Beursdagboek US Markets Redactie 11 juli 2016, 17:02

...

S&P bereikt nieuw ATH, Dow Jones is onderweg

11 juli 2016, 17:02 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



Van­daag wederom een sterke han­dels­dag op de Europese beurzen, deze lijken met Wall Street mee te willen sti­j­gen. Het banen­ci­jfer geeft een posi­tieve push in de rug waarmee de Europese beurzen mogelijk weer op zoek kun­nen naar de top­pen van voor het Brex­it ref­er­en­dum. Toch zien we dat de Europese beurzen nogal ver achter bli­jven ten opzichte van Wall Street waar er van­daag zelfs een nieuwe All Time High staat voor de S&P. De markt lijkt de Brex­it nu defin­i­tief achter zich te lat­en, de Ital­i­aanse banken­cri­sis zal zoals alti­jd wel opgelost wor­den door de ECB denken beleggers.
Aankomende don­derdag is er een besluit van BoE over de rente, een verdere ver­lag­ing kan de pond weer onder druk zetten. Er komen dus gemengde bericht­en uit de markt waar­door we nog steeds alert moeten bli­jven. De AEX staat aan het eind van deze han­dels­dag 7 pun­ten hoger op 440.75. De DAX gaat sti­jgt aan het eind van deze dag met bij­na 205 pun­ten naar de 9833 punten. 
Wall Street begon ook sterk aan de han­dels­dag en ging meteen naar een nieuwe ATH bij de S&P 500, de Dow Jones staat nu nog vlak onder die top maar is goed onder­weg om deze ook te testen of te door­breken. Zo lijkt er veel posi­tief sen­ti­ment in de markt te zit­ten. De S&P sti­jgt met 14 pun­ten, de Nas­daq wint 35 pun­ten en de Dow Jones loopt met 115 pun­ten op rond 17:45
Aan­de­len die opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
Arcelor­Mit­tal 5.4%
Rand­stad 4.2%
DSM 3.5%
Dalers:
Unilever 0.1%
US Mar­kets redactie


...

Positief sentiment blijft aanhouden

11 juli 2016, 14:02 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



Afgelopen vri­jdag deden de beurzen het al erg goed door het posi­tieve banen­ra­port en van­daag zet deze sti­jging zich verder door. Bij het rinke­len van de bel van­mor­gen ston­den de indices al gelijk een flink stuk hoger, door dat Wall Street zo dicht bij de All Time Highs staat trekt Europa zich daaraan op momenteel, Europa loopt duidelijk achter momenteel en kan een inhaal­slag mak­en. Daar­naast zorgt ook het nieuws over extra stim­u­ler­ings maa­trege­len vanu­it Japan voor een posi­tieve impuls op de beurzen. Het nieuws over het falen van het Ital­i­aanse banken­wezen en mogelijk een nieuwe cri­sis aanstaande zet men voor even aan de kant, de beleg­ger denkt dat ook dat wel wordt opgevan­gen door de ECB. Toch komen er nog veel zorgelijken bericht­en over de banken naar buiten, zelfs Deutsche Bank, en aan­deel dat verder en verder weg­gli­jdt, heeft aangegeven dat het bedri­jf finan­cieel niet heel sterk is. Fun­da­menteel ligt DB er dan ook slecht bij en zien we de rentes (CoCo’s) en de cred­it default spread behoor­lijk oplopen. Er komen dus gemixte ver­halen uit de financële mark­ten waarmee men moet bli­jven oplet­tenm zek­er nu het cijfer­seizoen weer op gang komt en men verwacht dat er mogelijk veel tegen­val­lende resul­tat­en kun­nen komen. Of kun­nen de bedri­jven de verwachtin­gen toch verslaan?
De futures op Wall Street staan na de mooie plussen van vri­jdag ook weer hoger waar­door het erop lijkt dat er een nieuwe poging gaat komen om de ATH te behalen of ze te door­breken. De S&P future staat 8 pun­ten hoger, de Nas­daq wint 24 pun­ten. Om 15:30 zullen we zien of Wall Street een pogi­na kan wagen om richt­ing de ATH te gaan.
Aan­de­len die opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
Arcelor­Mit­tal 5.7%
Rand­stad 4.1%
Akzo Nobel 2.7%
Dalers:
Altice 0.6%
Roy­al Dutch Shell 0.1%
Tech­nis­che Analyse
Ste­un:
435 – 436
432
428
Weer­stand:
438
444
448
50-MA 435 200-MA 437
Brent olie:
De Brent olie heeft de slecht­ste week achter de rug sinds afgelopen feb­ru­ari, de koers van de Brent staat nu al zo’n 8% onder de zware weer­stand van $51 en is ook onder het trend­kanaal gebro­ken. Hier­mee zien we tech­nisch toch een ver­slech­ter­ing bij de oliepri­jzen. Ste­un ligt nu rond de $46 met daaron­der de $42.5 zone. Weer­stand nu de $47.5 – 48 en de $50 – 51 …
US Mar­kets redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.