Beursdagboek Trader Guy 22 maart 2022, 08:02

...

Rente alarm, FED zal agressiever worden, markten blijven sterk

22 maart 2022, 08:02 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De feiten worden er niet beter op, naast de oorlog die momenteel even wordt genegeerd door de markten zegt FED voorzitter Powell nu dat de FED veel agressiever zal worden om de inflatie naar 2% te krijgen. Hij verwacht dat er stappen van 50 basispunten aan zitten te komen, voorlopig neemt de markt het nog goed op maar aan de andere kant is het toch iets om rekening mee te houden. De 10-jaars rente in de VS klimt fors op naar 2,35%, een duidelijke stijging en zo te zien komt er snel meer bij. Normaal gezien geen goed teken voor de kwetsbare technologie sector maar tot nu toe valt alles mee, het is weer wachten op een grote beweging want na de sterke dagen valt de markt nu wat stil. Stilte voor de storm? Je zou het haast denken want gezien de afgelopen weken lijkt het erop alsof we in het oog van de storm terecht zijn gekomen met de markten. Blijf voorzichtig, ik zou niet goed inzien met de huidige parameters die we hebben dat de markten verder gaan oplopen. De expiratie van vorige week vrijdag zit daar voor een groot deel tussen, de volatiliteit kan snel weer terugkomen. Let dus op voor een nieuwe schuiver omlaag de komende dagen.Update dinsdag 22 maart:
Na een reeks met sterke plussen zien we dat Wall Street maandag lager sluit, de S&P 500 verloor 2 punten met een slot op 4.461 punten terwijl de Dow Jones 202 punten verloor om op 34.553 punten te sluiten. Verder zien we een verlies van 55 punten bij de Nasdaq met een slot op 13.838 punten, de Nasdaq 100 verloor 44 punten maandag. In Europa viel de AEX index op met een winst van 2 punten, de index sluit nu net onder de 720 punten en pakt zo binnen een week 60 punten vanaf de laatste bodem van vorige week dinsdag. De DAX verloor 86 punten maandag met een slot op 14.327 punten, de Franse CAC 40 verloor 38 punten om op 6582 punten af te sluiten. Verder zien we de Brent olie verder oplopen, een vat kost nu 118,5 dollar wat opnieuw fors meer is dan de laagste stand op 97 dollar van vorige week dinsdag.

Verder zien we de meer agressieve houding van de FED, Powell gaf aan om de rente snelle fors op te trekken om zo de inflatie in te dammen, hij had het zelfs over stappen met 0,5% en mogelijk voor dat de volgende vergadering er komt. Dat zette Wall Street in ieder geval onder druk al wist men richting het slot de schade te beperken. Maar als de centrale banken de geldkraan dichtdraaien en de rente snel gaan verhogen dan vraag ik me af wat de markt verder zal doen oplopen. Vergeet ook niet dat grote beleggers hun aandelen gaan afbouwen rond deze hoge koersen en zal overgaan naar obligaties omdat de rente aantrekkelijker wordt. Toch iets om in de gaten te houden, alleen moet de markt nog even wikken en wegen. Let vooral op de dure tech sectoren, daar zit nog behoorlijk wat lucht in de koersen.

Vanmorgen in ieder geval niet veel verandering bij de futures, de indices op Wall Street willen wat lager zo te zien, Europa zal vlak tot wat lager openen via de futures. Let op het momentum dat de markten kunnen gaan draaien, als het past bij de afgelopen periode, laten we zeggen vanaf midden januari, dan kan de volatiliteit de markt snel enkele procenten lager brengen. De feiten die dat kunnen veroorzaken kennen we, de oorlog, de inflatie, de weer oplopende energieprijzen en de nieuwe feiten rondom de rente die men sneller en meer omhoog wil brengen. De olie staat weer dicht bij de 120 dollar (Brent) en we zien de 10-jaars rente in de VS snel oplopen richting de 2,5%. Het zijn signalen die ervoor kunnen zorgen, en dat normaal gezien ook doen, dat de markt weer een moeilijke fase ingaat.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijf ik uiteraard rustig naar kansen zoeken al blijft het moeilijk. Na vorige week opnieuw een positie met winst te hebben afgesloten werd er deze maand al 3 keer via een mooi momentum resultaat behaald. Alle posities werden deze maand met winst gesloten. Er komen nog kansen deze maand maar het is momenteel niet mogelijk om veel te doen en vooral niet om lang in de markt te blijven zitten door de huidige volatiliteit. Wachten op een kansen is het enige wat we kunnen doen en zodra er zich weer een mogelijkheid voordoet zal ik opnieuw met wat kleine posities instappen. We zitten nu met 2 kleine posities in de markt sinds vrijdag, dicht bij de topzone van de sessie in ieder geval. De posities kunt u nog opnemen zodra u lid wordt.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit lager maar op zich valt het nog mee gezien het nieuws dat de FED naar buiten bracht, vooral de Dow Jones verloor met 202 punten het meest, de Nasdaq stond wel onder druk maar wist tegen het slot de schade te beperken tot 55 punten. De S&P 500 verloor met 2 punten amper. De SOX index verloor 9 punten. In Europa valt de AEX op met een slot net onder de 720 punten, een plus van 2 punten, ten opzichte van vorige week dinsdag toen de index terug moest tot 660 punten staat de index al 60 punten hoger. Best heftig als u het mij vraagt en vrij hoog in deze fase. De DAX verloor 86 punten met een slot net boven de 14.300 punten. We letten de komende dagen op wat het vervolg zal brengen, de markt zit in een sterke fase maar er loeren genoeg gevaren om de hoek om weer een negatieve fase op gang te brengen.

Dow Jones:
De Dow Jones moet met 202 punten terug maandag, vooral de stijgende rente zorgt voor onzekerheid. Toch zien we de index nog rond de bovenkant van de neerwaartse trend en op zich wil dat zeggen dat er snel opnieuw druk omlaag op gang kan komen. Die 34.750 punten weerstand is wel zwaar, wel blijft het de deur richting de hoogste standen ooit al weet ik niet hoe men dat zal op gang brengen in deze fase. Maar met de markten weten we nooit, alles blijft mogelijk. De komende dagen maar eens kijken hoe alles zich verder zal ontwikkelen.

Weerstand nu eerst de slotstand van vrijdag rond de 34.750 punten, later de 34.975 punten met later de 35.500 punten. Steun zien we nu rond de 34.500 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, later steun rond de 33.750 punten en de 33.500 punten.

AEX index:
De AEX blijft sterk liggen en stoot door tot net onder de 720 punten maandag, de volgende weerstand zien we nu rond de 719-722 punten met daarboven de 730-732 punten zone. Of we dat nog gaan halen moeten we afwachten, de index komt binnen enkele sessies vanaf de 660 punten die vorige week dinsdag nog op de borden stond, dat is nu toch al 60 punten hoger.

Steun zien we nu rond de 711-713 punten, later de 700 punten als richtpunt omlaag. Onder die 700 punten steun rond de 690 en de 680-682 punten. Denk eraan dat alles heel snel kan verlopen, ook naar omlaag eens de verkoopdruk terug komt.

DAX index:
De DAX krijgt het toch wat moeilijker als we het met de AEX vergelijken, de index zette de top vorige week woensdag al neer en de dagen die erop volgden bleef de DAX wat minder sterk dan de andere indices. Opletten nu voor de bodem van vrijdag die rond de 14.100-14.150 punten uitkomt, als de DAX daaronder terecht komt dan ligt de weg open tot minimaal de 14.000 punten.

Weerstand nu eerst de 14.500 en de 14.800 punten, later de zone 14.900-15.000 punten. Steun nu eerst nog de 14.300 punten, later de 14.000 en de 13.750 punten, pas onder die 13.750 punten kan de DAX weer in moeilijkheden komen.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq bewoog fors op en neer maandag, eerst nog wat hoger maar later op de dag toch even fors terug tot rond de 13.680 punten. Toch zien we nog geen schade tot nu toe op de chart, de index blijft dicht bij de topzone hangen en neigt nog steeds om de 14.210 punten op te zoeken mocht er weer een rally op gang komen. Dat het moeilijk zal worden met de stevig oplopende rente lijkt me duidelijk maar soms doen de markten andere dingen dan hetgeen men ervan verwacht. Pakwel een maand of zo geleden dan zou de index met de stevig oplopende rente een behoorlijke klap krijgen, nu blijft dat achterwege maar dat wil niet zeggen dat we er gerust op kunnen zijn. We blijven opletten, de markten zitten even in een soort euforische fase, eens de druk omlaag doorzet dan ziet het er niet goed uit.

Weerstand nu eerst de 13.950 punten, later de bekende 14.210 punten als zware weerstand. Boven dat punt kijken we naar de 14.500 punten als weerstand. Steun nu eerst de 13.650-13.700 punten, later duidelijk de 13.500 en de 13.250 punten als steun. Verder zien we rond de 13.000 en de 12.750 punten steun. Denk eraan dat als de daling terug komt het weer snel kan gaan.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De posities van begin vorige week werden met winst gesloten, zo zien we het resultaat voor deze maand en dit jaar nog wat hoger uitkomen. We blijven voorzichtig en handelen alleen met kleine posities zodat we met een redelijk rustig gevoel in deze volatiele markt kunnen werken. We zitten nu sinds vrijdag met 2 kleine posities in de markt die u nog kunt opnemen zodra u lid wordt, we wachten de komende dagen af of er een nieuwe draai omlaag op gang komt.

Desondanks de moeilijke markt kunnen we wat betreft het resultaat niet klagen, alle abonnementen staan er goed voor en we gaan door om dat vol te houden de komende periode.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.