Beursdagboek Trader Guy 30 maart 2022, 08:45

...

Rally blijft op volle kracht aanhouden, Nasdaq nogal extreem

30 maart 2022, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

We krijgen opnieuw een sessie met forse plussen, na maandag al de 2e deze week op Wall Street en dan vooral de tech indices die opnieuw 1,7% hoger eindigen, de SOX index zelfs 2,2%. De Dow Jones won 1% terwijl de S&P 500 met 1,2% omhoog ging. In Europa ook hogere koersen, de AEX won 2% terwijl de DAX met 2,8% omhoog ging. De Brent olie staat net onder de 110 dollar vanmorgen, op zich deze week lager dan vorige week maar het loopt allemaal nog niet over, vergeet niet dat de olie nog ruim boven de 100 dollar staat. Vooral omdat er meer toegevingen komen rondom de oorlog kenden we een sterke sessie, vergeet ook niet dat de markten nu al ruim 2 weken herstellen op de hoop dat de oorlog snel zal eindigen. Aan de andere kant vergeten beleggers dat niet alleen de oorlog voor de daling zorgde de afgelopen periode, vooral de hogere rentes spelen een leidende rol binnen het geheel. Dus opletten rondom deze hoge standen op de beurzen.Update woensdag 30 maart:
Wall Street beweegt de afgelopen periode alleen op hoop, dinsdag was er de hoop dat de oorlog snel zal eindigen de reden dat beleggers de markten weer zien zitten. Wel vergeet men nu enorm euforisch is en het geloof dat het einde van de oorlog de markten naar een nieuwe All Time High zal brengen met de centrale banken die de markten nu niet ondersteun maar juist afremmen. Kortom, ik begrijp niet goed waarom de beurzen nu zo positief blijven met de onderliggende fundamenten. Men verwacht een recessie door dat de inflatie moet worden afgeremd en dat zal de winst van bedrijven hoe dan ook onder druk zetten. Op zich ziet het er economisch nu veel minder goed uit dan pakweg een half jaar geleden. We gaan het zien de komende weken, de markten zullen op een gegeven moment de realiteit weer onder ogen zien en komen er hoe dan ook winstnemingen na de extreme rally van de afgelopen pakweg 2 weken.

Iets wat ook opvalt is dat de rentecurve van Amerikaanse staatsleningen inverteerde, dat wil zeggen dat de lenigen met een lagere looptijd lager uitkomen dan die voor de kortere looptijd. Een rentecurve die inverteert is vaak de indicatie dat er een recessie aan zit te komen. Daar kan wel een tijdje tussen zitten, pakweg tussen de 6 maanden en 2 jaar. Als belegger moeten we daar zeker ook op letten, de korte rente loopt snel op momenteel. Gisteren viel de rente op de 10-jaars lening wel even terug naar 2,35% na maandag op 2,5% te hebben gestaan, wel verwacht men dat de rente snel weer zal oplopen.

Verder zien we dat door de positieve berichten rondom de oorlog de Russische roebel sterk opliep en de olieprijs daalde maar de olieprijs steeg daarna snel weer later op de dag richting de 110 dollar voor een vat Brent. Ook de futures op onder andere graan en tarwe werden goedkoper want de grootste exporteurs van granen zijn Rusland en Oekraïne. We wachten de verdere ontwikkelingen af wat er met de grondstoffen gaat gebeuren, van rust op deze markten is er nog lang geen sprake.

We bekijken ook het verloop van de beurzen rustig aan, ik heb gisteren al wat kleine posities opgenomen op enkele indices omdat ik er vanuit ga dat er hoe dan ook winstnemingen gaan komen. Hoeveel de markten gaan inleveren is moeilijk te zeggen, ik denk wel aan 2 tot 3% vanaf de toppen die gisteren werden neergezet. De futures staan vanmorgen vlak tot iets lager, Azië sluit verdeeld vanmorgen, de Nikkei moet 0,8% terug maar de Hang Seng index wint 1,4% terwijl China zo'n 1,85% hoger sluit.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen zitten we met wat kleine posities in de markt. Een positie neem ik steeds als er zich een redelijk momentum voordoet en dinsdag kwam er via de overdreven stijging zo'n moment. Ik blijf met kleine posities handelen door de volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we in deze fase genoeg doen zonder veel risico te nemen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit fors hoger, de tech indices deden het weer beter dan de Dow Jones en de S&P 500 index. De Nasdaq won 1,85% terwijl de SOX index 2,2% hoger geraakte. De Dow Jones won 1%, de S&P 500 kon de dag met 1,25% hoger afsluiten. In Europa was de winst nog wat beter, de AEX won 2,05% terwijl de DAX 2,8% hoger wist af te sluiten. Over de gehele lijn dus hogere koersen dinsdag, nu maar eens bekijken wat er vandaag gaat gebeuren, winstnemingen lijken meer logisch vanaf nu anders komen er nieuwe records aan als het zo doorgaat.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt ook verder door omhoog, weerstand nu de 35.500 punten en als de index ook daar boven geraakt moeten we hoe raar het ook klinkt rekening houden met de topzone die we tussen de 36.500 en 36.750 punten zien uitkomen. Of het ook zo ver zal geraken weet ik niet, ik denk van niet met de huidige situatie maar in deze markt weten we nooit want alles kan.

Weerstand nu eerst de 35.500 punten, later de 36.000 en de 36.600 punten met daarboven de topzone 36.750-37.000 punten. Steun nu de 34.750 punten, eerst nog de 35.000 punten waar we ook het 200-daags gemiddelde zien uitkomen. Pas onder de 34.750 punten kan het er veel minder goed uitzien.

AEX index:
De AEX probeert nu ook uit te breken, via het sentiment van dinsdag kon de index fors hoger sluiten en geraakt tot boven de vorige top 730-732 punten en breekt zo meteen ook door de lijn over de toppen. Het vervolg wordt nu belangrijk, ik verwacht wel winstnemingen na de rally waardoor de index makkelijk weer onder de 730-732 punten kan geraken. Zeker als Wall Street gaat draaien denk ik niet dat de AEX er alleen vandoor gaat naar omhoog.

Steun nu de 730-732 punten, later de 718-720 en de 710-712 punten. Weerstand nu de 735-738 punten, later de 750 en de 767 punten als steun.

DAX index:
De DAX breekt uit boven de 14.500 punten en geraakt meteen tot de zone 14.900-15.000 punten waar we de zware weerstand nu zien uitkomen. Later rond de 15.300 en de 15.430 punten weerstand, bij de 15.430 punten zien we nu het 200-daags gemiddelde uitkomen.

Steun nu eerst de 14.500 punten, later de 14.300 en de 14.200 punten als steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq trekt fors door omhoog, de index staat nu al 2100 punten hoger dan op maandag 14 maart ofwel 2 weken geleden. Een stijging van deze orde in zo'n korte periode maak ik haast nooit mee en zeker niet met de indicaties van nu over de inflatie, de rente en de economie. Na het doorbreken van de 14.210 punten lag er opnieuw een behoorlijk zware weerstand rond de 14.500 punten maar ook die werd zonder enige hapering doorbroken. Toch vreemd te noemen maar het gebeurde opnieuw.

De Nasdaq staat nu nog maar 100 punten onder het 200-daags gemiddelde dat uitkomt op 14.725 punten en wat de eerste weerstand nu wordt. Later weerstand rond de 14.900 punten. Daarna moeten we naar de topzone kijken tussen de 15.750 en de 16.200 punten. Steun nu eerst de 14.500 punten, later de 14.210 punten. Denk eraan dat als de index door winstnemingen wordt getroffen we in geen tijd weer op of onder die 14.210 punten staan.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Sinds gisteren (dinsdag) lopen er een paar kleine short posities, we blijven voorzichtig en houden de markt goed in de gaten. Het momentum was goed naar mijn mening gisteren dus nu afwachten op het vervolg. Wie nog niet mee is kan alsnog instappen door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.