Beursdagboek Trader Guy 13 augustus 2022, 10:26

...

Wall Street opnieuw fors omhoog, Europa blijft nog voorzichtig

13 augustus 2022, 10:26 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een week met nogal wat volatiliteit en dan nog een stevige plus op Wall Street vrijdag. Vooral de Dow Jones deed het gedurende de week heel goed, de tech indices lieten een wisselend verloop zien maar tegen het einde van de week toch overal een stevige plus op de borden. De Brent olie komt ook los van de bodemzone rond de 93 dollar maar vrijdag tikte de Brent wel even de 100 dollar aan om op 98 dollar de week af te sluiten. Desondanks de wat meevallende inflatiecijfers zien we dat de 10-jaars rente wel weer dicht bij de 3% uitkomt, vorige week stond deze rente nog even op 2.5%. De grote vraag blijft nu of de markten door zullen trekken de komende weken, ik betwijfel het maar we weten nooit. Toch opletten voor een stevige draai naar omlaag, er zitten nog meer dan genoeg twijfels in de markt die een stijging richting de hoogste standen ooit in de weg zitten.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...Weekend update zaterdag 13 augustus:
Wall Street lag er vrijdag sterk bij omdat beleggers steeds meer tekenen zien waaruit blijkt dat de inflatie in de VS afkoelt. Op meerdere vlakken zien ze dat dat de inflatie mogelijk is gedraaid na een lange periode van steeds meer inflatie. Het is inderdaad een teken dat de renteverhogingen hun werk doen maar aan de andere kant zorgen duurdere aandelen voor een gevaar de komende tijd. Het is nog altijd zo dat de inflatie hoog blijft, we zien ook nog geen echte gevolgen voor de arbeidsmarkt en de economie, er blijft een addertje onder het gras zitten in deze fase. De vraag is nu of de FED al op de rem zal trappen tijdens de volgende vergaderingen. Enkele FED functionarissen hebben al aangegeven dat ze door zullen gaan met hun agressieve beleid.

Tijdens vorige beursrally's hadden we de FED altijd mee met versoepelingen en verruimingen, nu is dat net andersom en is de FED juist agressief met verhogingen en verkrapping. Dat is iets wat ik niet zo goed begrijp, met andere woorden kan ik niet plaatsen waarom de markt er nu zo positief voorstaat. De ene zegt het is een "Bear Markt Rally" terwijl de ander zegt dat de markt onderweg is naar nieuwe toppen. Voorlopig krijgen de "BULLS" hun zin maar voor hoe lang nog is de grote vraag? We gaan het zien, sluit volgende week of de week erop niet uit dat Wall Street een tik van 3 tot 5% om de oren krijgt, veel meer zit er volgens mij niet meer in maar ik behoor dan ook tot het kamp die de stijging ziet als een "Bear Market Rally". Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden is dat er tijdens de daling nog geen shake out kwam (paniek prikker).

Verloop markten vrijdag en op weekbasis:
De S&P 500 index won vrijdag 73 punten (1,75%) met een slot op 4280 punten terwijl de Nasdaq met een winst liet zien van 267 punten (2,1%) om op 13.047 punten te sluiten. De Dow Jones sluit vrijdag met 424 punten (1,3%) winst met een slot op 33.761 punten. Verder zien we dat de Dow Transport 0,5% hoger sluit en de SOX index 3% winst boekt De Nasdaq 100 won 274 punten (2,1%) vrijdag. Duidelijk een sterke sessie op Wall Street, alle indices sluiten positief de week af, de tech aandelen waren weer in trek. Enkele indices naderen nu wel snel hun 200-daags gemiddelde waardoor we moeten opletten de komende week, de Dow Jones en de S&P 500 zijn daar al bijna op een fractie na.

Op Weekbasis zien we een behoorlijk positief verloop want de Dow Jones won 957 punten (2,9%) terwijl de S&P 500 een winst van 135 punten (3,25%) liet zien. Verder won de Nasdaq 390 punten (3,1%) terwijl de Nasdaq 100 index 358 punten (2,7%) winst boekte. De Dow Transport won over de gehele week 545 punten (3,75%). De SOX index won dan toch nog 14 punten (0,5%) op weekbasis desondanks er enkele winstwaarschuwingen binnen de chip sector (Nvidia en Micron Technologies) voorbij kwamen.

In Europa verloor de AEX index vrijdag nog 0,03 punten ofwel de index sluit vlak met een slot op 725,8 punten terwijl de DAX 101 punten (0,75%) hoger geraakte met een slot op 13.796 punten. De Franse CAC 40 sluit met 8 punten (0,15%) winst terwijl de BEL 20 index met 4 punten (0,1%) winst de sessie afsloot vrijdag.

Op weekbasis zien we bij de AEX index een winst van 3 punten (0,4%) terwijl de DAX 222 punten (1,65%) hoger sluit na opnieuw een volatiele week. De Franse CAC 40 won op weekbasis 81 punten ofwel 1,25% terwijl de BEL 20 index 81 punten ofwel 2,15% winst boekt. Alles bij elkaar een positieve week in Europa maar ook weer met de nodige volatiliteit.

Zelf proberen we naar mooie kansen te zoeken om op te handelen, we pakken dan vooral de bekende indices en bij Guy Trading samen met COMBI-Trading ook wat aandelen en de Brent olie. We doen dat rustig en nemen onze tijd, we handelen ook nog steeds met kleine posities.

Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand JULI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 7e maand op rij dit jaar. Deze maand verloopt wat moeilijker maar dat kan gebeuren want ook ik kan helaas niet altijd positief scoren want dat zou wel heel makkelijk zijn, wel blijf ik eerlijk en toon alles wat ik doe in detail. Trouwens, de maand is nog niet voorbij, alles kan er snel totaal anders uitzien in deze markt. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ...

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 SEPTEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de week sterk af met behoorlijke plussen bij alle indices, op slotbasis sluiten de indices allemaal rond hun hoogste stand in weken, zelfs maanden. Toch opletten vanaf nu want zowel de Dow Jones als de S&P 500 bereikten nagenoeg hun 200-daags gemiddelde en daar wacht nu een zware weerstand. De tech indices deden het vrijdag heel goed, let vooral op de Nasdaq die boven de 13.000 punten sluit. Ook het verloop van de chip index roept vraagtekens op, er kwamen in de loop van de week enkele winstwaarschuwingen binnen deze sector. Nogmaals, opletten met Wall Street vanaf nu, het ziet er te mooi uit in een fase waar het allemaal niet zo goed gaat.

Europa sluit dan weer wat minder sterk, de AEX sluit de sessie vlak af terwijl de DAX zo'n 0,75% hoger sluit. Ik zie kansen om wat te doen met de AEX en de DAX in de loop van de komende week.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.