Beursdagboek Trader Guy 28 maart 2022, 08:44

...

Markt blijft wat haperen nu, meerdere indices rond hun weerstand

28 maart 2022, 08:44 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De week start met wat lagere koersen zien we via de futures, zowel Wall Street als Europa noteren wat lager. In Azië zien we een verdeelde markt want de Nikkei sluit wat hoger terwijl de Hang Seng opnieuw moet inleveren. De Brent olie staat vanmorgen ruim 4 dollar lager maar blijft met 113 dollar nog duur. De markten zoeken nu naar richting, de kans op een terugval door dat veel indices nu rond een zware weerstand uitkomen wordt wat groter. We moeten niet vergeten dat de markten al een behoorlijke rally achter de rug hebben en het moeilijk zal worden om met de huidige omstandigheden nog veel hoger te geraken. Het sentiment draait momenteel niet alleen om de oorlog maar ook om de rente, de inflatie en de te verwachten krimp van de economie. Wel worden de ontwikkelingen rondom de oorlog vaak gebruikt om ofwel positieve als negatieve reacties op gang te brengen.Update maandag 28 maart:
Wall Street sloot vrijdag uiteindelijk verdeeld na opnieuw een volatiele sessie, de S&P 500 won 0,5% en sluit de week af op 4543 punten terwijl ook de Dow Jones steeg 0,4% op 34.861 punten. De Nasdaq moest wat inleveren en verloor 0,2% om op 14.169 punten de week af te sluiten, ook de SOX index moest een stapje terug en verloor net als de Nasdaq 0,2%. De indexen hadden wel weer een sterke week achter de rug, de Nasdaq won op weekbasis 2% terwijl de SOX met 2,7% winst de week afrond. De S&P 500 won 1,8% terwijl de Dow Jones 0,3% won bekeken over de gehele week.

In Europa sluiten de indices vrijdag ook hoger, de AEX won 3 punten terwijl de DAX vrijdag 32 punten winst boekte, de Franse CAC 40 verloor 2 punten. Op weekbasis zien we dat de AEX index 1% winst boekt bekeken over de afgelopen week, de DAX verloor 0,75% terwijl de CAC 40 met 1% terug moest. Na de enorm sterke week ervoor zien we in Europa wat winstnemingen.

De bekende feiten die de markten doen twijfelen kennen we, dat blijven vooral de hoge inflatie, de verkrapping van het monetaire beleid door de centrale banken, de oorlog in Oekraïne, de twijfels over een krimp van de economie en de kwartaalcijfers die vanaf begin komende maand uitkomen. Men is vooral benieuwd naar die cijfers over het eerste kwartaal maar ook vooral over wat er bij wordt gezegd voor de komende kwartalen. Dit alles blijven de belangrijkste zaken waar beleggers en handelaren naar uitkijken. Toch blijven de markten nu sterker liggen dan pakweg enkele weken geleden, we zien dat de dalingen minder worden en dat ze niet meer zo diep gaan. Dat wil niet zeggen dat het voorbij is, de "Bear" kan snel terugkomen zodra er weer wat tegenzit. Opletten dus, en vooral voorzichtig blijven in deze fase.

Vandaag zien we wat lagere futures, op Wall Street noteren de futures 0,4 tot 0,5% lager, de DAX staat 50 punten lager, de AEX zien we een puntje hoger voorbeurs. Later op de dag zullen we zien wat de markten gaan doen, de meeste indices staan nu rond of net onder hun weerstand. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 113 dollar, dat is rond de 3,5% lager dan vrijdag. Er waren voor het weekend vragen wat men gaat doen met de aankoop van olie en gas uit Rusland maar voorlopig zal Europa blijven aankopen omdat men niet veel anders kan.

Er komen ook weer gesprekken tussen Rusland en Oekraïne, de Turkse premier Erdogan blijft bemiddelen om de oorlog zo snel mogelijk te doen ophouden. Rusland blijkt plots ook wat milder te worden met de eisen maar de wapens worden nog niet neergelegd voorlopig. We hopen in ieder geval dat er vorderingen worden gemaakt maar voorlopig kan de markt daar weinig mee.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen zitten we niet in de markt en wacht ik op een nieuwe mogelijkheid om wat te doen, eerst even bekijken wat de markten aan het begin van de nieuwe week gaan doen. Een positie neem ik wel als er een redelijk momentum komt, wel moeten we opletten de komende dagen om de juiste keuze maken. Ik blijf met kleine posities handelen door de volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we in deze fase genoeg doen zonder veel risico te nemen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit verdeeld vrijdag, de Dow Jones en de S&P 500 winnen wat maar de Nasdaq en de SOX index moesten wat inleveren. Verder viel het op dat Wall Street vanmorgen via de futures wat moet inleveren. Europa sloot ook verdeeld vrijdag, de AEX won 3 punten maar de DAX moest wat inleveren. De markt zit nu in een fase waar het wat moeilijker kan worden, na de stevige rally zien we de nodige weerstand op de grafieken. Als de markt nog hoger geraakt en de weerstand breekt dan moeten we gaan denken aan nieuwe records bij meerdere indices en dat zou op zich al heel bijzonder zijn onder de huidige omstandigheden.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft sterk liggen en breekt even door de 34.750-34.800 punten zone, wel komt de index nu rond het 200-daags gemiddelde uit net onder de 35.000 punten. Het lijkt erop dat de index wil uitbreken maar dat zal denk ik niet makkelijk verlopen. Eerst maar even bekijken wat er deze week zal gebeuren.

Weerstand hou ik nog eerst rond de 34.750-34.800 punten, later de 34.975 punten waar we het 200-MA zien en de 35.500 punten. Steun zien we nu rond de 34.350 punten, later steun rond de 33.750 punten en de 33.250-33.500 punten.

AEX index:
De AEX moet terug vanaf de zone 730-732 punten, rond die 732 punten zien we de top van woensdag uitkomen samen met het 50-daags gemiddelde. We zien nu 3 weerstandslijnen samenkomen op de grafiek van de AEX, eerst de horizontale lijn, dan de lijn over de toppen en daarnaast dus ook het 50-daags gemiddelde. Boven die 732 punten ligt de weg open richting de 767 punten waar we opnieuw een horizontale lijn zien samen met het 200-daags gemiddelde. Tussen die 732 en de 767 punten nog weerstand rond de 750 en de 760 punten maar dat stelt niet zoveel voor.

Steun nu de 718 punten, later de 710-712 punten en de 700-702 punten als steun. Pas onder de 700 punten ziet het er voor de AEX weer slecht uit.

DAX index:
De DAX blijft al meerdere dagen hangen aan de bovenkant met een range tussen de 14.250 en 14.500 punten. Pas als de DAX onder de 14.250 punten sluit dan ligt er ruimte omlaag tot minimaal de 14.000 punten, later steun rond de 13.750 en de 13.500 punten voor de DAX.

Weerstand nu eerst de 14.500 en de 14.800 punten, later de zone 14.900-15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq krijgt zoals verwacht moeite met de 14.210 punten, de index geraakte daar wel vrijdag maar moest weer inleveren later op de avond. Die 14.210 punten blijft dus een zware hindernis en de Nasdaq kan wel eens haperen rond deze stand, er door geraken wordt dus moeilijk maar zeker niet onmogelijk, alles draait om het sentiment de komende dagen. Boven die 14.210 punten weerstand rond de 14.500 en de 14.725 punten waar we het 200-daags gemiddelde nu zien uitkomen.

Steun nu rond de 13.850 punten, later zien we het 50-daags gemiddelde rond de 13.770 punten als steun. Onder het 50-MA steun rond de 13.500 en de 13.250 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Vorige week hebben we een en ander kunnen doen met wisselend succes, nu zitten we zonder posities en wachten op een nieuwe mogelijkheid om in te stappen. We bekijken de komende dagen wat we gaan doen, in ieder geval moeten we de winst van deze maand beschermen want ook de maand maart wil ik graag positief afronden.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.