Beursdagboek US Markets Redactie 11 augustus 2011, 16:47

...

Het unieke fenomeen genaamd Apple

11 augustus 2011, 16:47 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)


Guy’s video­visie staat online… Voor zijn visie op de huidi­ge rom­melige’ sit­u­atie op de beurzen, klikt u hier!

En dan dit: iPad, iPod, iPhone, Mac­Book… Deze prachtige stuk­jes tech­nolo­gie hebben er geza­men­lijk voor gezorgd dat het bedri­jf van Steve Jobs (naam: Apple) momenteel het meest waarde­volle bedri­jf is ter wereld. Met een waarde van ongeveer $350 mil­jard is het de multi­na­tionale olie- en gaspro­du­cent Exxon­Mo­bil voor­bi­jgestreefd.

De beur­swaarde van Apple steeg bin­nen twee jaar uit boven die van con­cur­renten als Microsoft en IBM. Ook Wal­mart en Cis­co wer­den voor­bij gestreefd. Het zal wel lastig wor­den de num­mer 1 posi­tie vast te houden. De omzet van Apple is $100 mil­jard, tegen­over bijvoor­beeld Wal­mart met $415 mil­jard en zijn groot­ste beurscon­cur­rent Exxon­Mo­bil met $383 mil­jard. Dezelfde Exxon is trouwens momenteel nog steeds met Apple hevig aan het stri­j­den om weer aan het top van de beurs te staan.

Een ander nadeel voor Apple is, dat het op het scherpst van de snede zal moeten bli­jven innov­eren, want de con­cur­ren­tie op het gebied waarop Apple bezig is, is hevig. Vooral Google en natu­urlijk Microsoft zijn angst­geg­n­ers voor het bedri­jf van de trendy technologieproducent.

alt




...

ECB koopt obligaties op

11 augustus 2011, 11:33 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Van­daag is weer een dag vol onzek­er­heid, schom­melin­gen en spec­u­laties op de mark­ten. Guy zal van­mid­dag in een video­mark­t­analyse zijn visie geven op de gang van zak­en. Hoe ziet hij de onzek­er­heid? Waar liggen de kansen? En hoe duidt hij de gang van zak­en ten opzichte van de beurs? Aan het eind van de mid­dag kunt u de video-analyse zien.

Dan dit: Het laat­ste nieuws is dat de ECB weer wat oblig­aties aan het kopen is. In kleine hoeveel­he­den gaan Spaanse en Ital­i­aanse oblig­aties over de toon­bank richt­ing de Europese Cen­trale Bank. Deze koopacties gaan vaak gepaard met wat hoop bij beleg­gers. De rentes op deze oblig­aties zijn dan ook een frac­tie gedaald.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.