Beursdagboek Trader Guy 6 februari 2024, 08:41

...

Markt wordt gedragen door hoogvliegers en dus de dure bedrijven

6 februari 2024, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Maandag een moeilijke sessie met wat divergentie, de traditionele indices verloren redelijk wat maar de technologie indices bleven dicht bij hun top hangen. Vooral de halfgeleiders deden het weer goed waardoor de SOX index ruim 1% hoger afsloot. De AEX kon nog in de plus eindigen maar de DAX en de CAC 40 verloren iets. Verder viel de rente weer op, de 10 jaar rente bereikte even de 4,17%, vanmorgen staat de rente op 4,14%. Verder zien we dat de Brent olie rond de 78,2 dollar uitkomt, de euro zien we rond de 1,075 dollar. We blijven rustig met het handelen, de markt is en blijft moeilijk maar we zitten naar mijn mening heel dicht bij een draaipunt. We hebben al wat posities opgenomen, u kunt nog mee doen door lid te worden ...

De maand januari werd afgerond gisteren en zo lopen er geen posities meer, het werd een mooie maand en het resultaat is goed. Op naar februari, voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade... Er lopen sinds vrijdag enkele posities op wat indices en op aandelen ...Marktupdate 6 februari:
Wall Street verloor wat over de gehele lijn, de Dow Jones sluit 0,7% lager terwijl de S&P 500 met 0,32% terug moest. Geen nieuwe records deze keer want ook beide Nasdaq indices sluiten wat lager, daar een verlies van rond de 0,2%. De Dow Transport index verloor 0,72%. Verder viel er een index op die wel positief de sessie afsloot, dat was de SOX index die 1,18% hoger sluit. Dat kwam vooral door dat Nvidia van Goldman Sachs een hoger koersdoel mee kreeg, beleggers weten dan niet hoe snel ze moeten kopen zelfs als de koers al ruim 6 keer hoger staat dan pakweg een jaar geleden.

De indices op Wall Street daalden maandag vooral door dat FED voorzitter Jerome Powell nogmaals herhaalde dat de vooruitzichten op een vroege renteverlaging afkoelen. Het is wel zo dat slechts een paar grote aandelen de markt levendig houden want die trekken de kar volledig. Opvallende namen zijn dan Nvidia, Microsoft, Meta Platforms, Amazon en Apple.

Door de nieuwe uitspraken van Powell nam de hoop op een snelle renteverlaging compleet weg, beleggers geloven daar plots niet meer in en vooral niet dat de rente al in maart zal worden verlaagd. Men denkt zelfs al dat de rente ook in mei niet zal worden verlaagd volgens de bekende FedWatch Tool want deze verwachting zakt ook verder weg. De 10 jaar rente in de VS steeg even naar 4,17% maandag, vanmorgen zien we de rente rond de 4,14%.

Deze week kan wel eens de week worden dat er bij de indices een top komt te staan, beleggers wikken en wegen de situatie rondom de rente, de economie en de kwartaalcijfers. De vraag is hoe lang de grote spelers de gehele markt nog kunnen dragen want hoe we het ook bekijken, deze aandelen staan torenhoog en hebben waarderingen die uniek blijven. De lat ligt heel hoog momenteel. Er hoeft dus niet veel te gebeuren om de markt 3% tot zelfs 5% lager te zetten. We zitten denk ik heel dicht bij dat draaipunt al weten we het nooit.

Europa:
Europa sluit maandag wat verdeeld, de AEX index won 1,76 punten (0,21%), de DAX sluit met 14 punten (-0,08%) verlies de sessie af. Verder sluit de CAC 40 met 2 punten (-0,03%) verlies, de BEL 20 won 0,08%.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen vandaag nog de kwartaalcijfers van Spotify en Ford zoals u ziet via het overzicht.


Economie en cijfers:
De agenda van deze week ziet u hieronder via het overzicht.

Signaaldiensten 2024:
De maand januari is nu afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat. Sinds vrijdag hebben we wat posities opgenomen, zowel op wat indices als wat aandelen.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,14% en blijft zo ruim boven de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 78,2 dollar uitkomt, de 80 dollar en vooral de 82 dollar blijven nu weerstand. Verder weerstand rond de 83 en 84 dollar. Steun nu vooral rond de 77-78 dollar, later de 75 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures op Wall Street wat verdeeld, in Europa staan de futures vlak tot iets hoger. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,14% en loopt verder op boven de 4%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 78,2 dollar. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,075 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een verdeelde sessie, de Nikkei index sluit met 0,55% verlies terwijl de Hang Seng index 4% hoger staat en nu herstel laat zien.

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag opnieuw hoger en won 1,76 punten, het slot komt nu uit op 824,29 punten. De AEX kwam opnieuw even heel dicht bij de recordstand die we rond de 828-829 punten zien, de index zette afgelopen vrijdag al een top neer op 827,57 punten.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 818-819 punten met later steun rond de 810 en de 800 punten. Verder nog steun rond de 795 punten.

Weerstand nu eerst rond de 824-825 punten, later weerstand rond de top die uitkomt rond de 828-829 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit maandag met 30 punten verlies en komt nu uit op 17.613 punten na opnieuw een redelijk volatiele sessie.

Steun nu eerst rond de 17.500 punten, later steun rond de 17.250 en de 17.150 punten. Later steun rond de oude top die rond de 16.965 punten wacht.

Weerstand nu eerst rond de 17.650 punten, later rond de 17.750 en de 18.000 punten weerstand.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit maandag met 14 punten (-0,08%) verlies en komt nu uit op 16.904 punten. Weerstand blijft de topzone die we rond de 17.000 punten zien uitkomen. Later letten we op de 17.150 en de 17.300 punten als weerstand bij de DAX.

Steun nu eerst rond de 16.800 punten met daaronder steun rond de 16.700 punten. Verder zien we steun rond de 16.630 punten waar nu het 50-daags gemiddelde nu uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit met 274 punten (-0,71%) verlies maandag en komt nu uit op 38.380 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 38.500 met daarboven de 38.750 punten. Later weerstand rond de 39.000 en de 39.350 punten.

Steun nu eerst rond de 38.250 met daaronder de 38.000 punten. Later letten we op de 37.750 en de 37.500 punten als steun.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we positief afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder. Voor deze maand lopen er sinds vrijdag wat posities op enkele indices en enkele aandelen.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.