Beursdagboek Trader Guy 24 maart 2022, 08:14

...

Beurzen leveren wat in, Olie weer boven de 120 dollar

24 maart 2022, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

De markt doet een stapje terug maar het is nu de vraag wat het vervolg wordt, gezien de futures vanmorgen komt er weer herstel maar ik vraag me af of dat door zal zetten later op de dag. We zien dat de olieprijs weer fors oploopt en in feite is dat geen goed teken voor de aandelenmarkt. Verder merken we dat de 10-jaars rente nog steeds oploopt richting de 2,5% door dat de FED eerder deze week aangaf agressiever zal optreden om de inflatie aan te pakken. Met de energieprijzen die weer oplopen blijft alles moeilijk, daar komt nog bij dat de prijzen voor andere grondstoffen ook oplopen door mogelijke tekorten later dit jaar. Op zich kunnen we stellen dat de beurzen na de stevige rally van de afgelopen week aan de hoge kant staan dus moeten we hoe dan ook opletten. Wel speelt de volatiliteit een grote rol en dat zorgt voor versnellingen in een richting, of dat nu omhoog of omlaag is, de bewegingen blijven fors.Update donderdag 24 maart:
De volatiliteit blijft en dat in beide richtingen, dat hebben we kunnen merken de afgelopen periode. Na een stevige rally kregen we woensdag winstnemingen en ook dat ging snel, eerst wisten de indices nog wat hoger te geraken en dan vooral Europa maar eens de verkoopgolf op gang kwam ging het ook snel in de negatieve richting. Op Wall Street verloor de Dow Jones 450 punten, de S&P 500 moest 55 punten inleveren terwijl de Nasdaq een verlies liet zien van 186 punten. De semi-conductor index SOX verloor zelfs 2,5%, de Dow Transport 1,8%. In Europa sloot de AEX 6,5 punten lager na eerst nog op 4 punten winst te hebben gestaan, de DAX verloor woensdag 190 punten.

We kennen de minpunten voor de markt, hogere rentes, groeivertraging, de vraag wat het effect zal worden op de kwartaalcijfers door de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen, de inflatie en de opnieuw hoge waardering van aandelen na de recente rally. Wel zit er veel hoop in de markt maar die is enkel gericht op een snel einde van de oorlog, of dat ook zo zal uitpakken weer in feite nog niemand. Beleggers nemen een groot risico momenteel, we hebben kunnen zien hoe snel de markten inleveren bij tegenslag, ik denk dat als er weer een negatieve fase komt het opnieuw heel snel kan gaan in de negatieve richting en zeker na de enorme opleving van pakweg de afgelopen 10 sessies.

Er zijn al indices die het moeilijker krijgen nu, zie de DAX die niet meer hoger geraakt maar ook de Dow Jones waar we wat twijfels zien. De tech indices die naar mijn weten een reeks van 7 sessies hebben neergezet die we niet vaak hebben gezien kunnen kwetsbaar worden vanaf nu. De hogere rente en het verloop van de tech sectoren passen niet goed samen, normaal gezien reageren de tech aandelen behoorlijk negatief op hogere rentes, dat bleef deze keer achterwege hetgeen bij mij vreemd overkomt. Opletten met de Nasdaq blijft belangrijk want als er een draai omlaag komt dan kan het heel snel gaan. Bij de Nasdaq zijn 1000 tot 1500 punten niks meer tegenwoordig met de volatiliteit van nu. Binnen een paar sessies kunnen we denk ik weer tegen zo'n beweging opkijken, we gaan het zien de komende dagen.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen zitten we sinds vrijdag short in de markt met wat kleine posities, die lopen nog niet zoals verwacht maar ik kan nog in de posities blijven zitten. Veel anders kan ik nu niet doen, er zit een terugval aan te komen dus moet ik even wachten nu. Wie nog niet mee is kan uiteraard wat beter instappen nu, de verwachting is dat er een draaipunt komt. We blijven in ieder geval rustig handelen en met kleine posities werken met de huidige volatiliteit.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street moet wat inleveren me vooral de Dow Jones die 1,3% lager sluit, de Nasdaq verloor 1,35% terwijl de S&P 500 ook een verlies van 1,25% liet zien woensdag. De SOX index verloor met 2,5% het meest, de Dow Transport verloor 1,8%. Over de gehele lijn dus verlies na een sterke reeks, het is nu de vraag of de markt vanaf de toppen zal draaien want na de sterke reeks lijkt het me nu logisch dat de markten een stap terug moeten.

Europa verloor ook wat woensdag, de AEX sluit 0,9% lager terwijl de DAX 1,3% moest inleveren. De Franse CAC 40 verloor 1,2%. Eerst wisten de indices in Europa nog wat hoger te geraken na de start maar later op de dag en zeker na de opening van Wall Street kwam er een verkoopgolf op gang. De vraag is nu of we de top hebben neergezet? De DAX doet het de afgelopen dagen wel veel minder goed dan de rest.

Dow Jones:
De Dow Jones draait vanaf de weerstand duidelijk, nu moeten we het vervolg afwachten. Als de daling ook vandaag weer op gang komt dan kan de Dow Jones makkelijk weer terug tot de 33.750 punten. Later zien we verder, we kunnen ook niet te lang vooruit kijken wat betreft de markt, alles verloopt snel door de volatiliteit. Ook naar boven toe kan het snel gaan maar we zien wel dat de hoogste standen ooit niet zo ver meer wachten. Met de huidige omstandigheden zal dat heel moeilijk worden al kunnen we niks uitsluiten. Voorlopig houden we de zware weerstand rond de 34.750-34.800 punten goed in de gaten.

Weerstand nu eerst rond de 34.750-34.800 punten, later de 34.975 en de 35.500 punten. Steun zien we nu rond de 34.350 punten, later steun rond de 33.750 punten en de 33.250-33.500 punten.

AEX index:
De AEX bereikt de 732-735 punten zone waar we een zware weerstand zien uitkomen nu. Het zal denk ik moeilijk worden om daarboven te geraken maar we weten nooit in deze markt waar in feite alles mogelijk lijkt. Steun nu eerst de 710-712 punten, later de zone 700-703 punten. Pas onder die 700 punten, tevens de bodem van afgelopen vrijdag, kan de index op zoek naar eerst de 690 en later de 680 punten. Rond de 732-735 punten wacht de zware weerstand nu. Later pas weerstand rond de 760 punten.

DAX index:
De DAX bleef al enkele dagen hangen aan de bovenkant en moest nu terug met 190 punten om rond de steun te sluiten. Onder de 14.250 punten ligt er een gat tot minimaal de 14.000 punten, later steun rond de 13.750 punten voor de DAX. Let erop dat het snel kan gaan als de DAX onder die 14.250 punten zakt.

Weerstand nu eerst de 14.500 en de 14.800 punten, later de zone 14.900-15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet na een hele sterke reeks nu ook inleveren, op zich valt het nog mee maar mogelijk werd de top al gezet. De index geraakte woensdag net niet tot de 14.210 punten maar op de grafiek zien we wel dat de weerstandszone werd getest. Let nu vooral op het 50-daags gemiddelde dat rond de 13.810 punten uitkomt als eerste belangrijke steun. De index sluit wel onder de 14.000 punten en ook dat is belangrijk voor het vervolg.

Steun nu eerst de 13.810 punten, later de 13.750 en de 13.500 punten als steun. Verder zien we de 13.250 punten nog als richtpunt omlaag. Eerst maar eens bekijken wat de index de komende dagen zal doen. Weerstand blijft uiteraard die belangrijke 14.210 punten, pas als de Nasdaq daar boven weet te geraken kijken we verder.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De posities van begin vorige week werden met winst gesloten, zo zien we het resultaat voor deze maand en dit jaar nog wat hoger uitkomen. We blijven voorzichtig en handelen alleen met kleine posities zodat we met een redelijk rustig gevoel in deze volatiele markt kunnen werken. We zitten nu sinds vrijdag met wat kleine posities in de markt die u nog kunt opnemen zodra u lid wordt, we wachten de komende dagen af of er een nieuwe draai omlaag op gang komt.

Desondanks de moeilijke markt kunnen we wat betreft het resultaat niet klagen, alle abonnementen staan er goed voor en we gaan door om dat vol te houden de komende periode.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.