Beursdagboek Trader Guy 5 april 2022, 08:38

...

Tech indices trekken markten omhoog, rente en olie lopen weer op

5 april 2022, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (5)

De start van de week begon verdeeld maar later op de dag en vooral na de opening van Wall Street trok de markt onder de leiding van de tech sectoren behoorlijk aan. Alle belangrijke indices sluiten zo in de plus met de Nasdaq en de Nasdaq 100 die het meest opvielen met rond de 2% winst. Soms vraag ik me af hoe men de markt moet lezen nu, eerst alles in herstel door dat de rente wat terugviel en de olieprijzen daalden maar maandag was daar geen sprake van want de Brent olie loopt weer snel op met vanmorgen 110 dollar voor een vat en ik zie dat de 10-jaars rente weer oploopt richting de 2,5%. Toch een vreemde gang van zaken, ik denk niet dat de markten deze vaart omhoog erin gaan houden de komende dagen. Anticiperen is iets wat we kunnen doen, volgens mij is er een mooi momentum om voorzichtig wat kleine short posities op te nemen. De leden hebben daar een voorstel over gekregen rond de toppen van maandag.



Update dinsdag 5 april:
Op Wall Street vooral via de tech indices een impuls omhoog richting de toppen van vorige week, de rest volgde later op de dag ook zodat in Europa de AEX en de DAX de sessie ook hoger wisten af te sluiten. Vooral de AEX waar we 10 punten winst zien werd hoger gezet door ASML dat zwaar weegt op de index. De meeste indices bereiken wel opnieuw weerstand, de AEX staat rond de top van vorige week, de Nasdaq bereikt ook bijna de niveaus van vorige week. De DAX en de Dow Jones die meer industrie aandelen bevatten staan daar nog een eind onder.

Opvallend is dat de Nasdaq hoger geraakt met een oplopende rente, het voelt niet goed als de Nasdaq en de 10-jaars rente samen oplopen want eerder was dat vrijwel altijd andersom. Hogere rentes zorgden er steeds voor dat de meer risico aandelen ofwel de hoog gewaardeerde sectoren een stapje terug moesten. Sinds de rente stevig oploopt zien we dat de Nasdaq vanaf de bodem al bijna 15% hoger staat nu. Toch een indicatie dat we moeten opletten, er klopt naar mijn mening iets niet bij het verloop van de markten. Wel is en blijft het sentiment goed, voor er een echte draai komt zal het gedrag van beleggers moeten veranderen. Daarom moeten we ook voorzichtig blijven, we kunnen wel wat kleine posities opnemen maar die moeten we goed bewaken. Wel is het zo dat we met kleine posities wat tijd hebben om af te wachten.

Verder zien we dat de olieprijs weer oploopt, de Brent olie staat vanmorgen dan toch weer rond de 110 dollar voor een vat, vrijdag en gisteren was dat nog even 102-103 dollar. Waar men eerder een stijging verklaarde door de dalende olieprijzen en de rente die wat moest inleveren zien we dat nu niet meer. Een extra reden om aan te nemen dat beleggers een hoog risico nemen om de markten zo makkelijk hoger te sturen. Het is nu wachten op de eerste bedrijfsresultaten die vanaf volgende week zullen binnendruppelen, de banken in de VS zijn dan traditioneel als eerste aan de beurt, JP Morgan en Black Rock komen woensdag 13 april met cijfers, de dag erop krijgen we Goldman Sachs, Wells Fargo en Morgan Stanley met hun cijfers. De week erop komen er enkele tech giganten met cijfers. Het is bang afwachten of het eerste kwartaal zo goed verliep om de hoge waarderingen te verantwoorden.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten, alle abonnementen behalen een mooie winst en dat is wat 2022 betreft de 3e maand op rij die we met winst afsluiten. Ik blijf in deze fase nog altijd met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden, de posities die nu open staan kunt u dan meteen volgen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JUNI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Vooral de indices met de tech zwaargewichten deden het goed maandag, zo won de Nasdaq 1,9% terwijl de Nasdaq 100 met 2% winst de sessie afsloot, ook de SOX index wint 1,75%. De S&P 500 sluit 0,8% hoger terwijl de Dow Jones 0,3% hoger sluit. Wall Street sluit dus over de gehele lijn hoger maar enkele indices begonnen nog negatief na de opening, de tech sector trok nadien de rest mee naar omhoog.

In Europa ook plussen, de DAX begon wel nog slecht met een behoorlijke terugval na de opening maar later trok de DAX met de rest mee naar omhoog om uiteindelijk 71 punten hoger te sluiten. De AEX deed het met 10 punten (1,35%) hoger beter, de index sluit zo rond de 738 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit 100 punten hoger maar het ging niet gemakkelijk, in ieder geval niet zo makkelijk als bij de Nasdaq. Eerst stond de index na de opening nog negatief maar het sentiment trok de index daarna snel mee omhoog. De Dow won 0,3% en sluit net onder de 35.000 punten.

Weerstand nu eerst de 35.000 punten waar we het 200-daags gemiddelde zien uitkomen met daarboven de top van vorige week rond de 35.350-33.400 punten. Steun nu de 34.750 punten, later het 50-daags gemiddelde rond de 34.350 punten. Verder zien we steun rond de 34.000 en de 33.750 punten.

AEX index:
De AEX herpakt zich sterk en wint 10 punten om net onder de 738 punten te sluiten. De top van vorige week zien we daar ook dus die 738 punten zou voor wat weerstand kunnen zorgen nu. Bij een doorbraak kan de AEX verder omhoog tot eerst de 750 punten en later de 767 punten waar we dan het 200-daags gemiddelde zien uitkomen.

Steun nu eerst de 730-732 punten, later de 725 en de recente bodems die we rond de 718-721 punten zien uitkomen. In deze fase blijven de indices fors heen en weer bewegen, nu met een wat meer positieve ondertoon maar dat kan heel snel omslaan. Dus ga er niet te snel van uit dat de AEX index snel veel hoger zal geraken, dat blijft uiteraard wel mogelijk maar dan moet alles meezitten denk ik.

DAX index:
De DAX kende een vreemde sessie, in de ochtend was het de enige index die toch fors onderuit moest maar later op de dag herpakte de DAX zich sterk. De bodem kwam uit rond de 14.335 punten maar het slot lag rond 14.520 punten. De DAX blijft met een slot op 14.518 punten nog wel binnen de range 14.200-14.550 punten, nu is het afwachten of er weer een poging komt om door de range te breken met als doel de 14.900-15.000 punten.

Steun nu de onderkant van de range 14.200-14.250 punten met eerst nog de bodem van maandag rond de 14.335 punten. Onder de 14.200 punten ziet het er niet goed uit voor de DAX, dan pas rond de 13.800 punten steun, eerst nog wat steun rond de 14.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq draait dan toch weer omhoog en wint met 1,9% behoorlijk fors maandag, de index kaatst dus vanaf de steun op 14.210 punten en gaat weer op zoek naar het 200-daags gemiddelde dat nu rond de 14.730 punten uitkomt. Eerst nog wat weerstand rond de 14.500-14.550 punten waar de index maandag geraakt. Later zien we nog weerstand rond de 14.900-15.000 punten.

Steun blijft de belangrijke 14.210 punten, later de bodem van afgelopen vrijdag rond de 14.125 punten. Verder steun rond de 14.000 en de 13.800 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De maand maart werd in ieder geval met een mooie winst afgesloten en zo is het de 3e maand dit jaar dat de abonnementen met winst afronden. We zitten met wat kleine posities in de markt sinds maandag. Wie wil meedoen kan de posities nog opnemen uiteraard door lid te worden, schrijf u in via de aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 JUNI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JUNI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.