Beursdagboek Trader Guy 7 april 2022, 08:00

...

Daling zet door, AEX nu ook fors lager, tech in de uitverkoop

7 april 2022, 08:00 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (9)

De dal­ing zet door zoals u merkt, vooral Wall Street doet nu een jas­je uit door de win­st­ne­min­gen op de hoog gewaardeerde tech aan­de­len. De Nas­daq ver­loor opnieuw ruim 2% ter­wi­jl we de SOX index al meerdere dagen fors zien inlev­eren. De Dow Jones laat ook een verkoopsig­naal zien maar de dal­ing bij de Dow ver­loopt wat rustigere op dit moment. In Europa een fors ver­lies voor de AEX, de index ver­loor ruim 16 pun­ten en komt zo in 1 beweg­ing uit net onder de 720 pun­ten. De DAX ver­loor genoeg om door de onderkant van de range te sluiten, geen goed teken in ieder geval. Van­mor­gen zien we dat de futures weer wat lager staan, ik ben benieuwd naar het ver­loop van vandaag.



Update don­derdag 7 april:
Op Wall Street opnieuw lagere koersen en dat voor de 2e sessie op rij na dat alles maandag posi­tief afs­loot. De Nas­daq begint echt door te zakken nu, bij de Dow Jones bli­jft het nog redelijk beperkt maar de index staat wel onder de belan­grijke 34.750 pun­ten grens. Een index die opvalt is de SOX, daar zien we al een grote terug­val vanaf de top die vorige week werd gezet. Op Wall Street wordt men nu wat nerveuzer, dat komt door de agressieve toon van de FED en de vraag wat Rus­land na de her­groeper­ing van de troepen van plan is. Het zit alle­maal nog lang niet goed daar, nie­mand weet wat er gaat gebeuren de komende weken.

Verder zien we dat de AEX nu ook vol­gt met de dal­ing, de index sluit net onder de 720 pun­ten en het zou goed kun­nen dat er nog wat meer zit aan te komen. De DAX index sluit ook onder een belan­grijke ste­un. Europa draait dus ook duidelijk naar omlaag, de CAC 40 ver­loor ook 2,2% woens­dag. Ook hier bek­ijken we wat er de komende sessies gaat gebeuren.

Door de meer agressieve toon van de FED zien we de 10-jaars rente oplopen naar 2,6%, ook de andere rentes lopen snel op, de 2‑jaars rente staat al op 2,4% en de 30-jaars rente op 2,6%. Oplet­ten met de rente want dat geeft aan dat er mogelijk sneller hogere rentes aankomen, de vol­gende stap van de FED zal er een wor­den van 0,5% denkt de markt nu.

Waar het kan zal ik wat doen voor de leden met een posi­tie, de posi­ties bli­jven wel klein uit­er­aard. Ik zeg niet dat het van­daag al kan, eerst moet er zich een goed momen­tum voordoen.

De sig­naal­dien­sten:
Wat betre­ft het han­de­len werd de maand maart goed afges­loten en starten we de maand april na dat de short posi­ties wer­den ges­loten meteen ook goed. Alle abon­nementen behalen een mooie winst en dit jaar 2022 ver­loopt nog alti­jd heel goed. Ik bli­jf in deze fase met kleine posi­ties werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posi­ties kun­nen we bij de huidi­ge mark­tom­standighe­den genoeg doen zon­der al teveel risi­co te nemen. Om mee te doen kunt u lid wor­den via de aan­bied­ing die u hieron­der ziet.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI 2022. Schri­jf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Mark­toverzicht:
De dal­ing van woens­dag zien we goed op de grafieken hieron­der en het was opnieuw de SOX index die weer met het groot­ste ver­lies kwam. De Nas­daq zakt nu ook verder door ter­wi­jl de Dow Jones relatief rustig vol­gt omlaag. In Europa sluit de DAX onder de 14.200 pun­ten wat geen goed teken is, de AEX die er nog sterk bijlag maandag en dins­dag moet nu ook fors inlev­eren. De dal­ing is nu unaniem en lijkt door te zetten, de komende sessies wor­den hoe dan ook belangrijk.

Dow Jones:
De Dow Jones ver­loor 145 pun­ten, opnieuw veel min­der dan de Nas­daq die al 2 dagen fors ver­loor. Het is dus vooral de tech sec­tor die het moet ont­gelden, de meer op indus­trie gerichte aan­de­len bli­jven nog aan de bovenkant hangen. Wel staat de Dow Jones nog onder de belan­grijke 34.750 pun­ten, een verzwakking en nor­maal gezien kan de index nog wat verder omlaag.

Ste­un nu eerst de 34.250 pun­ten, lat­er de 34.000 en vooral de 33.750 pun­ten. Weer­stand nu de 34.750 pun­ten, lat­er de 35.000 pun­ten waar we het 200-MA zien uitkomen.

AEX index:
De AEX vol­gt nu snel de rest van de indices, dat gaf ik al aan gis­teren in de update. Een ver­lies van 2,2% woens­dag brengt de index meteen net onder de 720 pun­ten waar we ste­un zien uitkomen. Als de index verder doorza­kt dan kan de AEX snel terug tot rond de 710 – 712 pun­ten en de 700 – 702 punten.

Weer­stand nu eerst de 725 pun­ten, lat­er de 730 – 732 en de top­zone rond de 740 punten.

DAX index:
De DAX zakt nu ook snel, het slot onder de range 14.20014.550 pun­ten ziet er niet goed uit. Er werd ook een GAP ges­loten die nog open stond vanaf mid­den maart. Ste­un nu de 14.000 pun­ten, lat­er de 13.800 en de 13.500 pun­ten als steun.

Weer­stand wordt nu de 14.20014.250 pun­ten, lat­er de 14.50014.550 pun­ten waar de bovenkant van de range uitkomt.

Nas­daq Com­pos­ite:
De Nas­daq zakt makke­lijk verder door en vanaf de top van vorige week dins­dag staat de index nu al zo’n 800 – 850 pun­ten lager. Zo snel gaat het momenteel als er richt­ing wordt gekozen. De Nas­daq raak­te woens­dag even het 50-daags gemid­delde aan rond de 13.785 pun­ten maar sluit er met een slot­stand op 13.889 pun­ten boven. De eerste ste­un wordt nu dat 50-daags gemid­delde, lat­er zien we rond de 13.500 en de 13.250 pun­ten ste­un. Alle­maal haal­baar zolang de verkoop­golf doorzet.

Weer­stand nu eerst de 14.210 pun­ten, dat bli­jft een niveau wat belan­grijk is. Pas boven die 14.210 pun­ten weer ruimte richt­ing de 14.500 en 14.70014.750 punten.

Overzicht resul­taat dit jaar (2021):
Zoals u merkt starten we april met winst na het sluiten van de short posi­ties, rond de top wer­den die opgenomen en een dag lat­er pakken we de winst. Zoals u merkt niet het onder­ste uit de kan willen pakken maar voorzichtig werken met kleine posi­ties en dat loont. Er komen wel nieuwe mogelijkhe­den op de korte ter­mi­jn, waar het kan of waar het momen­tum goed is zal ik weer instap­pen met wat kleine posi­ties. Wie wil mee­doen kan op tijd lid wor­den, schri­jf u in via de aan­bied­ing die u hieron­der ziet.

Mee­doen met onze sig­nalen kan nu via de aan­bied­ing die loopt tot 1 JUNI 2022. Schri­jf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Trader­shop en kies uw abon­nement via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Overzicht resul­tat­en deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.