Beursdagboek Trader Guy 24 januari 2024, 08:41

...

Rally tech sector zet nog even door, Dow wat lager

24 januari 2024, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De rally bij de technologie zet door en zo zetten de Nasdaq 100, de S&P 500 en de SOX index nieuwe records neer, de Dow Jones verloor wat en onderbreekt de recordreeks. Europa lag er verdeeld bij, we zien dat CAC 40 en de DAX wat lager terwijl de AEX hoger sluit. Vanmorgen kwam ASML met cijfers en die vallen mee gezien de reactie op de cijfers, ASML zal fors hoger de sessie starten. Dat zet de AEX futures 10 punten in de plus. Verder zien we dat de 10 jaar rente in de VS rond de 4,1% uitkomt, de Brent olie zien we rond de 80 dollar. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,087 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 24 januari:
Wall Street sluit de sessie dinsdag verdeeld af met opnieuw plussen bij de technologie sector waar zowel de Nasdaq 100 en de SOX index een nieuw record neerzetten, ook de brede S&P 500 sluit met een nieuw record. Aan de andere kant zien we bij de Dow Jones en de Dow Transport wat verlies. Uiteindelijk sluit de Nasdaq na een rally tijdens het laatste uur 0,43% hoger net als de Nasdaq 100 die ook 0,43% won. De SOX index sluit 0,65% hoger, de S&P 500 won 0,3%. Aan de verlieskant zien we dat de Dow Jones 0,25% lager sluit, de Dow Transport verloor 0,28%.

De recordrally zet dus via de technologie sectoren door, beleggers richten de aandacht nu vooral op de winstcijfers die dagelijks binnenstromen en ook op de gezondheid van de Amerikaanse economie. Aan de ene kant valt alles mee maar we zien ook negatieve uitschieters bij sommige bedrijven na de cijfers.

Toch is het zo dat de TOP 20 bedrijven uit de S&P 500 (500 bedrijven) voor de winst dit jaar zorgen, de stijging wordt dus niet over de gehele breedte van de markt gedragen. Zie de tabel hieronder ...

De verwachting van mijn kant blijft dezelfde, aan de ene kant zitten we met een bubbel in ontwikkeling bij de AI gerelateerde bedrijven terwijl het aan de andere kant gevaarlijk blijft door de mildere verwachtingen rondom de rente en ook de economische vooruitzichten als gevolg daarvan. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Wel probeer ik aan de ene kant mee te surfen met de positieve golven en aan de andere kant nemen onze tijd om waar het kan te anticiperen op een correctie die ik snel verwacht ...

De Rente en de FED:
Bij de functionarissen van de FED zal het tot volgende week woensdag redelijk stil blijven in de aanloop naar de volgende bijeenkomst. Toch zullen beleggers zeker letten op het groeicijfer uit de VS dat donderdag bekend wordt gemaakt en de inflatiecijfers van vrijdag.

Europa:
In Europa zien we dinsdag een verdeelde sessie, de AEX index sluit uiteindelijk 2,17 punten (0,28%) hoger terwijl de DAX met 56 punten (-0,34%) terug moest. De CAC 40 sluit 43 punten (-0,34%) lager, de BEL 20 sluit met 0,05% winst.

Economie en cijfers:
Tot vandaag zien we weinig belangrijke cijfers uit de VS, morgen krijgen we de ECB om over de rente te beslissen en wordt de economische groei in de VS bekend gemaakt. Vrijdag krijgen we belangrijke inflatiecijfers uit de VS.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen opnieuw een reeks met kwartaalcijfers, meerdere Dow Jones bedrijven komen deze week met hun cijfers. Denk vandaag onder andere aan IBM, AT&T en Tesla. Ook ASML komt met cijfers vandaag.

Signaaldiensten 2024:
We hebben een mooie winst kunnen nemen op enkele posities die vorige week werden opgenomen, het waren LONG posities op enkele indexen en ook op 2 aandelen bij Systeem Trading en Guy Trading. Alle posities werden aangekocht toen de indices nog even behoorlijk wat moesten inleveren vorige week. De posities nam ik op omdat ik nog een aanval verwachtte richting de topzone wat ook gebeurde.

Nu zijn we voorzichtig met wat posities ingestapt rondom de toppen van maandag, het gaat om wat SHORT posities. We blijven wel voorzichtig daarmee in deze fase want de markt zit in een soort flow die moeilijk te stoppen is maar er moet ook even een terugval komen en daarop anticiperen we vanaf de hoge stand op Wall Street. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,1% en blijft zo nog altijd ruim boven de 4%. Weerstand nu eerst rond de 4,2%, steun nu rond de 4,1% en de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 80 dollar en blijft voorlopig boven de 77-78 dollar waar we nu steun kunnen verwachten. Verder steun rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar.

Weerstand nu eerst rondom de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar als mogelijk doel.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben vorige week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures zowel op Wall Street als in Europa hoger uitkomen. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,1% wat nog altijd ruim boven de 4% blijft. De Brent olie staat vanmorgen rond de 80 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,086 dollar.

In Azië zien we vanmorgen opnieuw een verdeelde sessie, de Nikkei index sluit 0,81% lager maar de Hang Seng index staat 1,8% hoger.

Analyse AEX:
De AEX sluit dinsdag met 2,17 punten (0,28%) winst en komt nu uit op 787,77 punten. De AEX herpakt zich na de terugval van vorige week opnieuw en sluit nu ruim boven de 780 punten.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 785 punten met daaronder vooral de zone 779-780 punten, verder zien we steun rond de 775 punten met daar snel onder de 772 punten.

Weerstand nu eerst rond de 790 en de 795 punten, later rond de 800 en de 805 punten weerstand.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit opnieuw met een record dat nu uitkomt op 17.404 punten, de index won 0,43% dinsdag. De Nasdaq 100 brak eind vorige week duidelijk uit boven de topzone en trekt verder door. Ik verwacht wel nog een terugtest van het uitbraakniveau dat net onder de 17.000 punten uitkomt.

Steun nu eerst rond de 17.250 punten, later rond de 17.150 en de 16.968 punten waar de oude top uitkomt als steun. Verder zien we steun rond de 16.750 punten. Weerstand krijgen we nu rond de 17.500 punten.

De RSI staat nu rond de 73,5, de MACD staat boven de 0-lijn en draait naar positief.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX verloor dinsdag 56 punten (-0,34%) en komt nu uit op 16.627 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 16.800 punten, later vooral de topzone rond de 17.000 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 16.600 punten met daaronder de 16.500 punten. Verder zien we steun rond de 16.400 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

De RSI zien we nu rond de 53, de MACD draait verder naar beneden toe en komt dichter bij de 0-lijn uit.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit dinsdag 96 punten (-0,25%) lager en komt nu uit op 37.905 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.110 punten met daar snel boven de 38.250 punten. Later weerstand rond de 38.500 en de 38.750 punten. Let vooral op de lijn over de toppen vanaf nu, die komt elke dag iets hoger te liggen en zal op de korte termijn weerstand blijven voor wat betreft de Dow Jones.

Steun nu eerst rond de 37.900 punten, later de 37.750 en daaronder de 37.500 punten. Verder zien we steun rond de 37.250 en de 37.000 punten.

De RSI komt nu uit rond de 65 terwijl we de MACD nog altijd negatief draait.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar al met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de laatste transacties en het resultaat van de maand januari. We zitten nu met wat posities in de markt, enkele indices en 2 aandelen. De leden hebben daar bericht over gekregen ...

De laatste transacties bij Systeem Trading deze maand:

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.