Beursdagboek Trader Guy 20 april 2022, 08:29

...

Herstel op Wall Street, AEX en DAX starten de week aarzelend

20 april 2022, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een stevig herstel op Wall Street na een moeizame start, alle indices sluiten behoorlijk hoger dinsdag. Europa kon niet goed volgen, de AEX begon zelfs met een verlies van ruim 1% maar richting het slot werd een groot deel terug gewonnen. Uiteindelijk sluit Europa iets lager na de eerste handelsdag hier van deze week. Wall Street dus hoger, Europa bleef uiteindelijk hangen. Wat betreft de omgevingsfactoren zien we dat de 10-jaars rente nu net onder de 3% uitkomt (2,95%), de Brent olie zien we nu rond de 108,5 dollar. Nabeurs kwam Netflix met cijfers en die vielen fors tegen, het aandeel verloor 25% nabeurs. Aan de andere kant vielen de cijfers van de Dow componenten J&J en IBM mee, beide aandelen deden het na de cijfers goed.



Markt update woensdag 20 april:
De markten lagen er eerst verdeeld bij, Europa moest na de start behoorlijk inleveren maar richting het slot kwam er herstel op gang. Wall Street reageerde goed op de cijfers van enkele grote Dow Jones componenten zoals J&J en later nabeurs IBM, aan de andere kant zien we ook een groter dan verwachte winst bij Netflix maar door dat het bedrijf abonnees verloor en verwacht dat er nog meer verloren gaan moest Netflix nabeurs 25% inleveren. Het is voor de 2e keer dit jaar dat Netflix na de cijfers zo'n forse duik omlaag laat zien. Het aandeel stond eind vorig jaar nog op 630 dollar, nabeurs zien we dat er daar nog 259 dollar van over is. Het zal wel een van de verliezers van dit jaar worden zo te zien.

Verder valt het op dat de 10-jaars rente verder oploopt, de 3% komt eraan want vanmorgen zien we al 2,95% op de borden staan. We naderen dus een nieuwe grens wat betreft de rente en ik kan niet aangeven tot waar die zal oplopen later dit jaar. Op zich geen goed teken voor de tech sectoren maar aan de andere kant zijn de tech indices al behoorlijk terug gevallen de afgelopen 2 weken. Een herstelbeweging die al werd ingezet dinsdag kan nog een vervolg krijgen de komende dagen, we gaan het zien.

Vanmorgen kwamen ook de cijfers van ASML naar buiten, die waren naar verwachting, we bekijken vandaag wat de reactie op de cijfers zal zijn. ASML verwacht dat de groei doorzet en er steeds meer aanvragen voor machines bijkomen. Voor het verloop van de AEX blijft ASML belangrijk, het aandeel weegt zwaar binnen de index.

De signaaldiensten:
Wat betreft het handelen blijven we voorzichtig en pakken hier en daar wat posities mee, door de volatiliteit moeten we opletten bij het maken van de keuzes en vooral niet te veel willen handelen. Deze maand verloopt tot nu toe prima, we staan op winst en er kan nog wat bijkomen nu wel sinds dinsdag weer wat posities open hebben staan. Om mee te doen kunt u lid worden via de nieuwe aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 JULI voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit behoorlijk wat hoger na een aarzelende start, de Dow Jones wint 500 punten, de Nasdaq 287 punten en de breden S&P 500 sluit 70 punten hoger. De SOX pakt opnieuw 2% winst en dat voor de 2e dag op rijd. In Europa begon alles negatief maar richting het slot werd de schade beperkt, de DAX verloor 10 punten terwijl de AEX index 3 punten lager afsloot. Een tijdelijke opleving lijkt me mogelijk nu, wel moeten we bekijken of de Nasdaq mee kan omhoog want Netflix verloor nabeurs fors en zet zo de future lager. Toch denk ik aan een herstel van enkele procenten op de meeste indices.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit fors hoger, een winst van 500 punten met een doorbraak boven de 34.750 punten op slotbasis. Nu vooral de rest van de week bekijken hoe Wall Street zich verder zal ontwikkelen, als de index door het 200-MA breekt kan de 35.500 punten wel eens een doel worden deze week. Voorlopig ziet het er goed uit voor de Dow Jones, nu nog het vervolg afwachten.

Weerstand nu de belangrijke 35.020 punten waar we het 200-MA zien uitkomen. Verder kijken we dan naar de 35.250 en de 35.500 punten als mogelijk doel omhoog. Steun nu de 34.500 punten, later zien we rond de 34.250, de 34.000 en de 33.750 punten steun.

AEX index:
De AEX sluit lager maar boven de laagste stand van de sessie die op 708 punten uitkwam, uiteindelijk verloor de AEX 3 punten met een slot op 716,5 punten. De eerste belangrijke weerstand zien we nu rond de 720-723 punten, bij een doorbraak weerstand rond de 725 punten en de 730-732 punten.

Steun nu eerst de 708-710 punten, daaronder de belangrijke 700-702 punten als steun.

DAX index:
De DAX blijft nog moeite ondervinden om de range 14.200-14.550 punten weer binnen te dringen, de DAX kwam dinsdag weer even onder de 14.000 punten maar kon door een rally richting het slot toch boven deze belangrijke steun sluiten. We houden die 14.000 punten als eerste belangrijke steun in de gaten. Verder zien we steun rond de 13.800 en de 13.500 punten.

Weerstand wordt nu de 14.200-14.250 punten, later de bovenkant van de range rond de 14.500-14.550 punten. Verder zien we weerstand rond de 14.750 en de 14.900 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich sterk na een aarzelende start van de sessie, belangrijk is dat de 13.200 punten steun het kon houden en pas na dat dit duidelijk werd kon er wat worden gedaan. De index sluit uiteindelijk 287 punten hoger wat hoopgevend is om verder op te lopen richting de bekende en belangrijke weerstand 14.210 punten. Bij de Nasdaq kan het snel gaan eens er een draai komt. Nabeurs viel Netflix wel fors tegen zodat de futures een tik omlaag kregen en zo'n 100 punten moesten inleveren, Netflix zelf verloor zo'n 25% nabeurs. Vandaag maar eens bekijken of de rest de Nasdaq kan recht trekken, gisteren zag ik wel een duidelijke draai die wel eens enkele dagen kan doorzetten tot de genoemde weerstand.

We zien nu eerst weerstand rond de 13.700-13.730 punten waar we ook het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Verder weerstand rond de 14.000 punten en later zien we de bekende 14.210 punten als zware weerstand want dat blijft hoe dan ook een bekend en belangrijk niveau. Steun nu de 13.500 punten, later de 13.200 punten waar de belangrijke steun wacht. Onder die 13.200 punten ziet het er slecht uit voor de Nasdaq.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Zoals u merkt staan we in april op winst, we zitten nu in enkele kleine posities en bekijken of we die ergens deze week kunnen sluiten. Er komen iedere keer wel nieuwe mogelijkheden op de korte termijn maar we moeten voorzichtig handelen en rekening houden met de volatiliteit. Wie wil meedoen kan op tijd lid worden, schrijf u in via de nieuwe aanbieding die u hieronder ziet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 JULI 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 JULI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.