Beursdagboek Trader Guy 31 januari 2024, 07:47

...

Markt volatiel rondom cijfers grote bedrijven, de FED komt eraan

31 januari 2024, 07:47 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt blijft volatiel en we zien toch wat onrust nu we overal records zien zowel op Wall Street als in Europa, nu moeten de bedrijven leveren om de hoge koersen te verantwoorden. Gisteren kregen we nabeurs al cijfers van Microsoft, Alphabet en AMD en dat de lat hoog lag zien we aan de reactie nabeurs want al deze bedrijven wisten hun doelstellingen te behalen maar beleggers hoopten nog op veel meer. Microsoft kon het verlies nog beperken nabeurs met 0,35% maar AMD verloor 6,5% terwijl Alphabet 5,75% moest inleveren. De markt zal nu wachten op de FED die vanavond rond 20:00 komt met een besluit over de rente, later deze week krijgen we nog de kwartaalcijfers van Apple, Meta Platforms en Amazon. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 82,3 dollar, de 10 jaar rente zakt tot rond de 4,02% net voor de FED vergadering. De euro zien we vanmorgen rond de 1,082 dollar. Verder wachten we nog even voor we iets doen via de signaaldiensten, dat we maandag zijn uitgestapt lijkt een goeie beslissing nu we naar de markt kijken. Ik denk dat we vooral vrijdag of volgende week maandag weer wat kunnen doen ...

De maand januari werd afgerond en zo lopen er geen posities meer, het werd een mooie maand en het resultaat is goed. Op naar februari, voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...Marktupdate 31 januari:
Wall Street sluit alleen de Dow Jones hoger, de index won 134 punten (0,35%) om een nieuw recordslot neer te zetten op 38.467 punten. Alle andere indices sluiten lager, de S&P 500 verloor 3 punten (-0,06%) en sluit op 4925 punten, de Nasdaq verloor 118 punten (-075%) om op 15.510 punten uit te komen. Verder zien we een verlies van 119 punten (-0,68%) bij de Nasdaq 100 index, de SOX index verloor 68 punten (-1,55%) om op 4320 punten te sluiten. De Dow Transport index verloor 159 punten (-1%).

Wat betreft de kwartaalcijfers gisteren nabeurs zien we verdeelde reacties, Microsoft kon nog dicht bij het slot van donderdag blijven na dat de cijfers voldeden aan de verwachtingen. Alphabet ofwel Google moest dan weer fors inleveren na de cijfers, het aandeel verloor bijna 6%. Het bedrijf overtrof trouwens wel de verwachtingen voor zowel de kwartaalwinst als de totale omzet maar blijkbaar willen beleggers meer.

Verder kwam ook Chipmaker AMD met cijfers, het aandeel daalde nabeurs stevig met 6,5% nadat het bedrijf een omzet over het 4e kwartaal rapporteerde die grotendeels voldeed aan de verwachtingen van analisten. Ook hier merken we dat beleggers graag meer hadden gezien, de koers van AMD was trouwens al behoorlijk fors opgelopen de afgelopen weken door de AI hype waar AMD ook aan mee werkt.

Rentebesluit FED:
Verder bereiden beleggers zich nu ook voor op het rentebesluit van de FED dat er vanavond rond 20:00 komt. Uit de recente gegevens van vorige week bleek dat de inflatie afkoelde en dat de economie robuust blijft. Men verwacht dat de FED de rente stabiel zal houden op 5,25% maar de markt zal aandachtig luisteren naar de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell om aanwijzingen te vinden over wanneer de rente kan worden verlaagd, eerder ging men uit van maart maar de kans dat dat wordt opgeschoven naar april of mei is groot.

Europa:
In Europa dinsdag over het algemeen een hoger slot, de AEX index sluit 0,73 punten (0,1%) hoger terwijl de DAX met 30 punten (0,18%) winst de sessie afsloot. Verder sluit de CAC 40 sluit 36,7 punten (0,48%) hoger. Alleen de BEL 20 sluit de sessie af met 0,22% verlies.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen deze week kwartaalcijfers van 5 bedrijven uit de bekende TOP 7 ofwel de "Magnificent Seven" Microsoft, Aalphabet en AMD kwamen gisteren nabeurs al met hun cijfers, Apple, Amazon en Meta Platforms komen donderdag nabeurs nog met cijfers. Verder komen Boeing, Exxon Mobil en Chevron nog met hun kwartaalcijfers.


Economie en cijfers:
Deze week opnieuw een volle agenda op economisch vlak, hieronder een overzicht. Vanavond komt de FED met een besluit over de rente ...Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we dat de futures zowel op Wall Street als in Europa vlak tot iets lager uitkomen. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,02% wat nog altijd boven de 4%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 82,3 dollar. De euro komt uit rond de 1,082 dollar.

In Azië zien we vanmorgen een verdeelde sessie, de Nikkei index sluit met 0,55% winst terwijl de Hang Seng index 1,17% verlies laat zien.

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we nu afgerond, want vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat deze maand (januari)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.