Beursdagboek Trader Guy 2 februari 2024, 08:44

...

Markt blijft volatiel, AEX zet run richting record verder

2 februari 2024, 08:44 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markten blijven volatiel en we zien ook wat divergentie ontstaan tussen de sectoren en vooral ook tussen de regio's. Gisteren was het weer zo'n "Buy The Dip" sessie na dat de markten onder druk kwamen te staan na de cijfers van Microsoft, Alphabet en AMD. Ook de FED die aangaf nog niet klaar te staan voor een renteverlaging in maart zorgde ervoor dat men vooral even winst nam na de recente rally en de reeks nieuwe records. Wel zien we een behoorlijke positieve reactie gisteren nabeurs door de cijfers van Meta Platforms en Amazon, beide aandelen knalden na de cijfers fors omhoog. Apple kon niet volgen en verloor bijna 3% nabeurs. Verder zien de dat de Brent olie vanmorgen rond de 79 dollar uitkomt, de euro werd ook wat sterker te opzichte van de dollar met 1,088 dollar. De 10 jaar rente in de VS zakte verder door onder de 4%, vanmorgen komt de rente uit rond de 3,88%. Vanaf vandaag ga ik uitkijken om wat posities op te nemen, na de FED en de kwartaalcijfers af te wachten zie ik nu wel wat mogelijkheden. Doe mee door lid te worden, dan volgt u de posities die ik naar de leden stuur ...

De maand januari werd afgerond gisteren en zo lopen er geen posities meer, het werd een mooie maand en het resultaat is goed. Op naar februari, voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 2 februari:
Wall Street herpakt zich donderdag behoorlijk na de slechtste sessie sinds maanden op Wall Street. Beleggers reageerden negatief door dat de tijdlijn voor renteverlagingen door de FED werd opgeschoven en men was niet tevreden over de cijfers van Microsoft en Alphabet. De aandacht lag ook op de cijfers die nog moesten komen, die van Apple, Amazon en Meta Platforms. De sessie was sterk donderdag met een winst van 1,2% voor de S&P 500 terwijl de Dow Jones net geen 1% winst boekte. De technologie indices deden het ook goed, de Nasdaq won 1,3% terwijl de Nasdaq 100 met 1,2% winst de sessie afsloot. De SOX index won met 0,45% nog bescheiden terwijl de Dow Transport index 0,85% hoger geraakte.

Op de financiële markten zitten we in een fase waar men het blijkbaar niet zo goed weet, we zien behoorlijk wat volatiliteit en daarbij ook divergentie. Wat moeten we uit de kwartaalcijfers halen? En waarom vinden beleggers het ene bedrijf te duur en het andere nog OK wat betreft de beurswaarde? En wanneer zal de FED in actie komen om de rente te verlagen nu dat waarschijnlijk niet zal gebeuren in maart? Daar waar men eind vorig jaar nog uitging van zo'n 85% kans op een renteverlaging in maart zien we dat de FedWatch tool van CME er van uit gaat dat de kans op ongeveer 70% uitkomt dat de FED in maart opnieuw de rente niet zal verlagen.

Ondertussen stonden er opnieuw 3 leden van de "Magnificent Seven" groep centraal gisteren na het slot van Wall Street. Dat waren Apple, Amazon en Meta Platforms. De aandelen van Meta Platforms knalden nabeurs met ruim 15% omhoog door dat het bedrijf de winstverwachtingen van Wall Street overtrof. Daarnaast kondigde Meta een aandeleninkoop aan van $50 miljard en zal een contant dividend van $0,50 uitkeren. Ook Amazon kreeg na de cijfers de wind in de rug, het aandeel steeg met meer dan 7% tijdens de nabeurs handel. Amazon gaf aan dat de outlook voor dit jaar optimistisch zijn terwijl het 4e kwartaal beter was dan waar analisten op rekenden.

Verder waren er ook nog de 4e kwartaalcijfers van Apple die conform de verwachtingen waren maar door de vertragende omzetgroei in China blijft Apple onder druk staan. Nabeurs moest Apple dan ook 3% inleveren.

Europa:
In Europa donderdag een verdeelde sessie, de AEX index sluit 3,88 punten (0,47%) hoger terwijl de DAX met 45 punten (-0,25%) verlies de sessie afsloot. Verder sluit de CAC 40 met 68 punten (-0,9%) verlies, de BEL 20 verloor 0,75%.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen vandaag nog de kwartaalcijfers van Exxon Mobil en Chevron.

Economie en cijfers:
Deze week opnieuw een volle agenda op economisch vlak, hieronder een overzicht.

Signaaldiensten 2024:
De maand januari is nu afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat. Vanaf vandaag kunnen we naar wat posities uitkijken, ik heb er een paar op de radar staan.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 3,88% en zakt verder weg onder de belangrijke 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 79 dollar uitkomt, de 82 dollar blijft nu weerstand met daarboven de 83 en 84 dollar als weerstand. Steun nu rond de 80 dollar met later de 77-78 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie, we hebben vorige week al winst kunnen nemen op een positie op de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street hoger staan na dat de cijfers van Meta en Amazon heel goed werden ontvangen, het gaat wel om de technologie indices want de Dow Jones futures noteren nagenoeg vlak. in Europa staan de futures hoger met vooral de AEX die op zoek lijkt naar het record tussen de 828-829 punten. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 3,88% en zakt zo snel verder onder de 4%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 79 dollar. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,088 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een negatieve sessie, de Nikkei index sluit met 0,3% verlies terwijl de Hang Seng index 0,2% lager staat.

Analyse AEX:
De AEX sluit donderdag met 3,88 punten winst, het slot komt nu uit op 822,09 punten. De AEX blijft nog steeds dicht bij de recordstand rond de 828-829 punten.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 810 punten, later steun rond de 805 en rond de 798-799 punten. Verder nog steun rond de 795 punten.

Weerstand nu eerst rond de 822-823 punten, later weerstand rond de top die uitkomt rond de 828-829 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit 207 punten hoger donderdag en komt nu uit op 17.345 punten na opnieuw een volatiele sessie in afwachting van opnieuw een reeks kwartaalcijfers.

Steun nu eerst rond de 17.150 en de 17.000 punten met daar snel onder de oude top die rond de 16.965 punten uitkomt. Later steun rond de 16.750 punten.

Weerstand nu eerst rond de 17.350 punten, later rond de 17.500 en de 17.650 punten weerstand.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit donderdag met 45 punten (-0,25%) verlies en komt nu uit op 16.859 punten. Weerstand blijft de topzone die we rond de 17.000 punten zien uitkomen. Later letten we op de 17.150 en de 17.300 punten als weerstand bij de DAX.

Steun nu eerst rond de 16.800 punten met daaronder steun rond de 16.700 punten. Verder zien we steun rond de 16.590 punten waar nu het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit met 359 punten (0,97%) winst donderdag en komt nu uit op 38.520 punten. De Dow zet zo opnieuw een record neer na de onderbreking van woensdag. De reeks zet zich dus door, het is afwachten hoe alles zich verder zal ontwikkelen.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.600 en de 38.750 punten. Later de 39.000 punten als volgende mijlpaal.

Steun nu eerst rond de 38.300 met daaronder de 38.150 en de 38.000 punten, later steun rond de 37.750-37.800 punten.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we nu afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

4 februari 2024, 11:13

Wow, heel goede resultaten!

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.