Beursdagboek Trader Guy 16 januari 2024, 08:34

...

Records blijven binnen bereik, wel lagere futures vanmorgen

16 januari 2024, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De week kan nu echt beginnen nu Wall Street weer mee doet na de vrije dag van gisteren. Europa verloor wat maandag en we zien dat de futures lager staan vanmorgen. Vanmiddag krijgen we cijfers van enkele zakenbanken, dat zijn Goldman Sachs en Morgan Stanley, na de cijfers van Citigroup en JP Morgan afgelopen vrijdag die niet al te goed waren is het afwachten wat de reactie op deze cijfers zal worden. De 10 jaar rente doorbreekt vanmorgen weer de 4% na er vrijdag onder te duiken, de rente blijft al een tijdje rondom die 4% draaien. Verder zien we dat de Brent olie rond de 78,2 dollar staat vanmorgen, de euro zien we rond de 1,092 dollar. We hebben geen posities open staan nu, we zoeken naar een instap maar het is nu wat lastig. We hoeven niet snel weer wat te doen, de afgelopen 2 weken hebben we al wat leuke transacties kunnen doen en die zetten het resultaat voor deze maand op een mooie plus. Belangrijk is om de winst uit te breiden maar vooral zo te houden. Eerst maar eens bekijken hoe de markt zich zal gedragen de komende sessies en pas instappen zodra we een goed momentum krijgen ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 maart 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 16 januari:
In Europa zien we maandag wat verlies, de AEX index sluit uiteindelijk 2,37 punten (0,3%) lager terwijl de DAX met 82 punten (0,5%) terug moest. De CAC 40 sluit 53 punten (0,72%) lager terwijl de BEL 20 maandag 0,5% verloor. Wat betreft Europa, een wat mindere start van de week maar de indices blijven dicht bij hun topzone uitkomen, een paar sterke sessies en er komt bij de DAX een nieuw record op de borden. Zo ver is het nog niet, het cijfers seizoen moet nog op gang komen wat betreft Europa.

Wall Street bleef maandag dicht door Martin Luther King Day, de indices op Wall Street zijn vrijdag wel verdeeld geëindigd, waarbij financials en luchtvaartmaatschappijen in het bijzonder onder druk stonden. Over de gehele week wonnen alle indexen in New York wel en komen opnieuw dicht bij hun hoogste standen ooit. Wel zien we vanmorgen lagere futures dus de opening kan lager worden. De vraag is dan of we in plaats van naar short posities uit te kijken moeten kiezen voor long posities. De topzone die bijna werd bereikt zal nog wel worden opgezocht en er kan zelfs een doorbraak komen met nieuwe records nu we er zo dicht bij staan.

Het Amerikaanse kwartaalcijfers seizoen kende vrijdag wel een valse start met matige resultaten bij de grote zakenbanken. Ook de cijfers van UnitedHealth en Delta Air Lines vielen tegen. Laten we dat in ieder geval opslaan voor het vervolg, echt betrouwbaar ziet het er tot nu toe niet uit en het zal zijn weg nog wel vinden later als de euforie zich wat terugtrekt.

De beurzen staan op dit moment naar mijn mening veel te hoog naar hetgeen we krijgen qwa resultaat van de bedrijven. De gemiddelde winstverwachting volgens analisten zou 18% lager moeten uitkomen dan de resultaten van 1 jaar geleden. Toen stond bijvoorbeeld de Dow Jones zo'n 4000 punten lager, de Nasdaq zo'n 3800 punten lager en de S&P 500 zo'n 800 punten lager. Het is maar een gegeven maar wel iets om ons in te beelden. Er moet iets niet goed zitten wat betreft de huidige ontwikkeling van de markten.

Wall Street op weekbasis, indices blijven dicht bij records:
De rally op Wall Street na de slechte start van het jaar kwam afgelopen maandag op gang en breidde de winsten over de week rustig verder uit. Uiteindelijk sloot de Dow Jones afgelopen week met een kleine winst van 0,3%, de index bereikte afgelopen vrijdag wel even een recordhoogte maar kon dat niveau niet vasthouden. Opvallend was dat Boeing bijna 13% kelderde na de problemen met de 737 Max toestellen die aan de grond moesten blijven en dat remde de winst van de Dow Jones index behoorlijk af.

De S&P 500 steeg op weekbasis met 1,8% en bereikte het hoogste punt in 52 weken en kwam zo wel heel dicht bij het hoogste punt ooit. Opletten voor wat betreft ook deze index die naar dat record wordt toegezogen. De Nasdaq deed het nog wat beter na de slechte start van het jaar de week ervoor, de Nasdaq steeg met 3,1% op weekbasis. De Nasdaq 100 staat nog altijd dicht bij het recordniveau, ook daar moeten we de komende dagen op gaan letten.

Kwartaalcijfers:
Vanaf vandaag krijgen we opnieuw kwartaalcijfers binnen van enkele grote zakenbanken, dan presenteren onder andere Goldman Sachs en Morgan Stanley hun resultaten. Hieronder ziet u via de tabel een overzicht van wanneer de bedrijven die met cijfers komen deze week.

Economie en cijfers:
Vandaag krijgen we de inflatie binnen uit Duitsland, woensdag krijgen we de inflatiecijfers uit Europa. Verder staan er deze week nog wat belangrijke cijfers op de agenda uit de VS.

Signaaldiensten 2024:
Afgelopen donderdag in de ochtend hebben we winst genomen op onze long posities, zo ronden we dit jaar al 6 posities (ofwel al iedere positie die we hebben opgenomen dit jaar) af met winst. We zijn op weg om de maand positief af te sluiten, de nieuwe manier van werken gaat tot nu toe goed omdat we bredere keuzes kunnen maken. We zien alle posities dan ook onafhankelijk van elkaar en we kunnen meer switchen tussen aandelen, indices, grondstoffen en eventueel ook valuta. We bekijken de markt rustig deze week, waar het kan zullen we wat doen.

Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading tot 8 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 MAART via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4%. Weerstand nu eerst rond die 4% met later de 4,1%, steun nu rond de 3,9% en de bodem rond de 3,78%.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 78,2 dollar en komt zo uit net boven de 77-78 dollar waar we eerder steun en weerstand zien. Steun zien we nu rond die 77-78 dollar, later steun rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar.

Weerstand nu eerst rond de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar als mogelijk doel.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben vorige week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures zowel op Wall Street als in Europa lager uitkomen. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4%, de Brent olie staat vanmorgen rond de 78,2 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,092 dollar.

In Azië zien we vanmorgen lagere koersen met de Nikkei index die 0,65% lager sluit, de Hang Seng index staat zo'n 2% lager.

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag met 2,37 punten (0,3%) verlies en komt nu uit op 779,5 punten. De index breekt nog niet door richting de 790-800 punten hetgeen wel nodig is om die 800 punten grens echt aan te vallen.

De eerste belangrijke steun zien we nu uit rond de 779-780 punten, later de 775 punten als steun. Verder letten we op de 770-771 punten als steun, verder vooral de 765 punten als de index weer naar beneden uitbreekt.

Weerstand nu eerst rond de 785-786 punten met daarboven de 790 punten en de topzone die rond de 795-798 punten uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 won vrijdag na een volatiele sessie 12 punten (0,07%). Het slot komt nu uit op 16.833 punten. De Nasdaq 100 blijft op zoek naar de topzone ofwel de hoogste stand ooit die eind vorig jaar werd bereikt en op 16.968 punten uitkomt. Nog zo'n 130 punten te gaan ofwel iets minder dan 1%.

Steun nu eerst rond de 16.700 punten, later zien we steun rond de 16.600 en de 16.500 punten. Verder nog steun rond de 16.400 punten en de 16.225 punten. Weerstand krijgen we nu eerst rond de 16.900 punten, daarboven de topzone ofwel de hoogste stand ooit die we op 16.968 punten zien uitkomen als doel. Later weerstand rond de 17.000 en de 17.150 punten.

De RSI staat nu rond de 63, de MACD staat boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 maart. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit met 82 punten (0,5%) verlies maandag en komt nu uit op 16.622 punten. Weerstand nu eerst rond de 16.800 punten, daarboven zien we meteen de 17.000 punten ofwel de topzone als weerstand.

Steun nu eerst rond de 16.600 punten, later steun rond de 16.500 en de 16.400 punten.

De indicatoren verzwakken nu met de RSI die rond de 56 uitkomt, de MACD draait verder naar beneden toe.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit vrijdag 118 punten (-0,31%) lager en komt nu uit op 37.593 punten, de Dow Jones kruipt zoals we zien via de chart hieronder nog altijd richting de hoogste stand ooit, deze top wacht rond de 37.789 punten ofwel zo'n 195 punten verder.

Weerstand zien we nu eerst rond de topzone 37.775-37.800 punten, later weerstand rond de 38.000 en de 38.250 punten.

Steun nu eerst rond de 37.500 punten met daaronder de 37.300 en de 37.000 punten. Verder zien we steun rond de 36.750 punten.

De RSI komt nu uit rond de 64 terwijl we de MACD nog altijd negatief draait.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu volgen tot 1 MAART 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar al met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de laatste transacties en het resultaat van de maand januari. In de loop van de week kunnen we mogelijk opnieuw instappen met wat posities op de indices, aandelen en de Brent olie. De leden krijgen op tijd bericht daarover ...

De laatste transacties bij Systeem Trading deze maand:

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.