Beursdagboek Trader Guy 19 april 2022, 08:12

...

Marken starten weer op na lang weekend, Nasdaq rond steun nu

19 april 2022, 08:12 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Na enkele vrije dagen wat betreft de beurzen kunnen we weer van start hier in Europa, Wall Street was wel al open maandag maar veel gebeurde er niet aangezien de indices amper van hun plek kwamen. Afgelopen donderdag was er wel nog verlies op Wall Street over de gehele breedte, vooral de Nasdaq moest toen weer ruim inleveren. Europa ging het lange weekend nog in met een kleine winst. Maandag sluiten zowel de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq iets lager, de SOX index won wel 1,9% en herpakt zich wat na enkele slechte dagen. Vanaf deze week krijgen we veel kwartaalcijfers binnen, ik zie enkele Dow aandelen staan maar ook Tesla en Netflix komen met cijfers. De rente stond maandag al even op 2,88% en zo komen we snel dichter bij de 3%.



Markt update dinsdag 19 april:
De markten zijn vandaag weer allemaal open na het lange weekend, gisteren was Wall Street wel open en na een vrij volatiele markt sluiten zowel de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq iets lager. De SOX index was een uitzondering want deze index won 1,9%, de SOX lag er vorige week trouwens heel slecht bij en moest al terug tot de bodem van begin maart. We zijn benieuwd naar het vervolg want we zien dat de Nasdaq die even tot net boven de 13.200 punten terug moest een belangrijke steun test. Onder die 13.200 punten ligt de weg open richting de 13.000 en zelfs tot de bodem van begin maart rond de 12.500 punten. Het wordt dus belangrijk om niet onder die 13.200 punten te geraken.

Wat opviel is dat de 10-jaars rente even tot 2,88% opliep, we naderen zo snel de 3%, het is een kwestie van tijd dat die 3% er staat. Een hogere rente is slecht voor de tech aandelen en dat is een van de redenen dat de Nasdaq het zo slecht doet momenteel. Verder wachten beleggers op de kwartaalcijfers van de tech reuzen die vanaf volgende week worden bekend gemaakt. Deze week krijgen we al cijfers van Netflix en Tesla, die kunnen ook zorgen voor een richting maar belangrijker worden de cijfers van Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet en Meta (Facebook) volgende week. Vanaf deze week komen er ook tal van Dow Jones bedrijven met hun kwartaalcijfers. De cijfers zijn belangrijk voor het verloop maar waar beleggers nog meer naar uitkijken zijn de verwachtingen die men uitspreekt.

Dan is er nog de oorlog, na een hergroepering is Rusland begonnen met een nieuw offensief in het Oosten van Oekraïne, ook dat kan de markten weer parten spelen. En zo moeten we op meerdere vlakken waakzaam blijven deze week. We zitten in een fase waar de markten er slecht voorstaan, de vraag is wat er deze week gaat gebeuren en of de belangrijke steunpunten op Wall Street het kunnen houden. Vanmorgen staan de futures wat hoger maar zo te zien blijven de indices kwetsbaar voor een verdere terugval en dan tot onder enkele belangrijke steunpunten.

We blijven dan ook rustig uitkijken naar het vervolg en waar het kan zal ik wat kleine posities opnemen. Op dit moment kan ik nog weinig want eerst moeten we kijken wat er rond de steunpunten gaat gebeuren. Toch zie ik een redelijk momentum op komst, of ik wat ga doen moeten we afwachten.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen werd de maand maart goed afgesloten en starten we deze maand (april) na dat de short posities afgelopen woensdag werden gesloten meteen ook goed. Alle abonnementen behalen een mooie winst en dit jaar 2022 verloopt nog altijd heel goed. Ik blijf in deze fase met kleine posities werken door de extreme volatiliteit, ook met kleine posities kunnen we bij de huidige marktomstandigheden genoeg doen zonder al teveel risico te nemen. Om mee te doen kunt u lid worden via de nieuwe aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street was wel open maandag en we zien na een wat volatiele sessie dat er niet veel verschil is ten opzichte van donderdag. De SOX index was een uitzondering want deze index herpakt zich met 1,9% na dat de index de bodem van begin maart test vorige week. De S&P 500 sloot vlak, de Dow Jones verloor 40 punten en de Nasdaq sluit 19 punten lager maandag. Europa bleef dicht door 2e Pasen, vanaf vandaag zijn alle markten weer open. We bekijken wat we kunnen doen in de loop van deze week.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor maandag 40 punten na een volatiele sessie, de Dow Jones beweegt nu tussen het 50-daags en het 200-daags gemiddelde. De komende dagen zal de index richting moeten kiezen, de eerste steun blijft nu het 50-daags gemiddelde rond de 34.300 punten. Later is er steun door de lijn over de toppen die nu uitkomt rond de 34.200 punten, daarna steun rond de 33.750 punten maar dan verzwakt de index behoorlijk.

Weerstand nu de 34.650-34.700 punten met later de belangrijke weerstand rond de 35.015 punten waar we het 200-MA zien uitkomen. Verder kijken we dan naar de 35.250 punten als mogelijk doel omhoog.

AEX index:
De AEX sluit weer iets hoger maar de index blijft nog wel onder de 720-723 punten zone waar we de eerste weerstand van belang zien uitkomen nu. We zien nu de eerste steun rond de 708-710 punten met later de belangrijke zone 700-702 punten. Pas onder die 700 punten ziet het er slecht uit voor de AEX index. Veel zal afhangen van wat de markten nu gaan doen na het lange weekend.

Weerstand nu eerst de 720-723 punten met later de 725 punten en de 730-732 punten. Verder weerstand rond de top van vorige week die rond de 742 punten uitkomt.

DAX index:
De DAX blijft moeite ondervinden om de range 14.200-14.550 punten weer binnen te dringen, de DAX kwam woensdag al even tot onder de 14.000 punten maar kon er wel nog boven sluiten. We houden die 14.000 punten nu goed in de gaten en dat blijft hoe dan ook de eerste belangrijke steun. Verder steun rond de 13.800 en de 13.500 punten.

Weerstand wordt nu de 14.200-14.250 punten, later de bovenkant van de range rond de 14.500-14.550 punten. Verder zien we weerstand rond de 14.750 en de 14.900 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kan nog niet op gang komen om het herstel in te zetten, men wacht nu blijkbaar op de cijfers van de grote 5 die vanaf volgende week bekend worden gemaakt, ook kijkt men vooral uit naar wat de tech bedrijven gaan melden over het vervolg. De Nasdaq staat nog wel rond de eerste belangrijke steun die we zien rond de 13.200 punten. Als de Nasdaq onder deze steun sluit dan moeten we rekening gaan houden met een verdere daling. Onder de 13.200 punten ligt de weg open richting eerst de 13.000 punten en later tot rond de bodem van begin maart rond de 12.500 punten.

Weerstand nu eerst de 13.700-13.730 punten waar we ook het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Verder weerstand rond de 14.000 punten en later zien we de bekende 14.210 punten als zware weerstand want dat blijft hoe dan ook een bekend en belangrijk niveau.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Zoals u merkt starten we april met winst na het sluiten van de short posities in de loop van vorige week, rond de top werden die opgenomen en de keuze was goed omdat we snel winst konden pakken. Zoals u merkt is het zo dat we niet het onderste uit de kan moeten willen pakken maar voorzichtig blijven en werken met kleine posities, dat gaat al geruime tijd goed op deze manier.

Er komen wel nieuwe mogelijkheden op de korte termijn, waar het kan of waar het momentum goed is zal ik weer instappen met wat kleine posities. Wie wil meedoen kan op tijd lid worden, schrijf u in via de nieuwe aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.