Beursdagboek Trader Guy 1 februari 2024, 08:51

...

Technologie stevig onderuit, AEX blijft redelijk sterk liggen

1 februari 2024, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markt kreeg gisteren de wind tegen uit 2 kanten, eerst door dat beleggers de cijfers van Micorsoft, Alphabet en AMD niet als extreem goed zagen en daarna door dat de FED nog rustig blijft en aangaf dat de rente ook na de volgende vergadering in maart niet zal verlagen waar beleggers op hoopten. De inflatie is nog niet op het punt waar het doel van de FED uitkomt en de economie doet het nog te goed. Het is nu wachten op de cijfers van nog 3 bedrijven uit de "Magnificent Seven" groep vanavond, dat zijn Apple, Meta Platforms en Amazon. Vanmorgen zien we dat de 10 jaar rente rond de 3,95% uitkomt, de Brent olie zien we rond de 80,6 dollar. De euro zakt dan weer onder de 1,08 dollar, vanmorgen staat de euro op 1,078 dollar. Wat betreft het opnemen van posities wacht ik nog af, er staat nog een en ander op het programma deze week waaronder de kwartaalcijfers vanavond en de werkgelegenheid die morgen bekend wordt gemaakt. We nemen onze tijd, de maand februari duurt nog even ...

De maand januari werd afgerond gisteren en zo lopen er geen posities meer, het werd een mooie maand en het resultaat is goed. Op naar februari, voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 01 februari:
Wall Street verloor woensdag behoorlijk en dat in 2 etappes, eerst als de reactie op de cijfers van Microsoft, Alphabet en AMD en later na het besluit van de FED om de rente stabiel te houden. Verder gaf FED voorzitter Powell aan dat de centrale bank tijdens haar volgende vergadering in maart niet zou beginnen met het verlagen van de rente en daar hoopten beleggers al een hele tijd op dat het wel zou gebeuren.

De Nasdaq daalde woensdag met ruim 2,25% terwijl de brede S&P 500 ongeveer 1,6% lager de sessie afsloot. De Dow Jones daalde met 0,8%. Verder zien we ook een verlies van 1,95% bij de Nasdaq 100, de SOX index moest 1,37% inleveren. De Dow Transport index verloor 1,65%. De scherpe daling van gisteren was de grootste daling op één dag voor de S&P 500 sinds september.

Naast het rentebesluit en de persbabbel door Powell daarna waren er meer negatieve zaken want de start van de sessie verliep ook al moeizaam. De technologie indices stonden de gehele sessie onder water maar aan het begin van de sessie stond de Dow Jones nog wel een tijdje in de plus tot na dat de FED aan het woord kwam. Door dat beleggers blijkbaar niet tevreden waren met de eerste reeks resultaten van technologiegiganten werd er al behoorlijk wat winst genomen. De cijfers waren goed maar blijkbaar niet goed genoeg.

De 'Magnificent Seven' bedrijven Microsoft en Alphabet samen met chipmaker AMD stonden dinsdag nabeurs in de schijnwerpers. De reactie op de cijfers was dus negatief waardoor Alphabet (Google) 7,3% verloor. Ook Microsoft verloor 2,7% terwijl AMD 2,5% moest inleveren. Vanavond komen Apple, Amazon en Meta Platforms nog met cijfers.

Europa:
In Europa maandag een verdeelde sessie, de AEX index sluit 2,17 punten (0,27%) hoger terwijl de DAX met 20 punten (-0,12%) verlies de sessie afsloot. Verder sluit de CAC 40 sluit 6,7 punten (0,1%) hoger, de BEL 20 sluit de sessie af met 0,5% verlies.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen deze week kwartaalcijfers van 5 bedrijven uit de bekende TOP 7 ofwel de "Magnificent Seven" met Apple, Microsoft, Aalphabet, Amazon en Meta Platforms. Verder komen UPS, Pfizer, Boeing, Starbucks, AMD, Exxon Mobil en Chevron nog met hun kwartaalcijfers.

Economie en cijfers:
Deze week opnieuw een volle agenda op economisch vlak, hieronder een overzicht. Woensdag komt de FED met een besluit over de rente ...

Signaaldiensten 2024:
De maand januari is nu afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 3,95% en zo weer onder de belangrijke 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 80.6 dollar uitkomt, de 82 dollar blijft nu weerstand met daarboven de 83 en 84 dollar als weerstand. Steun nu rond de 80 dollar met later de 77-78 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben vorige week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street iets hoger staan na de stevige terugval van woensdag, in Europa staan de futures wat lager. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 3,95% en zakt zo weer onder de 4%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 80,6 dollar. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,078 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een verdeelde sessie, de Nikkei index sluit met 0,9% verlies terwijl de Hang Seng index 0,45% winst laat zien.

Analyse AEX:
De AEX sluit woensdag met 2,43 punten verlies, het slot komt nu uit op 818,21 punten. De AEX blijft wel nog dicht bij de recordstand al zal het moeilijk worden nu Wall Street terugzakt behalve als de correctie (de dip) weer wordt opgekocht.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 810 punten, later steun rond de 805 en rond de 798-799 punten. Verder nog steun rond de 795 punten.

Weerstand nu eerst rond de 822-823 punten, later weerstand rond de top die uitkomt rond de 828-829 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit 340 punten lager woensdag en komt nu uit op 17.137 punten na een volatiele sessie met de reactie op de cijfers van Microsoft, Alphabet en AMD.

Steun nu eerst rond de 17.000 punten met daar snel onder de oude top die rond de 16.965 punten uitkomt. Later steun rond de 16.750 punten.

Weerstand nu eerst rond de 17.200 punten, later rond de 17.350 en de 17.500 punten weerstand.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit woensdag 68 punten (-0,4%) lager en komt nu uit op 16.904 punten. Weerstand blijft de topzone die we rond de 17.000 punten zien uitkomen. Later letten we op de 17.150 en de 17.300 punten als weerstand bij de DAX.

Steun nu eerst rond de 16.800 punten met daaronder steun rond de 16.700 punten. Verder zien we steun rond de 16.570 punten waar nu het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit met 317 punten (-0,82%) verlies woensdag en komt nu uit op 38.150 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.350-38.400 punten met daar snel boven de de 38.500 en de 38.750 punten.

Steun nu eerst rond de 38.150 en rond de 38.000 punten, later steun rond de 37.750-37.800 punten en de 37.500 punten.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we nu afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.