Beursdagboek Trader Guy 23 januari 2024, 08:47

...

Wall Street zet opnieuw records neer, Europa nu ook mee omhoog

23 januari 2024, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De indices op Wall Street starten de week positief en de Nasdaq 100, de Dow Jones en de S&P 500 zetten meteen weer nieuwe records neer. Wel stonden alle indices eerst nog hoger want richting het slot werden de winsten wat minder. Ook Europa sluit hoger maandag, de indices hadden nog wat in te halen na de positieve flow van Wall Street afgelopen vrijdag. De futures staan vanmorgen opnieuw wat hoger zodat de opening er positief uitziet, we wachten op Wall Street vanmiddag om te zien of het uiteindelijk een keer genoeg is na de extreem positieve run omhoog vanaf begin november. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 80,1 dollar, de 10 jaar rente komt uit rond de 4,1%. De euro zien we rond de 1,091 dollar ... We hebben rondom de toppen van maandag enkele short posities opgenomen voor onze leden, u kunt nog meedoen door lid te worden ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 23 januari:
Wall Street sluit maandag opnieuw hoger waarbij de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq 100 opnieuw een recordhoogte bereiken. Dat kwam vooral door dat beleggers plots optimistischer worden over de gezondheid van de economie en men kijkt nu vooral uit naar de komende kwartaalcijfers van de AI gerelateerde bedrijven.

De S&P 500 won 0,2%, de Dow Jones steeg 0,4% en sluit nu voor het eerst ooit boven de 38.000. De Nasdaq won 0,3% zonder een record maar de Nasdaq 100 won 0,15% en zet wel opnieuw een record neer. Ook de chip gerelateerde index SOX won 10 punten en zet een nieuw record neer. De Dow Transport index deed het ook goed met 1,7% winst.

De vooral door AI bedrijven aangedreven stijging van de technologie sectoren zorgt ervoor dat de matige start van het jaar op Wall Street nu weer volop de rally doorzet en de indices zo uit hun korte dip geraken. De belangrijkste indices komen zo voor wat betreft de maand januari in de plus terecht.

Beleggers gaan nu vooral uitkijken naar de kwartaalresultaten van onder andere Netflix en Tesla later deze week maar de aandacht zal veel meer liggen op volgende week waar er nog belangrijkere bedrijven met cijfers komen waaronder Microsoft, Alphabet en Meta Platforms. Al deze bedrijven zullen de verwachtingen moeten wegblazen om de huidige koersen te verantwoorden.

De verwachting van mijn kant blijft dezelfde, aan de ene kant zitten we met een bubbel in ontwikkeling bij de AI gerelateerde bedrijven terwijl het aan de andere kant gevaarlijk blijft door de mildere verwachtingen rondom de rente en ook de economische vooruitzichten als gevolg daarvan. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Wel probeer ik aan de ene kant mee te surfen met de positieve golven en aan de andere kant nemen onze tijd om waar het kan te anticiperen op een correctie die ik snel verwacht ...

De Rente en de FED:
Tegelijkertijd zullen de functionarissen van de FED redelijk stil blijven in de aanloop naar de volgende bijeenkomst die volgende week op 30 januari begint. Toch zullen beleggers zeker letten op het groeicijfer uit de VS dat donderdag bekend wordt gemaakt en de inflatiecijfers van vrijdag.

Europa:
In Europa zien we maandag een positieve sessie, de AEX index sluit uiteindelijk 6,71 punten (0,86%) hoger terwijl de DAX met 128 punten (0,77%) winst de sessie afsloot. De CAC 40 sluit 43 punten (0,59%) hoger, de BEL 20 sluit met 0,95% winst.

Economie en cijfers:
Tot woensdag weinig belangrijke cijfers uit de VS zoals we kunnen zien via de agenda. Wel komt donderdag de ECB samen om over de rente te beslissen, vrijdag krijgen we belangrijke inflatiecijfers uit de VS.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen opnieuw een reeks met kwartaalcijfers, meerdere Dow Jones bedrijven komen deze week met hun cijfers. Denk vandaag onder andere aan 3M, Netflix, Verizon en Texas Instruments. Later deze week komen ook IBM, Intel en Tesla met cijfers. Ook ASML wat het grootste bedrijf binnen de AEX is komt morgen (woensdag) met cijfers.

Signaaldiensten 2024:
We hebben een mooie winst kunnen nemen op enkele posities die vorige week werden opgenomen, het waren LONG posities op enkele indexen en ook op 2 aandelen bij Systeem Trading en Guy Trading. Alle posities werden aangekocht toen de indices nog even behoorlijk wat moesten inleveren vorige week. De posities nam ik op omdat ik nog een aanval verwachtte richting de topzone wat ook gebeurde.

Nu zijn we voorzichtig met wat posities ingestapt rondom de toppen van maandag, het gaat om wat SHORT posities. We blijven wel voorzichtig daarmee in deze fase want de markt zit in een soort flow die moeilijk te stoppen is maar er moet ook even een terugval komen en daarop anticiperen we vanaf de hoge stand op Wall Street. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,1% en blijft zo nog altijd ruim boven de 4%. Vanaf de bodem rond de 3,78% staat de rente alweer zo'n 0,3% hoger. Weerstand nu eerst rond de 4,2%, steun nu rond de 4,1% en de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 80,1 dollar en blijft voorlopig boven de 77-78 dollar waar we nu steun kunnen verwachten. Verder steun rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar.

Weerstand nu eerst rondom de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar als mogelijk doel.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben vorige week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures zowel op Wall Street als in Europa iets hoger uitkomen. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,1% wat nog altijd ruim boven de 4% blijft. De Brent olie staat vanmorgen rond de 80,1 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,091 dollar.

In Azië zien we vanmorgen opnieuw een verdeelde sessie, de Nikkei index sluit 0,1% lager maar het is nu de Hang Seng index die fors hoger sluit met 2,8% winst.

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag met 6,71 punten (0,86%) winst en komt nu uit op 785,6 punten. De AEX herpakt zich na de terugval van eerder vorige week opnieuw en sluit zo opnieuw boven de 780 punten.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 779-780 punten, verder zien we steun rond de 775 punten met daar snel onder de 772 punten. Verder letten we op de 765-766 punten als steun.

Weerstand nu eerst rond de 785-786 punten, later rond de 790 en de 795 punten weerstand.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit opnieuw met een record dat nu uitkomt op 17.330 punten, de index won 0,1% maandag. De Nasdaq 100 brak eind vorige week duidelijk uit boven de topzone en trekt verder door. De Nasdaq 100 bereikte gedurende de sessie nog een hogere stand, de hoogste intraday stand zien we nu op 17.450,3 punten uitkomen.

Steun nu eerst rond de 17.250 punten, later rond de 17.150 en de 16.968 punten waar de oude top uitkomt als steun. Verder zien we steun rond de 16.750 punten. Weerstand krijgen we nu rond de 17.500 punten.

De RSI staat nu rond de 72, de MACD staat boven de 0-lijn en draait naar positief.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX won maandag 128 punten (0,77%) en komt nu uit op 16.683 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 16.800 punten, later vooral de topzone rond de 17.000 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 16.600 punten met daaronder de 16.500 punten. Verder zien we steun rond de 16.375 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

De RSI zien we nu rond de 56, de MACD draait verder naar beneden toe en komt dichter bij de 0-lijn uit.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit maandag 138 punten (0,36%) hoger en komt nu uit op 38.002 punten, de Dow Jones bereikt zo opnieuw een mijlpaal met die 38.000 punten en zet een nieuw record neer. De hoogste stand ooit zien we nu op 38.109,2 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.110 punten met daar snel boven de 38.250 punten. Later weerstand rond de 38.500 en de 38.750 punten. Let vooral op de lijn over de toppen vanaf nu, die komt elke dag iets hoger te liggen en zal op de korte termijn weerstand blijven voor wat betreft de Dow Jones.

Steun nu eerst rond de 37.900 punten, later de 37.750 en daaronder de 37.500 punten. Verder zien we steun rond de 37.250 en de 37.000 punten.

De RSI komt nu uit rond de 68 terwijl we de MACD nog altijd negatief draait.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar al met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de laatste transacties en het resultaat van de maand januari. We zitten nu met wat posities in de markt, enkele indices en 2 aandelen. De leden hebben daar bericht over gekregen ...

De laatste transacties bij Systeem Trading deze maand:

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.