Beursdagboek Trader Guy 1 april 2022, 08:19

...

Winstnemingen of start er een nieuwe daling? AEX nu ook lager

1 april 2022, 08:19 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt moet deze keer over de gehele lijn inleveren, alle sectoren laten een soortgelijke daling zien. Op Wall Street verloren zowel de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq 1,3% en dat zien we niet zo vaak. Vanmorgen zien we via de futures wat herstel maar veel is het niet. We starten een nieuwe maand, ik ben nu benieuwd hoe april zal verlopen, in maart hebben we veel beweging gezien, eerst fors omlaag begin maart maar in de 2e helft van de maand een fors herstel tot niveaus die we niet hadden verwacht. Alles draait op sentiment momenteel, een markt die meer beweegt op nieuws dan op de fundamenten. Juist fundamenteel denk ik dat de markt op dit moment te positief blijft want dat er een groeivertraging komt door dat de rente oploopt is vrijwel zeker. Ook zitten we nu in een fase waar de centrale banken hebben afgebouwd en waar de rente wordt verhoogd, dan verwacht je niet dat er een rally komt die de indices naar nieuwe hoogtepunten zal brengen. Dus wat betreft april moeten we opletten, ik verwacht dat het een moeilijke maand wordt.Update vrijdag 1 april:
Op Wall Street verloor de S&P 500 index 1,55% met een slot op 4530,4 punten terwijl de Dow Jones ook 1,55% moest inleveren om op 34.678 punten af te sluiten. De Nasdaq en de Nasdaq 100 volgen precies hetzelfde pad als de S&P 500 en de Dow Jones met 1,55% verlies donderdag, op Wall Street dus een synchrone daling bij alle 3 de belangrijkste indices. De SOX index sloot opnieuw fors lager, deze keer een verlies van 2,3% terwijl deze index woensdag al 3,2% verloor. In Europa een verlies voor de DAX van 1,3% met een slot op 14.415 punten, de AEX deed deze keer ook volop mee met de daling, de index sluit 1,3% lager met een slot op 724,2 punten. De Franse CAC 40 verloor 1,2% met een slot op 6660 punten.

Door gebrek aan positief nieuws donderdag kreeg de markt het moeilijk maar zoals ik eerder al aangaf wat voor een positief nieuws krijgen we eigenlijk? Alles rondom de oorlog wordt op de weegschaal gelegd alsof dat het enige is waar de markten naar moeten kijken momenteel maar hoe erg het allemaal ook is men moet geen oogkleppen gebruiken en het vizier alleen daarop blijven richten. Er speelt zoveel meer mee momenteel en beleggers lijken dat door alle commotie te vergeten of men denkt er even niet aan.

Wat mijn visie betreft blijf ik de markten vergelijken met eerdere periodes, we hebben nu net een forse rally achter de rug, dat zal niemand ontkennen want die zijn zeldzaam te noemen. Dan vergelijk ik het met de rally's van 2009, 2012, 2016 en recent 2020 die allemaal op gang kwamen na een diepe daling die werd gevolgd door een stevige impuls door dat de FED met extra verruiming kwam en zo de markten fors ondersteunden. Dat is nu NIET het geval, de FED bouwt nu juist af en verhoogd de rente en zal de nog een geruime tijd blijven doen. Eigenlijk zien we een tegengestelde actie van de FED en toch zien we de markten bijna net zo reageren als toen de FED met extra verruiming kwam.

Kortom, er klopt iets niet momenteel of ik zie het totaal verkeerd allemaal. Er zat al heel wat lucht in de markten en dat blijft nu nog altijd zo, ik zou goed opletten de komende periode want als de economie zal vertragen, de winsten van bedrijven wat minder worden dan krijgen we nog hogere koers-winst verhoudingen en dus een nog meer opgeblazen markt. Maar goed, sentiment, hoop en hebzucht nemen het vaker over van de realiteit, we zitten dus weer in zo'n fase.

Op dit moment zitten we zonder posities, ik denk wel dat we snel wat gaan kunnen doen voor de leden. Begin volgende week maar eens naar een instap zoeken bij enkele indices.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten, alle abonnementen behalen een mooie winst en dat is wat 2022 betreft de 3e maand op rij die we met winst afsluiten. Ik blijf in deze fase nog altijd met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden, de posities die nu open staan kunt u nog opnemen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Zowel Wall Street als Europa moesten inleveren donderdag, nu deden de Dow Jones en de AEX ook volop mee, de Dow Jones verloor 550 punten, de AEX moest bijna 10 punten inleveren. Verder zien we de DAX na de uitschieter deze week tot net onder de 15.000 punten (14.925) weer terugvallen binnen de range 14.200-14.550 punten. De tech indices moesten ook weer inleveren met 1,55% voor de Nasdaq en 2,3% voor de SOX index. De SOX krijgt te maken met behoorlijke winstnemingen nu, vanaf de top staat de index al 6% lager. De S&P 500 moest ook 1,6% inleveren donderdag. Een dag met winstnemingen dus, nu moeten we het vervolg afwachten, zet de daling door of krijgen we opnieuw een poging omhoog zodra er wat positief nieuws binnen stroomt?

Dow Jones:
De Dow Jones moet nu ook behoorlijk inleveren met 550 punten verlies, woensdag bleef de Dow Jones nog hangen dicht bij de top van deze week maar nu toch fors lager en meteen onder de 34.750 punten wat ook al geen goed teken is. We kijken nu naar de 34.500 punten als steun, verder het 50-daags gemiddelde rond de 34.340 punten en de 34.000 punten als richtpunten omlaag.

Weerstand nu eerst de 34.990-35.000 punten waar we het 200-daags gemiddelde zien uitkomen met daarboven de top van deze week rond de 35.350-33.400 punten.

AEX index:
De AEX viel behoorlijk terug donderdag, eerst bleef de index tijdens de eerste poging tot winstnemingen woensdag nog hangen aan de bovenkant maar nu verloor de AEX toch bijna 10 punten. De index zakt zo meteen terug tot de zone 720-722 punten, de vraag is nu of deze steun het kan houden? Steun dus 720-722 punten met daaronder al snel de zone 710-712 punten. Later rond de 705-708 punten nog steun met verder de belangrijke 700-702 punten als houvast voor de AEX index.

Weerstand nu de topzone van deze week, eerst rond de 730-732 punten met later de 734-735 punten als weerstand. Bij een uitbraak kijken we verder maar voor nu eerst maar bekijken wat de index de komende dagen zal doen.

DAX index:
De DAX valt verder terug binnen de range 14.200-14.550 punten, de index zakt nu al 2 sessie na elkaar na de hoge top die dinsdag werd neergezet toen er veel positief nieuws kwam rondom de oorlog. Het werd zoals verwacht een rally op hoop. Steun nu rond de 14.300 punten, later rond de 14.200 punten steun waar we de onderkant van de range zien. Verder steun rond de 14.000 punten, later rond de 13.800 en de 13.500 punten steun.

Weerstand nu de bovenkant van de range rond de 14.550 punten, later de top van dinsdag rond de 14.925 punten ofwel de zone 14.900-15.000 punten als zware weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet verder terug en staat nu weer rond de belangrijke steun-weerstand die uitkomt rond de 14.210 punten. Kan de index na deze terugval opnieuw omhoog of zal de index de steun doorbreken en opnieuw de top van deze week opzoeken? Beide scenario's zijn nu mogelijk en het is even afwachten welke kant de markt zal gaan kiezen. Steun dus die belangrijke 14.210 punten, bij een verdere daling steun rond de 14.000 en de 13.800 punten. Later het 50-MA rond de 13.750 punten waar we ook nog enkele andere toppen zien uitkomen van begin maart.

Weerstand nu eerst de 14.500 punten, later de top van deze week rond de 14.650 punten. Daarna wacht het 200-daags gemiddelde rond de 14.730 punten als weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart werd met een mooie winst afgesloten en zo is het de 3e maand dit jaar dat de abonnementen de maand met winst afronden. We zitten nu zonder posities en kunnen we uitkijken naar welke mogelijkheden we krijgen in april, ik verwacht wel dat er snel wat kan worden gedaan. Mogelijk maandag of later volgende week zal ik met wat posities komen voor de leden. Meedoen kan zodra u lid wordt, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.