Beursdagboek Trader Guy 7 februari 2024, 08:53

...

Wall Street hoger, AEX zet nieuw record neer

7 februari 2024, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De beurzen lagen er redelijk bij dinsdag maar niet allemaal even sterk, opvallende indices waren de AEX die met een nieuw record de sessie afsloot maar ook de Dow Transport index die met ruim 2% winst de sessie afsloot. Verder won de Dow Jones 0,37% terwijl de SOX index met 1,15% winst de sessie afsloot. De rente moest wat terug tot rond de 4,1% vanmorgen, de Brent olie zien we rond de 78,5 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,076 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade... Er lopen sinds vrijdag enkele posities op wat indices en op aandelen ...Marktupdate 7 februari:
Wall Street sluit de sessie over het algemeen wat hoger dinsdag, de Dow Jones won 141 punten (0,37%) terwijl de S&P 500 met 0,23% winst de sessie afsloot. De Dow Transport index won fors met 2,1%. De Nasdaq Composite sluit 0,07% hoger maar de Nasdaq 100 moest 0,23% inleveren. Verder verloor de SOX index 1,15%. Deze keer geen nieuwe records op Wall Street.

Er was weinig nieuws te vinden dinsdag, de economische agenda was leeg terwijl beleggers al het nieuws van de afgelopen week nog aan het verwerken zijn. Aan de ene kant de sterke kwartaalcijfers die nog altijd binnenstromen maar aan de andere kant het nieuws rondom de rente die niet zo snel zal worden verlaagd als eerder gedacht. Het is wat zoeken en zoals we vaker zeggen wikken en wegen.

Aan de andere kant is het zo dat vrijwel alle indices op recordniveaus staan en velen beginnen in te zien dat veel aandelen te duur zijn op dit moment. Om een voorbeeld te noemen, gisteren ging Nvidia even tot net onder de 700 dollar en bereikt zo een tijdelijk een beurswaarde boven de 1700 miljard dollar en dreigde zo Amazon en Alphabet voorbij te steken maar dat werd voorkomen omdat het aandeel begon weg te zakken later op de dag.

Topvorming is nu wel iets om rekening mee te houden en dat over de gehele markt, voor de leden zitten we al in de markt met wat short posities op enkele indices en op wat aandelen. U kunt nog mee door lid te worden, ik hoop iets langer te kunnen blijven zitten met de posities want een terugval van pakweg 3% tot 5% zit er volgens mij wel in deze maand.

Europa:
Europa sluit hoger dinsdag met de AEX index die een nieuw record neerzet op 831,09 punten (0,82%), de DAX sluit met 129 punten (0,75%) winst de sessie af met een slot boven de 17.000 punten (17.033 punten). Verder sluit de CAC 40 met 49 punten (0,65%) verlies, de BEL 20 won 0,03%.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen vandaag nog de kwartaalcijfers van Uber, Paypal en Alibaba zoals u ziet via het overzicht.

Economie en cijfers:
De agenda van deze week ziet u hieronder via het overzicht.

Signaaldiensten 2024:
De maand januari werd positief afgerond, vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat. Sinds vrijdag hebben we wat posities opgenomen, zowel op wat indices als wat aandelen.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,1% en blijft zo ruim boven de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 78,5 dollar uitkomt, de 80 dollar en vooral de 82 dollar blijven nu weerstand. Verder weerstand rond de 83 en 84 dollar. Steun nu vooral rond de 77-78 dollar, later de 75 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we de futures op Wall Street vlak tot iets lager, in Europa staan de futures wat lager. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,1%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 78,5 dollar terwijl de euro vanmorgen rond de 1,076 dollar noteert.

In Azië zien we vanmorgen wat verlies, de Nikkei index sluit met 0,1% verlies terwijl de Hang Seng index 0,25% lager staat.

Analyse AEX:
De AEX sluit dinsdag na ruim 2 jaar met een nieuw recordslot, de index won 6,8 punten (0,82%) en sluit de sessie af op 831,09 punten. Nooit eerder stond de AEX index zo hoog.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 828-829 punten, later steun rond de 824-825 punten en rond de 818-819 punten. Verder nog steun rond de 810 en de 800 punten.

Weerstand nu eerst rond de 835 punten, later weerstand rond de 840 en 850 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit dinsdag met 40 punten verlies en komt nu uit op 17.573 punten na opnieuw een redelijk volatiele sessie.

Steun nu eerst rond de 17.500 punten, later steun rond de 17.250 en de 17.150 punten. Verder letten we op de oude top die rond de 16.965 punten wacht als steun.

Weerstand nu eerst rond de 17.650 punten, later rond de 17.750 en de 18.000 punten weerstand.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit dinsdag met 129 punten (0,76%) winst en komt nu uit op 17.033 punten. Weerstand zien we nu rond de 17.150 en de 17.300 punten.

Steun nu eerst rond de 16.900 en rond de 16.800 punten, later steun rond de 16.700 punten. Verder zien we nog steun rond de 16.650 punten waar nu het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit met 141 punten (0,37%) winst dinsdag en komt nu uit op 38.521 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.550 punten met daarboven de 38.750 punten. Later weerstand rond de 39.000 en de 39.350 punten.

Steun nu eerst rond de 38.250 met daaronder de 38.000 punten. Later letten we op de 37.750 en de 37.500 punten als steun.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we positief afgerond, er lopen nu wat nieuwe posities voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder. Voor deze maand (februari) lopen er sinds vrijdag wat posities op enkele indices en enkele aandelen.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.