Beursdagboek Trader Guy 5 februari 2024, 08:46

...

Nieuwe records op Wall Street vrijdag, Europa zoekt topzone op

5 februari 2024, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 14 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markt zet de bull rally verder door met nieuwe records bij de Nasdaq 100, de S&P 500 en de Dow Jones. Na dat de markten eerst wat twijfel lieten zien na de cijfers over de werkgelegenheid herpakten de aandelen zich stevig richting het slot. De cijfers van Meta Platforms en Amazon werden behoorlijk goed ontvangen, Meta won zelfs 20%, Amazon voegde 8% toe aan de koers vrijdag. De andere top tech bedrijven sluiten ook hoger op deze positieve golf. Opvallend was dat de Dow Jones eerst nog negatief begon maar later toch positief de sessie afsloot met zo'n 135 punten winst. De Nasdaq en de Nasdaq 100 wonnen rond de 1,75% vrijdag. De Brent olie verloor bijna 2% vrijdag maar herpakt zich wat vanmorgen tot rond de 77,6 dollar. De 10 jaar rente in de VS loopt weer stevig op, na een bodem neer te zetten rond de 3,85% zien we vanmorgen alweer een stand van 4,07% op de borden. De euro zien we vanmorgen rond de 1,078 dollar. Wat betreft de signaaldiensten, afgelopen vrijdag hebben we al wat posities opgenomen, die kunt u zeker nog aankopen want ik verwacht een wat grotere beweging de komende dagen ...

De maand januari werd afgerond gisteren en zo lopen er geen posities meer, het werd een mooie maand en het resultaat is goed. Op naar februari, voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade... Er lopen sinds vrijdag enkele posities op wat indices en op aandelen ...Marktupdate 5 februari:
Wall Street zet vrijdag via enkele indices ​​weer records neer, de S&P 500 sluit vrijdag eindigde op 4.958,6 punten wat de hoogste slotkoers ooit is. Ook de Dow Jones zet een nieuw recordslot neer op 38.654 punten terwijl de Nasdaq 100 een nieuw record neerzet op 17.643 punten. De Nasdaq Composite geraakt nog niet tot een nieuw record, deze index won ook fors met 1,75% en een slot op 15.629 punten. De SOX won ook 1,3% maar ook hier geen nieuw record. De Dow Transport index sluit 1% hoger. Over de gehele lijn dus winst op Wall Street met 3 nieuwe records bij de belangrijke indices.

Wall Street daalde vorige week woensdag aanvankelijk nog na de matige resultaten van Microsoft en Alphabet, en gingen die avond nog verder in de verkoop toen FED-voorzitter Jerome Powell zei dat een renteverlaging in maart niet aan de orde is.

De dag erop kwamen zowel Meta en Amazon met zeer sterke resultaten en goeie vooruitzichten zodat de markt vrijdag plots weer in een positieve flow terecht kwam. Verder zorgde een sterker dan verwacht banenrapport over de maand januari ervoor dat de indices allemaal met een stevige plus wisten te sluiten. Toch opletten met deze stevige beweging want door de sterke arbeidsmarkt zal de FED zeker niet al te snel met een renteverlaging komen. Weer iets om rekening mee te houden, we zien dat meteen aan de 10 jaar rente die weer oploopt en vanmorgen op 4,07% staat.

Gedurende de gehele week wonnen de S&P 500 en de Dow Jones Industrial rond de 1,4%, de Nasdaq Composite en de Nasdaq 100 wonnen rond de 1,2% op weekbasis. De SOX index deed het wat minder goed en verloor over de gehele week 0,12%, de Dow Transport index verloor op weekbasis 0,65%.

Ook deze week komen er een hele reeks bedrijven met hun kwartaalcijfers waaronder Eli Lily, Disney, Spotify, Mc Donald's, Caterpillar, Chipotle en Pepsi Cola. Verder zullen beleggers de komende week nog wat economische cijfers moeten verwerken maar de agenda is minder zwaar dan vorige week.

Rente verwachtingen:
De voorzitter van de FED, Jerome Powell, gooide tijdens zijn persconferentie na de FED-vergadering woensdag wel koud water over de hoop van beleggers op een renteverlaging in maart. Powell zei dat de centrale bank 'meer vertrouwen' nodig heeft over de dalende inflatie voordat de rente verlaagd wordt. De cijfers over de arbeidsmarkt waren wel veel te sterk afgelopen vrijdag waardoor economen zijn van mening zijn dat we nog wat zullen moeten wachten op de 1e renteverlaging en dat die er vrijwel zeker niet zal komen in maart tijdens de volgende FED vergadering.

Uit het banenrapport van januari bleek dat de Amerikaanse economie 353.000 banen heeft toegevoegd terwijl de markt uitging van een stijging met 185.000 banen. De werkloosheid bleef stabiel op 3,7% terwijl economen rekenden op een stijging tot 3,8%. Op jaarbasis bedroeg de loongroei in de VS 4,48% tegen 4,45% in december. Ook hier lag de verwachting van economen voor de maand lager met 4,3%.

De kans op een renteverlaging in maart daalde afgelopen week al na het rentebesluit van de Fed en stond vrijdag nog op slechts 20% terwijl die verwachting aan het einde van vorig jaar nog uitkwam op 85%. Een renteverlaging voor in mei wordt door de markt momenteel nog wel ingeschat op meer dan 70%.

Europa:
Europa sluit vrijdag over de gehele lijn wat hoger, de AEX index deed met 0,44 punten winst (0,05%) niet zoveel, de DAX sluit met 59 punten (0,35%) winst de sessie af. Verder sluit de CAC 40 met 3,5 punten (0,05%) verlies, de BEL 20 won 0,14%.

Op weekbasis zien we bij de AEX index 0,6% winst, de DAX sluit de week 0,25% lager. De CAC 40 verloor over de gehele week 0,55% terwijl de BEL 20 met 1,55% terug moest.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen vandaag nog de kwartaalcijfers van Caterpillar en Mc Donalds zoals u ziet via het overzicht.

Economie en cijfers:
De agenda van deze week ziet u hieronder via het overzicht.

Signaaldiensten 2024:
De maand januari is nu afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat. Sinds vrijdag hebben we wat posities opgenomen, zowel op wat indices als wat aandelen.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,07% en loopt na de daling tot ongeveer 3,8% weer op tot boven de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 77,6 dollar uitkomt vanmorgen, de 80 dollar en vooral de 82 dollar blijven nu weerstand. Verder weerstand rond de 83 en 84 dollar. Steun nu vooral rond de 77-78 dollar, later de 75 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street iets lager staan. In Europa staan de futures vlak tot iets lager. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,07% en komt weer ruim boven de 4% uit na de terugval van vorige week tot rond de 3,85%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 77,6 dollar. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,078 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een verdeelde sessie, de Nikkei index sluit met 0,65% winst terwijl de Hang Seng index 0,15% lager staat.

Analyse AEX:
De AEX sluit vrijdag met 0,44 punten winst, het slot komt nu uit op 822,53 punten. De AEX kwam even heel dicht bij de recordstand die we rond de 828-829 punten zien, de index zette een top neer op 827,57 punten vrijdag.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 818-819 punten met later steun rond de 810 en de 800 punten. Verder nog steun rond de 795 punten.

Weerstand nu eerst rond de 822-823 punten, later weerstand rond de top die uitkomt rond de 828-829 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit vrijdag 298 punten hoger en komt nu uit op 17.643 punten na opnieuw een volatiele sessie. Vooral de aandelen Meta Platforms en Amazon kenden een zeer sterke sessie en zorgen ervoor dat de technologie indices met een stevige winst de sessie afsloten.

Steun nu eerst rond de 17.500 punten, later steun rond de 17.250 en de 17.150 punten. Later steun rond de oude top die rond de 16.965 punten uitkomt.

Weerstand nu eerst rond de 17.650 punten, later rond de 17.750 en de 18.000 punten weerstand.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit vrijdag met 59 punten (0,35%) winst en komt nu uit op 16.918 punten. Weerstand blijft de topzone die we rond de 17.000 punten zien uitkomen. Later letten we op de 17.150 en de 17.300 punten als weerstand bij de DAX.

Steun nu eerst rond de 16.800 punten met daaronder steun rond de 16.700 punten. Verder zien we steun rond de 16.610 punten waar nu het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit met 134 punten (0,35%) winst vrijdag en komt nu uit op 38.654 punten. De Dow zet zo opnieuw een record neer, de lange reeks met records blijft doorgaan.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.750 punten. Later de 39.000 en de 39.350 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 38.500 met daaronder de 38.300 punten. Later letten we op de 38.150 en de 38.000 punten als steun.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we positief afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder. Voor deze maand lopen er sinds vrijdag wat posities op enkele indices en enkele aandelen.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.