Beursdagboek US Markets Redactie 28 mei 2017, 11:33

...

Agenda beursweek 29 mei t/m 2 juni

28 mei 2017, 11:33 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


De maand mei komt alweer tot een eind en we lijken het posi­tief af te gaan sluiten. De Europese en Amerikaanse indices staan alle­maal een pro­cent of meer in de plus. Lon­den overtre­ft iedereen zelfs met een pit­tige 4,7% op de FTSE100 tot nu toe.
Deze week kri­j­gen we een gigan­tis­che berg aan economis­che cijfers (het meeste is ruis) en zullen vooral enkele zware indi­ca­toren in de schi­jn­wer­pers staan.

High­lights:
- Amerikaanse banen­rap­porten
- Inflatie Euro­zone
- PMI cijfers

Maandag.
De eerste week begin­nen we met ges­loten mark­ten in Chi­na, Enge­land en de V.S.
Betre­ft cijfers is er ook niets te melden. Het wordt waarschi­jn­lijk een dag met weinig han­delsvol­ume en dat is vaak een gevaar voor short­ers. Pas dus up.


Dins­dag.
In Japan gaat de aan­dacht uit naar cijfers uit de arbei­ds­markt en spenderin­gen per gezin in april.
Voor Europa staan er inflatieci­jfers van deze maand uit Span­je en Duit­s­land op de agen­da.
Lat­er in de mid­dag komt het Amerikaanse con­sumenten­vertrouwen aan bod. Daar verwacht­en anal­is­ten een kleine dal­ing van 120,3 naar 119,9 pun­ten.


Woens­dag.
Uit Chi­na komen de zware man­agersinkoopin­dex­en naar buiten. De zwaarste PMI, die van de maakin­dus­trie, lijkt voor de tweede maand op rij te zakken. In maart kwam het cijfer nog uit op de top van 51,8 pun­ten maar in april zak­te dat naar 51,2. Voor deze maand schat­ten anal­is­ten een cijfer van 51,0 pun­ten. Cijfers boven de 50 duiden op groei, daaron­der duidt op krimp.
Voor de dien­sten­sec­tor (die een stuk klein­er is) zak­te de PMI vorige maand van 55,1 naar 54,0 pun­ten. Voor deze maand is er nog geen schat­ting bek­end.

Ook in Europa staat ons wat belan­grijke data te wacht­en. Voor Duit­s­land wordt het werk­looshei­dsper­cent­age bek­endge­maakt, die uit kwam op 5,8% vorige keer. Van de Euro­zone wordt ook bek­end, die in april uit kwam op 9,5% en nu op 9,4% geschat wordt.
De inflatie van de Euro­zone wordt tegelijk gep­re­sen­teerd (11:00u). Die was in april op jaar­ba­sis nog 1,9% maar lijkt naar verwacht­ing terug te vallen naar 1,5%.
Lat­er in de V.S. nog cijfers over de bestaande huizen­verkopen.


Don­derdag.
Dan wordt er op de eerste dag van juni nog een Chi­nese PMI van de maakin­dus­trie gep­re­sen­teerd, maar dit­maal gaat het om de maan­delijkse Caix­in van de HSBC bank. Daar zijn de cijfers lager dan die van de over­heid en verwacht men voor de maand mei een index van 50,1 (tegen 50,3 vorige maand). Dat zou wijzen op een zeer min­i­male groei.
Vroeg in de ocht­end een hele hoop PMI’s uit Europa, waaron­der die van Duit­s­land. Anal­is­ten verwacht­en echter weinig veran­der­ing.
Om kwart over twee vol­gt het Amerikaanse banen­rap­port van pay­rollbedri­jf ADP. Na open­ing van Wall Street kri­j­gen we nog de PMI uit de maakin­dus­trie en de weke­lijkse olievoor­raden.


Vri­jdag.
Op de laat­ste dag van de week staan de arbei­d­sci­jfers uit de V.S. cen­traal die door de over­heid wor­den gepub­liceerd. Voor het werk­looshei­dsper­cent­age verwacht men een sta­biele 4,4%.
De Fed­er­al Reserve neemt deze data alti­jd mee om te beslis­sen over de rentes. Beleg­gers kijken daarom alti­jd graag mee naar de cijfers. Afgelopen week wer­den de notulen van de vorige Fed ver­gader­ing gepub­liceerd. Daar kon men uit opmak­en dat de leden min­der snel zit­ten te sprin­gen op een rentev­er­hoging dan in eerste instantie werd gedacht. Zij komen over ruim twee weken weer bijeen voor de vol­gende ver­gader­ing.


Een week met voor­namelijk cijfers over de pro­duc­tiein­dus­trie en de arbei­ds­markt, iets waar niet alleen anal­is­ten maar ook beleg­gers graag op kauwen.
Opval­lend is dat de pub­lieke agenda’s van de ECB en de Fed hele­maal leeg zijn. Zullen beleg­gers het dan ook rustig aan doen of juist het fijne er van nemen..?

Pret­tige zondag en veel beur­swi­jsheid gewenst!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.