Beursdagboek Trader Guy 22 januari 2024, 08:53

...

Recordregen op Wall Street, Europa blijft nog achter

22 januari 2024, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De indices op Wall Street liggen er zeer sterk bij met nieuwe records bij de SOX index, de Nasdaq 100, de Dow Jones en de S&P 500. De Nasdaq Composite staat nog wel een eindje onder het record maar de rest breekt dus uit. Vooral de chip sector trekt de kar samen met de TOP 7 bedrijven die vrijwel allemaal nieuwe records neerzetten behalve Tesla. Europa kan moeilijk volgen, we zien we een positieve week maar tot de topzone geraken de AEX, de DAX en de CAC 40 niet. De rente staat vanmorgen rond de 4,13% en blijft ten opzichte van eind vorig jaar aan de hoge kant. De Brent olie zien we rond de 78,3 dollar vanmorgen. De euro komt uit rond de 1,09 dollar, het goud blijft wat hangen net boven de 2000 dollar. We zoeken naar een instap met posities vanaf nu, de markt laten we even uitrazen en kijken naar het beste moment om wat short posities op te nemen ver boven de oude toppen ... De leden krijgen een signaal zodra ik wil instappen.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 22 januari:
Wall Street sluit vrijdag fors hoger met vooral opnieuw een stevige plus bij de technologie sectoren. De Nasdaq won 255 punten (1,7%) vrijdag en loopt verder op richting het record dat rond de 16.212 punten wacht, de Nasdaq 100 zet wel al nieuwe records neer omdat de TOP 7 bij deze index veel zwaarder meewegen. De index sluit de sessie af op 17.314 punten, het hoogste slot ooit. Ook de SOX index zet een nieuw record neer op 4375,7 punten, de index won vrijdag 4%. Verder ook een nieuw record bij de S&P 500 en dat komt nu uit op 4839,81 punten, de Dow Jones sluit ook met een nieuw record op 37.863 punten. De Dow Transport deed het wat kalmer aan met een winst van 102 punten (0,65%). Vrijdag dus een zeer sterke sessie met een doorbraak boven de oude toppen.

Wall Street zit momenteel in een zeer euforische fase, het zal wel ergens stoppen maar we kunnen op dit moment alleen strategisch proberen te anticiperen op een draai van de indices. Het zijn vooral de op AI gerichte aandelen en sectoren die de markt omhoog trekken, ook Apple deed de afgelopen dagen mee met de stijging na het enkele weken moeilijk te hebben gehad. Wel zien we nieuwe zeer hoge records bij onder andere Alphabet, Microsoft en Nvidia dat onderweg is om de TOP 3 van waarde van bedrijven te breiken. Opvallend is dat ook Broadcom de TOP 10 binnendringt wat betreft beurswaarde.

Aan de ene kant zitten we met een bubbel in ontwikkeling bij de AI gerelateerde vooruitzichten en aan de andere kant met de mindere ontwikkelingen rondom de rente en dus de economische vooruitzichten als gevolg daarvan. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Toch weten we er ons goed door te manoeuvreren deze maand, aan de ene kant surfen we mee met de positieve golf en aan de andere kant nemen onze tijd om waar het kan te anticiperen op een correctie die ik snel verwacht ...

Europa:
In Europa zien we vrijdag een verdeelde sessie, de AEX index sluit uiteindelijk 0,72 punten (0,09%) hoger terwijl de DAX met 12 punten (-0,07%) verlies de sessie afsloot. De CAC 40 sluit 30 punten (0,4%) lager, de BEL 20 sluit met 0,17% winst.Economie en cijfers:
Tot woensdag weinig belangrijke cijfers uit de VS zoals we kunnen zien via de agenda. Wel komt donderdag de ECB samen om over de rente te beslissen, vrijdag krijgen we belangrijke inflatiecijfers uit de VS.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen opnieuw een reeks met kwartaalcijfers, meerdere Dow Jones bedrijven komen deze week met hun cijfers. Denk aan 3M, IBM, Intel en Verizon. Ook ASML, Netflix, Tesla en Texas Instruments presenteren hun cijfers.

Signaaldiensten 2024:
We hebben een mooie winst kunnen nemen op enkele posities die vorige week werden opgenomen, het waren LONG posities op enkele indexen en ook op 2 aandelen bij Systeem Trading en Guy Trading. Alle posities werden aangekocht toen de indices nog even behoorlijk wat moesten inleveren vorige week. De posities nam ik op omdat ik nog een aanval verwachtte richting de topzone wat ook gebeurde. Vrijdag werden de toppen doorbroken en zat er meer in maar de intentie was om mee te liften tot de weerstand ofwel tot de topzone.

Nu kunnen we voorzichtig uitkijken om wat kleine SHORT posities op te nemen boven de topzone. We blijven wel voorzichtig daarmee in deze fase want de markt zit in een soort flow die moeilijk te stoppen is. Wordt dus snel lid want dan krijgt u ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,13% en blijft zo ruim boven de 4%. Vanaf de bodem rond de 3,78% staat de rente alweer zo'n 0,4% hoger. Weerstand nu eerst rond de 4,2%, steun nu rond de 4,1% en de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 78,3 dollar en blijft voorlopig boven de 77-78 dollar waar we nu steun kunnen verwachten. Verder steun rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar.

Weerstand nu eerst rond de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar als mogelijk doel.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben vorige week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures zowel op Wall Street als in Europa hoger uitkomen. De rente in de VS komt nu uit rond de 4,13% wat ver boven de 4% blijft. De Brent olie staat vanmorgen rond de 78,3 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,09 dollar.

In Azië zien we vanmorgen opnieuw een verdeelde sessie, de Nikkei index sluit 1,72% hoger, de Hang Seng index blijft heel slecht presteren en staat vanmorgen rond de 3% lager. Ook in China blijven de koersen dalen en maken een totaal tegengestelde beweging vergeleken met Wall Street. De Hang Seng verloor de afgelopen maanden al fors.

Analyse AEX:
De AEX sluit vrijdag met 0,72 punten (0,09%) winst en komt nu uit op 778,89 punten. De AEX herpakt zich na de terugval van eerder vorige week opnieuw en sluit net onder de 780 punten.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 772-773 punten, verder letten we op de 765 punten als steun. Later zien we steun rond de 757 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Weerstand nu eerst rond de 780 punten met daarboven weerstand rond de 785-786 punten en rond de 790 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit vrijdag opnieuw fors hoger met 332 punten winst en komt nu uit op 17.314 punten. De Nasdaq 100 breekt duidelijk uit boven de topzone ofwel de hoogste stand ooit die eind vorig jaar werd bereikt en op 16.968 punten uitkwam. De Nasdaq 100 zet dus een nieuwe top neer op slotbasis met 17.314 punten, de index geraakte gedurende de sessie even tot 17.317,21 punten. Deze week maar goed uitkijken met deze index en waar het kan neem ik een positie op, waarschijnlijk short deze keer maar we moeten goed opletten in deze fase daarmee. Liefst zo hoog mogelijk zien in te stappen.

Steun nu eerst rond de 17.250 punten, later rond de 17.150 en de 16.968 punten waar de oude top uitkomt steun. Verder zien we steun rond de 16.750 punten. Weerstand krijgen we nu rond de 17.500 punten, later weerstand rond de 17.750 en de 17.900 punten.

De RSI staat nu rond de 72, de MACD staat boven de 0-lijn en draait naar positief.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX ofwel Europa kan de zeer positieve flow van Wall Street niet volgen tot nu toe, de DAX verloor vrijdag 12 punten (-0,07%) en komt nu uit op 16.555 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 16.600 punten, later weerstand rond de 16.800 punten met daarna vooral de topzone rond de 17.000 punten.

Steun nu eerst rond de 16.340 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, later steun rond de 16.200 en de 16.000 punten.

De indicatoren verzwakken nu met de RSI die rond de 51 uitkomt, de MACD draait verder naar beneden toe en komt dichter bij de 0-lijn uit.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit afgelopen vrijdag 395 punten (1,05%) hoger en komt nu uit op 37.864 punten, de Dow Jones bereikt zo de topzone en sluit er zelfs boven.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.000 punten met later de 38.250 punten als weerstand. Later rond de 38.500 en de 38.750 punten de volgende weerstand. Let vooral op de lijn over de toppen vanaf nu, die komt elke dag wat hoger te liggen en zal de weerstand blijven voor wat betreft de Dow Jones.

Steun nu eerst rond de 37.750 met daaronder de 37.500 punten. Verder zien we steun rond de 37.250 en de 37.000 punten.

De RSI komt nu uit rond de 66 terwijl we de MACD nog altijd negatief draait.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar al met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de laatste transacties en het resultaat van de maand januari. In de loop van de week kunnen we mogelijk opnieuw instappen met wat posities op de indices, aandelen en de Brent olie. De leden krijgen op tijd bericht daarover ...

De laatste transacties bij Systeem Trading deze maand:

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.