Beursdagboek Trader Guy 2 april 2022, 11:50

...

Eerste sessie kwartaal positief, markten blijft wel volatiel

2 april 2022, 11:50 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Na het verloop van de afgelopen weken blijven we met veel vragen zitten staan wat betreft het verdere verloop van de markten, de inflatiecijfers waren opnieuw hoog terwijl aan de andere kant de olieprijzen aan het dalen waren. Alles bij elkaar maakt dat het er niet makkelijker op en zeker niet wanneer beleggers in een positieve flow zitten en zo enkele belangrijke zaken over het hoofd zien. Vrijwel alle indices herstellen zich wat vrijdag maar gedurende de sessie hebben we ook een terugval gezien op Wall Street. De AEX sluit 3,8 punten hoger, de DAX 31 punten en de CAC 25 punten. Op Wall Street 140 punten winst voor de Dow Jones, de S&P 500 won 15 punten terwijl de Nasdaq 41 punten hoger de week afsluit. De prijs van een vat Brent olie sluit de week af op 104 dollar.Weekend update zaterdag 2 april:
Op Wall Street zien we dus een kleine winst vrijdag en dat kwam vooral door de slotrally, eerder gedurende de sessie kwam er wel druk op de indices te staan en moesten zowel de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq nog redelijk wat inleveren. Even leek het erop dat enkele belangrijke steunpunten definitief zouden worden doorbroken maar door die stevige slotrally werd dat voorkomen. Ook Europa sluit de eerste dag van de nieuwe maand en kwartaal hoger af, de AEX boekte 0,5% winst en deed het wat beter dan de rest, het kwam vooral door de mooie winst bij Just Eat Takeaway, Prosus en zwaargewicht Unilever. De DAX en de CAC 40 deden het wat minder goed, de DAX won 31 punten terwijl de CAC 40 zo'n 25 punten hoger geraakte vrijdag.

Wat we nu lezen is dat beleggers het eerste kwartaal van het jaar snel willen vergeten want zo volatiel maken we ze niet vaak mee. We hebben de grootste daling in jaren gezien maar ook het herstel de laatste 3 weken was er een die we nog vaak zullen bespreken later. Dat zeker met de huidige omstandigheden waar men nog niet goed weet hoe het vervolg zal uitpakken en wat het 2e kwartaal zal brengen. Reken er alvast op dat de markt niet stil zal vallen en dat we de volatiliteit nog niet kwijt zullen geraken. Er kunnen mogelijk wat rustige fases tussen zitten maar het wordt moeilijk.

Vrijdag in de ochtend werden de Europese inflatiecijfers bekend gemaakt en die waren nogal hoog, vooral Nederland met 12% inflatie zette een historisch record neer. Het gemiddelde cijfer voor geheel Europa kwam uit op 7,5% inflatie. Vrijdag kwamen er ook cijfers over de arbeidsmarkt, het aantal banen in de VS is in maart gestegen met 431.000 en dat was iets minder dan op werd gerekend, de markt ging uit van 490.000 banen. Aan de andere kant werd het cijfer voor februari naar boven bijgesteld, van 678.000 naar 750.000 banen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten, alle abonnementen behalen een mooie winst en dat is wat 2022 betreft de 3e maand op rij die we met winst afsluiten. Ik blijf in deze fase nog altijd met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden, de posities die nu open staan kunt u nog opnemen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Zowel Wall Street als Europa sluiten de week wat hoger af, geen stevig herstel maar wel in de plus, eerder op de dag moesten alle indices wel nog even fors inleveren maar door een stevige rally richting het slot sluiten de indices in de plus. De SOX index lukte dat niet en verloor vrijdag 1,8%, de grotere indices werden dus opgepakt op het einde van de sessie. In Europa zien we dat de AEX index 3,8 punten hoger sluit, de DAX sluit 32 punten in de plus.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich wat na de daling van donderdag en sluit boven de eerste steun-weerstand die we rond de 34.750 punten zien uitkomen. Die 34.750 punten wordt nu weer de eerste steun, later komen de 34.500 punten en het 50-daags gemiddelde rond de 34.340 punten als richtpunten omlaag. Daarna kijken we naar de 34.000 punten als steun. De komende sessies worden opnieuw belangrijk wat betreft Wall Street en de Dow Jones, ik zal in ieder geval zoeken wat er mogelijk is om op te handelen.

Weerstand nu eerst de 34.990-35.000 punten waar we het 200-daags gemiddelde zien uitkomen met daarboven de top van deze week rond de 35.350-33.400 punten.

AEX index:
De AEX herpakt zich wat na de daling van donderdag en blijft zo nog boven de blauwe dalende lijn over de toppen, pas als de index weer onder deze lijn terecht komt moeten we opletten en zeker als de index onder de 720 punten sluit. Steun nu eerst de 720-723 punten, later pas rond de 710-712 punten steun, later letten we op de 700-702 punten als belangrijke steun. Zo lang de index boven de 700 punten weet te blijven is het goed, onder de 700 punten dan weer niet.

Weerstand nu eerst de 730-732 punten, later de 735-740 punten als weerstand. Bij een uitbraak kunnen we dan kijken naar eerst de 750 punten en later naar de 767 punten waar ook het 200-daags gemiddelde nu uitkomt.

DAX index:
De DAX herpakt zich amper en sluit nog altijd binnen de bekende range 14.200-14.550 punten. Op de grafiek zien we dat duidelijk, steun rond de 14.200-14.250 punten en weerstand rond de 14.500-14.550 punten. Zolang de index binnen deze range blijft valt er weinig over te zeggen, bij een uitbraak moeten we op de top van dinsdag letten en die komt uit net onder de 15.000 punten. Steun onder de 14.200 punten zien we rond de 14.000 en de 13.750 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zit in een fase waar de steun op 14.210 punten nu wordt getest, dat blijft een belangrijk punt. De index zakte er wel onder vrijdag maar via een herstel richting het slot staat de Nasdaq daar nu boven. De komende week maar eens kijken waar de index naartoe wil, of richting de top van vorige week rond de 14.700 punten of onder de steun richting de bodem van vrijdag die uitkomt op 14.130 punten, verder steun rond de 13.900-14.000 punten. Het 200-daags gemiddelde komt nu uit rond de 14.730 punten terwijl we het 50-daags gemiddelde zien rond de 13.750 punten. De Nasdaq staat nu in het midden tussen deze 2 gemiddelden en er zal richting gekozen moeten worden de komende sessies.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart werd in ieder geval met een mooie winst afgesloten en zo is het de 3e maand dit jaar dat de abonnementen de maand met winst afronden. We zitten nu zonder posities en kunnen we uitkijken naar welke mogelijkheden we krijgen in de loop van volgende week, ik verwacht wel dat er snel wat kan worden gedaan. Mogelijk maandag of dinsdag kan er zich al een mogelijkheid voordoen. Als het zo ver is dan zal ik wat posities voorstellen aan de leden. Meedoen kan zodra u lid wordt, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.