Beursdagboek Trader Guy 25 maart 2022, 08:08

...

Nasdaq en SOX blijven heel sterk presteren, AEX en DAX vlak

25 maart 2022, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vooral door de semi-conductor rally wisten de tech aandelen weer sterk voor de dag te komen. Nvidia won 10% terwijl Intel met 7% omhoog ging en dan zien we de SOX index ruim 5% hoger eindigen. Zelfs alle 30 aandelen binnen de SOX index sluiten hoger donderdag en het aandeel dat onderaan op het scorebord staat wint nog ruim 2%. Dat nam de Nasdaq uiteraard mee naar omhoog met een plus van rond de 2%. De rest volgde mee zodat ook de S&P 500 waar er uiteraard ook veel semi-conductor aandelen in zitten 1,4% hoger sluit. Europa had het wat moeilijker want de rally kwam pas op gang na het slot hier om 17:30, zo sluit ASML op Wall Street bijna 4% hoger terwijl dat hier slechts 0,3% was, ASML kan de AEX vandaag hoger stuwen zo te zien. De AEX en de DAX sluiten donderdag iets lager. De Brent olie zien we nu rond de 119 dollar, iets lager dan donderdag maar nog steeds heel hoog door de oorlog in Oekraïne.Update vrijdag 25 maart:
De markt blijft sterk en dan vooral de tech indices die opnieuw fors hoger wisten te sluiten, vooral de chip sector kende een zeer sterke dag want de SOX won dus ruim 5%. Dat wil zeggen dat ASML vandaag in ieder geval een sterke start zal kennen en dat kan de AEX stuwen om zich wat te herpakken van de terugval die we woensdag en donderdag hebben gezien. Wat opvalt is dat de markt ofwel de handelaren opnieuw aan sector rotatie doen, nu zien we dat de chip sector de markt omhoog wist te stuwen, eerder waren dat de grote 6 die dat deden en we hebben dat ook gezien bij de energie sector de afgelopen tijd. Een soort estafette om de markten positief te doen keren na de grote daling van eerder deze maand.

De ene keer de tech aandelen, dan weer de energie of de banken die het door de hogere rente ook beter doen en later weer de industrie aandelen. We kregen eerder al zoiets te zien bij de transport sector want in tegenstelling tot de andere sectoren wisten de transport aandelen en de energie aandelen hun hoogste standen ooit op te zoeken. Een vreemde markt waar je elke keer gaat twijfelen over de richting, het lijkt erop dat de Bear weer in een winterslaap is gedommeld maar aan de andere kant moeten we blijven opletten. De markt ziet er totaal anders uit dan pakweg enkele jaren geleden, toen steunden de FED en andere centrale banken de markten volop en nu zien we geen steun meer en oplopende rentes. Het voelt vreemd aan maar we weten ook dat als er een beweging gaande is die pas stopt zodra de koopwoede stopt. Nu zitten we duidelijk in een positieve fase, in iets meer dan een week tijd staat de Nasdaq die de bodem op 12.580 punten neerzette nu op 14.192 punten en dat is 13% hoger. Mogelijk lag de bodem wat te diep maar aan de andere kant blijft een stijging van 13% behoorlijk veel.

Hogere rentes, de inflatie die verder oploopt en records neerzet, de oorlog, de economie die door de oorlog zal krimpen en zo de winsten van bedrijven onder druk zal zetten, de steun van de centale banken die er niet meer is en de aandelen die soms zwaar overgewaardeerd zijn. Toch een MIX die niet echt past bij het verloop van de beurzen de afgelopen week, daarom moeten we blijven opletten want ik denk niet dat onder de huidige omstandigheden nieuwe records passen. Nieuwe records? Ja want als het nog een paar dagen zo doorgaat op Wall Street dan staan we er snel. We mogen zeker niet zeggen dat het onmogelijk is, alles kan op de beurs en dat hebben we al vaak genoeg gemerkt de afgelopen jaren.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd er gisteren winst genomen op enkele posities, dat scheelt per signaaldienst, vooral de positie op de Dow Jones deed het goed met een mooie winst. Er lopen nog wat posities nu en ik zal bekijken wat ik moet doen. Verder zoek ik uiteraard naar nieuwe mogelijkheden de komende dagen. Mogelijk pak ik opnieuw een positie op de Dow Jones of op de DAX maar dat zien we tegen dan wel. Eerst maar eens bekijken wat het vervolg wordt de komende dagen, veel indices bereiken nu een belangrijke weerstand en dat kan voor een mogelijkheid zorgen. Wordt op tijd lid zodat u de nieuwe positie niet hoeft te missen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit behoorlijk wat hoger na de terugval van woensdag, de Dow Jones wint 340 punten terwijl de S&P 500 met 64 punten vooruit gaat en opnieuw ruim boven de 4500 punten sluit. De tech indices doen het nog beter, de Nasdaq wint 2% terwijl de SOX index 5,1% winst boekt en de uitschieter is op Wall Street. Aan het begin van de sessie waren er nog wat twijfels maar later op de avond kwam er een stevige rally op gang. Zo komt de Nasdaq tot stilstand net onder de zware weerstand die we zien rond de 14.210 punten. Belangrijk wordt nu het vervolg, zit er dan toch nog meer in het vat?

Europa sluit wat lager, de AEX 1 punt en de DAX verliest 10 punten. Laten we zeggen een vlak verloop donderdag, vooral de DAX blijft hangen aan de bovenkant, we zien daar al 7 sessies amper wat gebeuren. De Franse CAC 40 verloor 0,4%. Wat opvalt is dat de grote dalingen voorbij zijn en dat de markt zich wat meer positief gedraagt momenteel. De komende sessies worden belangrijk voor het vervolg, als de Nasdaq uitbreekt dan kan het nog verder omhoog en ook de andere indices kunnen dan volgen.

Dow Jones:
De Dow Jones lag er weer positief bij en geraakt opnieuw tot de weerstand, we zien een dubbele hindernis rondom de 34.750 punten door de lijn over de toppen en de horizontale lijn, ook het 200-daags gemiddelde zien we iets hoger rond de 34.975 punten uitkomen als weerstand. Dus als de Dow Jones doortrekt tot boven de 35.000 punten zien we een uitbraak en kan er meer bijkomen. Net als bij de Nasdaq nu enkele belangrijke sessies die eraan zitten te komen.

Weerstand nu eerst rond de 34.750-34.800 punten, later de 34.975 punten waar we het 200-MA zien en de 35.500 punten. Steun zien we nu rond de 34.350 punten, later steun rond de 33.750 punten en de 33.250-33.500 punten.

AEX index:
De AEX moet terug vanaf de zone 730-732 punten, rond die 732 punten zien we de top van woensdag uitkomen samen met het 50-daags gemiddelde. We zien nu 3 weerstandslijnen samenkomen, eerst de horizontale lijn en de lijn over de toppen, daarnaast dus ook het 50-daags gemiddelde. Boven die 732 punten ligt de weg open richting de 767 punten waar we opnieuw een horizontale lijn zien samen met het 200-daags gemiddelde. Tussen die 732 en de 767 punten nog weerstand rond de 750 en de 760 punten maar dat stelt niet zoveel voor.

Steun nu de 718 punten, later de 710-712 punten en de 700-702 punten als steun. Pas onder de 700 punten ziet het er voor de AEX weer slecht uit.

DAX index:
De DAX blijft al enkele dagen hangen aan de bovenkant met een range tussen de 14.250 en 14.500 punten. Pas als de DAX onder de 14.250 punten komt dan ligt er ruimte omlaag tot minimaal de 14.000 punten, later steun rond de 13.750 en de 13.500 punten voor de DAX.

Weerstand nu eerst de 14.500 en de 14.800 punten, later de zone 14.900-15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich sterk en wint opnieuw 270 punten om nu rond de zware weerstand te sluiten, die zien we rond de 14.210 punten en het is een bekende stand die we al een lange tijd volgen eerst als steun en nu dus als weerstand. De Nasdaq sluit nog steeds boven het 50-daags gemiddelde en nu dus op de zware weerstand. De komende sessies worden hoe dan ook belangrijk voor het vervolg. Bij een doorbraak weerstand rond de 14.500, de 14.725 waar we het 200-daags gemiddelde nu zien uitkomen en 14.900 punten.

Steun nu eerst de 13.950-14.000 punten, later het 50-daags gemiddelde rond de 13.790 punten als steun. We richten ons nu eerst op deze niveaus, later kijken we verder.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Deze week hebben we een en ander kunnen doen, er lopen nog wat posities maar er werden er ook wat gesloten bij de verschillende abonnementen. Zo loopt sinds donderdag het resultaat verder op maar de posities die nog open staan staan op wat verlies. We bekijken de komende dagen wat we gaan doen, in ieder geval moeten we de winst van deze maand beschermen want ook de maand maart wil ik graag positief afronden. Verder kijk ik naar nieuwe mogelijkheden, die komen er nog wel. Dat kan in de loop van vandaag of begin volgende week.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.