Beursdagboek Trader Guy 23 maart 2022, 07:57

...

Wall Street kent sterke fase, Nasdaq zet stevige rally door

23 maart 2022, 07:57 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (5)

De markt blijft in ieder geval volatiel maar deze keer alleen in de positieve richting, we zitten nu denk ik in de overdrijvende fase van de recente stijging en is het dus wachten op een keerpunt dat snel dichterbij komt. Ik verwacht bij de huidige omstandigheden niet dat de markten hun hoogste standen ooit weer gaan opzoeken al weten we natuurlijk nooit. De signalen over de economie zijn niet meer zo goed als tijdens de vorige kwartalen en door de reeks renteverhogingen die eraan komen zal dat niet snel beter worden. Verder loopt de rente snel en fors op, blijven de energieprijzen hoog en loopt de inflatie op. Het enige positieve dat we nu zien is dat Rusland met de rug tegen de muur staat en mogelijk zal moeten capituleren, zo ver is het nog niet maar de markt lijkt daarop in te zetten. We gaan zien wat de markten nu verder gaan doen, denk eraan dat wat betreft de oorlog er mogelijk al heel veel is ingeprijsd na de enorme rally van de afgelopen dagen. Verder zien we dat de olie duur blijft, vanmorgen kost een vat Brent ruim 116 dollar.Update woensdag 23 maart:
Dit jaar heb ik al vaker willen beginnen met 2 vraagtekens bij de vraag wat de markten gaan doen de komende dagen, zoals nu kunnen we niet veel anders dan met deze quote te beginnen want als we naar het verloop van de afgelopen week kijken dan zien we iets wat vrijwel nooit voorkomt op de beurzen. De Nasdaq staat al 1555 punten boven de bodem van vorige week maandag, de Dow Jones zien we nu 2000 punten hoger dan de laagste stand van vorige week, de S&P 500 staat er nu 350 punten boven. Vooral de Nasdaq staat ruim 12% hoger, de Dow ongeveer 7% en de S&P zo'n 8,5%. Ook in Europa een stevige opleving ten opzichte van de bodem van vorige week, de AEX ruim 10% en de DAX die het iets minder goed deed met 6% sinds vorige week dinsdag. Hoe dan ook een hele sterke week die we niet zo vaak meemaken, het is wel zo dat de indices in deze fase leven op hoop en vrees, de ene keer fors omlaag maar de andere keer bij alleen maar een sprankeltje hoop zien we oplevingen zoals nu.

Toch neemt met wel veel voorschot op de markten, ik gaf al aan dat we in een correctiefase zitten door dat er meerdere zaken op de achtergrond meespelen. Denk aan de oorlog, de oplopende rente en best fors nu de FED aangaf snel veel agressiever te gaan optreden, de inflatie die nog steeds oploopt en de energieprijzen die opnieuw oplopen. Verder lezen we overal dat de voedselprijzen gaan oplopen door mogelijke tekorten aan graan en uiteraard blijft het tekort aan materialen nog altijd een grote rol spelen. Met andere woorden, die vraagtekens mogen er wel zijn zoals ik aangaf, hoe moet je deze markt nu lezen? Als het nog een week zo doorgaat dan staan er enkele indices op hun hoogste stand ooit (record niveaus). Daarom ben ik zeer benieuwd naar het vervolg de komende dagen, er zal een keuze moeten worden gemaakt, dat kan niet anders vanaf de huidige niveau's.

Gisteren dus weer een zeer sterke sessie voor onder andere de AEX, de Nasdaq en de S&P 500. Ook de DAX en de Dow Jones sluiten hoger. De Nasdaq rond de 2%, de AEX 1,4% en de DAX 1%. De Dow Jones won 0,75% terwijl de S&P 500 met 1,1% winst de sessie afsluit. Verder zien we dat de Brent olie rond de 116 dollar staat vanmorgen. De futures staan vanmorgen opnieuw wat hoger, we kunnen een positieve start verwachten, de vraag is of er een draaipunt komt in de loop van de sessie want de markt is na de afgelopen week toe aan winstnemingen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen zitten we sinds vrijdag short in de markt met wat kleine posities, die lopen nog niet zoals verwacht maar ik kan nog in de posities blijven zitten. Veel anders kan ik nu niet doen, er zit een terugval aan te komen dus moet ik even wachten nu. Wie nog niet mee is kan uiteraard wat beter instappen nu, de verwachting is dat er een draaipunt komt. We blijven in ieder geval rustig handelen en met kleine posities werken met de huidige volatiliteit.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street kende opnieuw een sterke dag, een beetje overdreven maar wel nog in een sterke flow. Het is wachten op een draaipunt, dat kan er snel komen want ik denk niet dat de markten met de huidige parameters door gaan stoten richting nieuwe records. Het is wel iets waar we nu aan denken, met het tempo van de afgelopen dagen zou je denken dat we er over een paar dagen al staan. Vanaf nu dus opletten, veel meer zit er denk ik niet meer in maar aan de andere kant zeg ik ook dat de markten vaker dingen laten zien die onmogelijk lijken.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft sterk liggen en won dinsdag 250 punten, de index blijft wel rondom de weerstand hangen zoals we kunnen zien op de grafiek, ook staat de Dow Jones nu dicht bij het 200-daags gemiddelde dat we rond de 34.975 punten zien uitkomen. De Dow Jones kan rondom de huidige stand de nodige weerstand ondervinden, we gaan de komende dagen zien wat de index zal doen want na de stevige rally kan er makkelijk een correctie volgen.

Weerstand nu eerst de slotstand van dinsdag rond de 34.800 punten, later de 34.975 en de 35.500 punten. Steun zien we nu rond de 34.475 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, later steun rond de 33.750 punten en de 33.500 punten.

AEX index:
De AEX trekt fors door en sluit net onder de 730 punten, vanaf de bodem van de week ervoor zien we al 70 punten winst staan nu. De index komt nu een zware weerstand tegen zoals we zien op de grafiek, rond de 730-735 punten verwacht ik dus een moeilijk gebied. Als de index daar faalt dan kan de AEX terug naar eerst de 718-720 punten, later tot de 712-713 en de 700-702 punten. De komende dagen moet een en ander duidelijk worden wat betreft de AEX en de rest van de markt.

DAX index:
De DAX blijft wat hangen nu tussen de pakweg 14.300 en 14.500 punten, pas als de index boven de 14.500 punten sluit zit er meer in en dan tot rond de 14.900-15.000 punten waar we een zware weerstand zien uitkomen. Wel is het zo dat de DAX een zeer sterke rally achter de rug heeft en die al een tijdje aan het verdedigen is. De DAX viel vorige week ook niet zo ver terug als de andere indices. Toch opletten vanaf de huidige stand, als er een draai omlaag komt dan zien we veel meer ruimte omlaag dan bij andere indices. Even afwachten dus en kijken wat de index gaat doen de rest van de week.

Weerstand nu eerst de 14.500 en de 14.800 punten, later de zone 14.900-15.000 punten. Steun zien we eerst rond de 14.300 punten, later de 14.000 en de 13.750 punten, pas onder die 13.750 punten kan de DAX weer in moeilijkheden komen.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq trekt door en krijgt de 14.210 punten weerstand nu in zicht, de index sluit er slechts 100 punten onder. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als de Nasdaq tot dat punt geraakt, wie weet vandaag al mocht het positieve sentiment nog een vervolg krijgen. Boven die 14.210 punten zien we weerstand rond de 14.500 en rond de 14.720 punten waar het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Steun nu rond de 14.000 punten, later de 13.830 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Verder steun rond de 13.750 en de 13.500 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De posities van begin vorige week werden met winst gesloten, zo zien we het resultaat voor deze maand en dit jaar nog wat hoger uitkomen. We blijven voorzichtig en handelen alleen met kleine posities zodat we met een redelijk rustig gevoel in deze volatiele markt kunnen werken. We zitten nu sinds vrijdag met wat kleine posities in de markt die u nog kunt opnemen zodra u lid wordt, we wachten de komende dagen af of er een nieuwe draai omlaag op gang komt.

Desondanks de moeilijke markt kunnen we wat betreft het resultaat niet klagen, alle abonnementen staan er goed voor en we gaan door om dat vol te houden de komende periode.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.