomen zodat de index rond de belangrijke 14.210 punten sluit, zelfs net eronder. Die zone blijft hoe dan ook belangrijk voor het vervolg, als de index eronder blijft vandaag of later deze week dan kan de Nasdaq wel eens definitief draaien voor een tijdje. Opletten dus vanaf nu, dat gaf ik al aan in de vorige updates, ik weet niet zo goed wat de Nasdaq deed rond deze hoge standen in combinatie met het verloop van de rente.

De steunzone 14.210 punten in de gaten houden vandaag en later deze week, als de index verder zakt dan steun rond de 14.000 punten, later rond de 13.775 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Weerstand eerst rond de 14.500 punten, later rond de 14.735 punten waar we het 200-MA nu zien.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart werd met een mooie winst afgesloten en zo is het de 3e maand dit jaar dat de abonnementen met winst af weten te sluiten. We zitten met wat kleine posities in de markt sinds maandag en die lopen prima. Wie wil meedoen kan de posities nog opnemen of wachten tot de volgende posities door op tijd lid te worden, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.