Beursdagboek Trader Guy 25 januari 2024, 08:51

...

AEX nu fors hoger, weer records voor SP 500 en Nasdaq 100

25 januari 2024, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markt blijft verbazen met de bewegingen die we zien, nu viel vooral de AEX index op door dat ASML woensdag na de cijfers maar liefst 10% hoger sluit en ASML weegt zo'n 16% op de index. Dat aandeel alleen kan op een goeie dag voor de beurzen de AEX fors omhoog stuwen hetgeen we ook hebben gemerkt woensdag. Ook de DAX sluit fors hoger en zoekt naar de recordstand. Verder zien we opnieuw records bij de S&P 500, de Nasdaq 100 en de SOX index die hun reeks doorzetten. De 10 jaar rente in de VS loopt gestaag verder op en komt vanmorgen uit rond de 4,16%. De Brent olie zien we rond de 80,4 dollar, de euro rond de 1,089 dollar. Vandaag krijgen we de ECB die met een rentebesluit komt en wordt de economische groei in de VS bekend gemaakt. We blijven zoeken naar mogelijkheden om op te handelen, ik zie hier en daar wel iets maar we blijven de markt voorzichtig benaderen ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 25 januari:
Wall Street sloot woensdag gemengd waarbij technologieaandelen opnieuw voorop liepen met opnieuw een record bij de Nasdaq 100 en de SOX index. Ook de S&P 500 wist opnieuw een record neer te zetten en dat voor de 4e sessie op rij. De Nasdaq Composite die eerder op de dag meer dan 1% opliep sluit met ongeveer 0,36% winst. De technologie sector kreeg een stevige impuls door Netflix dat maar liefst 11% steeg na de cijfers. Ook Microsoft, Nvidia en Meta Platforms sluiten met een mooie plus.

Ondertussen zorgen de positieve updates van chipfabrikant ASML en softwaremaker SAP voor extra optimisme over een heropleving van de chipindustrie en een door AI aangedreven hausse binnen de technologie.

Tesla bleef opnieuw achter tijdens de reeks van kwartaalcijfers woensdag en boekte een slecht kwartaal nu de EV-maker te maken krijgt met een moeilijke markt en vooral door de sterke rivalen uit China. Verder zien we dat IBM het ook goed deed, het bedrijf melde dat de omzet het afgelopen kwartaal met 4% steeg, ook dat werd opgedreven door de vraag naar AI toepassingen.

Terwijl de winsten centraal staan en over het algemeen goed zijn blijven beleggers zich afvragen wanneer de Federal Reserve de rente zal verlagen, die tijdlijn lijkt wel te verschuiven hetgeen we ook zien aan het verloop van de 10 jaar rente in de VS die even de 4,2% aantikte woensdag.

Naast de kwartaalcijfers vielen de updates over de Amerikaanse productie- en dienstenactiviteit mee en waren beter dan werd verwacht. De economische productie kwam uit op het hoogste niveau sinds 7 maanden. Vandaag krijgen we een 1e schatting van de economische groei over het 4e kwartaal. Morgen volgt ook nog de publicatie van de door de FED geliefde PCE-inflatie.

De Rente en de FED:
Bij de functionarissen van de FED zal het tot volgende week woensdag redelijk stil blijven in de aanloop naar de volgende bijeenkomst. Toch zullen beleggers zeker letten op het groeicijfer uit de VS dat vandaag bekend wordt gemaakt en vooral ook de inflatiecijfers van morgen.

Europa:
In Europa zien we woensdag een zeer sterke sessie, de AEX index sluit maar liefst 19,16 punten (2,43%) hoger terwijl de DAX met 263 punten (1,58%) winst de sessie afsloot. De CAC 40 sluit 68 punten (0,91%) hoger, de BEL 20 sluit met 0,95% winst.

Economie en cijfers:
Vandaag weer wat belangrijke economische cijfers uit de VS, onder andere de economische groei wordt bekend gemaakt. Morgen krijgen we belangrijke inflatiecijfers uit de VS. Vandaag komt de ECB met een besluit over de rente, men zal ook vooral luisteren naar wat de ECB-President te melden heeft over het vervolg.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen opnieuw een reeks met kwartaalcijfers, denk vandaag onder andere aan Intel, Visa en American Airlines.

Signaaldiensten 2024:
We hebben een mooie winst kunnen nemen op enkele posities die vorige week werden opgenomen, het waren LONG posities op enkele indexen en ook op 2 aandelen bij Systeem Trading en Guy Trading. Alle posities werden aangekocht toen de indices nog even behoorlijk wat moesten inleveren vorige week. De posities nam ik op omdat ik nog een aanval verwachtte richting de topzone wat ook gebeurde.

Nu zijn we voorzichtig met wat posities ingestapt, het gaat om LONG posities. We blijven wel voorzichtig daarmee in deze fase want de markt zit in een soort flow die moeilijk te stoppen is. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,16% en blijft zo nog altijd ruim boven de 4%. Weerstand nu eerst rond de 4,2%, steun nu rond de 4,1% en de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 80,4 dollar en blijft voorlopig ruim boven de 77-78 dollar waar we nu steun kunnen verwachten. Verder steun rond de 74-75 dollar met daaronder de 72-73 dollar.

Weerstand nu eerst rondom de 80 dollar met daarboven de bekende 82 dollar als mogelijk doel.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben vorige week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures zowel op Wall Street als in Europa vlak tot wat hoger. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,16% wat nog altijd ruim boven de 4% blijft. De Brent olie staat vanmorgen rond de 80,4 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,089 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een positieve sessie, de Nikkei index sluit 0,08% hoger, de Hang Seng index staat 1,9% hoger.

Analyse AEX:
De AEX sluit woensdag vooral door dat ASML een forse plus liet zien met maar liefst 19,16 punten (2,43%) winst en komt nu uit op 806,93 punten. De AEX herpakt zich nu fors na even achter te zijn gebleven eerder deze maand. De AEX sluit ook voor het eerst boven de 800 punten sinds januari 2022 ofwel zo'n 2 jaar geleden. De hoogste stand ooit bereikt komt uit op 829,66 punten, de AEX moet nog even aan de bak om daar te geraken.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 798 punten met daaronder de 795 punten. Later steun rond de 785 en de 779-780 punten.

Weerstand nu eerst rond de 810 en de 815 punten, later rond de top die uitkomt rond de 828-830 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit opnieuw met een record dat nu uitkomt op 17.499 punten, de index won 0,55% woensdag. De recordreeks blijft zich uitbreiden, het kan altijd een tijdje duren zo'n reeks en zeker wanneer er een paar hoogvliegers tussen zitten die het goed blijven doen.

Steun nu eerst rond de 17.400 en de 17.250 punten, later steun rond de 17.150 en de 16.968 punten waar de oude top uitkomt als steun.

De RSI staat nu rond de 75, de MACD staat boven de 0-lijn en draait naar positief.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit woensdag 263 punten (1,58%) hoger en komt nu uit op 16.890 punten. Weerstand nu de topzone die we rond de 17.000 punten zien. Later letten we op de 17.150 en de 17.300 punten als weerstand bij de DAX.

Steun nu eerst rond de 16.800 punten met daaronder steun rond de 16.600 en de 16.500 punten. Verder zien we steun rond de 16.430 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

De RSI komt nu uit rond de 63, de MACD draait nu omhoog.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit woensdag 99 punten (-0,26%) lager en komt nu uit op 37.806 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 37.900 en de 38.100 punten met daar snel boven de 38.250 punten. Later weerstand rond de 38.500 en de 38.750 punten.

Steun nu eerst 37.750 punten, later steun rond de 37.500 en daaronder de 37.250 punten. Verder zien we steun rond de 37.000 punten.

De RSI komt nu uit rond de 62 terwijl we de MACD nog altijd negatief draait.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben de eerste posities van dit jaar al met winst kunnen sluiten zodat we het jaar in ieder geval positief starten. Zie hieronder de laatste transacties en het resultaat van deze maand januari. We zitten nu met wat posities in de markt, de leden hebben daar bericht over gekregen ...

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.